Friday, 1 April 2011

taK puAs haTi lorh

BORING!!!!!!!!!!!!!
juz that one word tgh berlegar-legar dalam kpalaku lorni!!!!! arrrrgh!!!!
so,memang dah pd trikh 16/3/2011..insan yg bernama amalia nih telah mengarahkan diri sndiri spya conteng2 kat blog nih r kalu sero boring gak...haha..erm~!!duo tigo ari nih ore dengar lah ado someone kato :
"result SPM x buktikan seseorg tuh pandai atau tidak,it's just a SHIT of paper!!!!" 
..........................................................................
para pembaca yg budiman setuju x psal statement nih???*bajet rmai org baco tuh x teheynyo!!haha*
ore sero x brapo stuju lah....sebab selama 5 thun duk kat sekolah menengah ore n kwan2 tlah mgharungi banyak sgt cabaran n dugaan,kegagalan n kejayaan bukan hanya untuk dpt result terbaek dlm SPM,tapi sbb dgn caro tuh bleh wat happy parents kitorg,n dgn SPM sajo lah bleh buktikan kebolehan kami stakat mano!!!!or maybe sebab ore dpt straight A's ko jadi ore mikir gini eh???erm~tapi,memang btul lah..sokmo kitorg stress msa dkat exam..then,kalu dpt result teruk,kami raso down sgt2 n amek msa pnjg plop nok dpt blik semangat untuk study tuh...tpi lpas dpt result SPM nih,rmai org stuju dgan statement ats nih...memang x salah jgop statement tuh sbb btul lah SPM bukannya sgala2nya..rmai hok dpt cemerlang dlm SPM pom ado hok jatuh tersungkur jgop kat IPTA...n ado hok result x power pom dlm SPM dpt jadi best student kat universiti..kalu tanyo stuju ko dop hok tuh,memang r sgt2 stuju..sbb ALLAH maha adil..ALLAH SWT knew what is da BEST for US... TAPI hok tuh depend atas individu tuh sdiri r kan,kalu sungguh2 kat IPTA n fokus kpd study dan slalu ingat kpd ALLAH,insyaALLAH kita x kan jatuh...insyaALLAH kita berjaya sokmo x kiro d mana pom kito..BUT,x payoh r oyk SPM tuh x dop makno gapo2 pom!!ore sdih sgt2 dgar ado org oyak gitu...mcam x berbaloi plop usaha ore n kawan2 slama ni berjaga mlm study,kdg2 mkan pom x ikut maso *nawok eh nih..haha*,ado kelas tambahan n tuisyen skmo x kiro bilo2 maso..LETIH tau dop???letih sgt2!!! n finally,alhamdulillah result SPM kami dpt ubati rsa LETIH kami..tapi lps dgr sajo org oyak gitu!!!! OMG!!!!!terkilan sero!!!uhuk3... .
..........................
---> konklusinya sapo dio hok trus brusaha pd msa dpan insyaALLAH dialah hok akan berjaya...x kiro lah hok biso dlm SPM ko ataupom x...so,mari lah kito samo2 bersungguh2 tuntut ilmu ALLAH shngga cita2 KITA,PARENTS,TEACHERS etc tercapai...x pyah r wat banding2 gitu plop...
lorni,ore tgh bimbang ko interview JPA *tuh pom kalu dpt offer lah..hehe*.....ore x reti lah nok wat gano!!i have no idea pasal benda2 nih!!!!lbih2 lgi....ore nih jenis seorg budak yg x confident,x berani tampil ke depan,x berfikiran meloncat2 dll...ya ALLAH,bantulah hambamu ini...ore takut sgt2!!!!harap2 ada someone yg dpt tolong ore psal nih...n xdi mi ore daftar doh ore msuk bengkel kelas memandu...tkut lah nok bawok keto!!!haha..
ya ALLAH,kuatkanlah aku dan kawan2 aku dan bantulah KAMI...AMIN...  
kwan2,tolong doakan ore etep deh!!!!hehe..much love~
tq for reading *ngarut jah nih bena sero!!!hua3* n gudnite!!!  

No comments: