Saturday, 9 April 2011

eotteohke?what to do?erm~

assalamualaikum~
kali nih saya berjanji x kan tulis entri pnjg!!!haha... firstly nak ucap HAPPY BIRTHDAY UMI!!!hehe..okay,ari nih nak tulis pasal..............................................................
hahaha...BLANK!!!!right now i'm boring LOL...~hak3... aaaaaa!!!!!erm~ari rabu mnggu lpas,ore test dah ujian teori undg2 jln rya berkomputer uh...ore x baca pom,haha...juz jwb 500 soalan kat blkg buku undg2 tuh...hak3..*tp meme ramai wat gitu jgop sero~he3..*
alhamdulillah lulus gak dpt lah 47/50... ngeeee~!!!lps tuh pg xdi ore dah msuk bengkel klas memandu untuk bhg teori kul 9.30 am-12.30 pm...aini n fatma msuk bengkel ari khamis lps doh..jd ore sorang2 jer lah ari nih....mjur lah ada kak salmah yg muka mcm bdak bru lps SPM tuh..x sgka lah plak kak tuh dah 20 thun..he3...*buke jauh sgt pom  bezo umur kitorg bena..hehe* awet muda LOL..hak3..kak tuh peramah n tegur ore dulu...so stiap kali seseorg tuh start conversation with me jdi saya akan menjadi terlalu over peramah..hahaha...then,ore duk potpet2 spnjg msa lah dgn kak tuh... hahahahaha...ok!i dah janji x nak tlis pnjg kan??haha..so,kelmarin ore check interview JPA ore dpt ko dop...surprisingly,i got the offer!!!!alhamdulillah..
but............................ actually,ore x berharap sgt pom dpt offer JPA..i just wanna the scholarships!!!x nak susahkan mi n ayh lgi..but,i don't really want to go to overc!!!!!takottt!!!somebody help me~~!!!!!  eotteohkae???what to do???what to do???arghhh!!!!! pd 12/4 ni interview JPA dijalankan di USM Kubang Kerian..nasib baek ke x baek entah ore dpt dah lar ari yg terawal!!!msa pom boleh dikatakan terawal jgak!!!kul 9.40am~adui!!!!!mesti ore jd nervous giler2...hrap2 lah dpt interviewer yg muka baek2... hahaha... x prepare lg untuk interview nih..dah lar sharian aku mengelamun kelmarin x konfiden etep i can do it for de interview!!!uhuk3...especially speaking!!!!x reti lah~gano eh???   so,tonight i want to read about isu2 smasa n jgak psal  Jabatan Perkhidmatan Awam(JPA)..tkut ada soalan cepumas jah..kah33~!!!! *alamak!!!dah panjang!!!okay,saya pendekkan...haha...* esok kena bgun awl!!!kul 7.30am kak bie mri amek doh gi bengkel kelas memandu baki 3 jam lg kat Kota Raya uh...esop ore dah msuk litar dah!!1st time ore drive lah esop nih!!hehe...yg syoknya,bleh jumpa shahrina jgop!!yay!!!hehe..tp shahrina bru msuk bengkel teori esok,yg skali dgn ore nyo fatma n aini lah...x po lah!!!asalkan cpt2 dpat lesen udah!!!hehe...ok lah...nok baco nih!!
 haha...wish me n my friends all the best ya for both kelas mmandu n JPA interview!!!!insyaALLAH,we can do it!!!aja aja FIGHTING!!!!

 AMALIA,be CONFIDENT!!!
tawakkaltu alallah!!!! =)

actually...aku konfius teruk mnggu lpas,x tau nak memanjat doa camner kpd ALLAH SWT sama ada aku berdoa berharap agar JPA terima permohonan aku ataupom sbliknya..sbb aku msih blur 'bout which path is de best for me...so,aku pgang teguh pendirian "kalau ALLAH takdirkan aku dpt offer interview JPA,so i promise i'll do my best to get the JPA scholarships!!!"....n tgok2 aku dpt offer interview tuh..............so,interview is coming very2 soon,i must be well-prepared~!!!!ya ALLAH,tunjukkanlah aku n kwn2 aku the STRAIGHT path~bantulah dan berkatilah kami dlm mnempuhi sgala ujian ini dgn tabah..ameen~

kata2 SEMANGAT aku kpd diri aku sendiri:.....
dis is only the first step,Amalia!!!come on lah...kalau x dpt JPA nih confirm lah bljr dlm ngara adalah jln yg terbaek untuk kau!!n pasal interview tuh,x pyh tkut2 lah!!!berlambak lg presentation kat IPTA nanti kau kena buat!!!interview ni kau kena buat yg the best punyer lah sbb kau bertuah dpt experience bnda nih..beranilah tempuh interview nih!!!x kira lah resultnyer kau dpt ke tak biasiswa nih!!!pelajar2 laen yg x dpt offer interview camni n yg memang jenis x prnh terlibat dgn benda2 camni kat sk dulu *mcm kau lah!* konfem punyer akan terkial2 buat presentation kat u nanti!!!so,u're very lucky!!!

CONFIDENT is the most important thing!!!how to be confident???ask yourself!!!!tepuk dada,tnya iman~U CAN DO IT AMALIA!!!!gambatte!!!^^ 

**x berjaya jgop tulis entri pendek!!!!!uwaaa~sedih weh!!!!! T^T
 

No comments: