Saturday, 16 April 2011

K.A.W.A.N

assalamualaikum....
mood:jiwang~ haha.
cop!ore x tulis kot kelate mcm skalo doh nih..he3..nak tau bakpo???lihat entri sblumnya~ tekan jer!!!hehe..

K.A.W.A.N.....itulah cara kita mengeja perkataan KAWAN atau dalam bahasa korea nya CHINGU (친구) ataupun org mat salleh panggil FRIEND...hehe...sungguh mudah kita mengungkapkan perkataan ini,namun cukup payah untuk kita mengertinya...hak3..sejak akir2 nih,amalia cuma berkawan dgn lappy jer!!!!lonely sgt2!!!memang terdetik lah hati syoknya g sekolah,dpt jumpa kwn2,borak2...he3..maybe awak jugak merupakan kawan amalia~ hehe...malia khaskan entri ini kepada kawan2 amalia yg 1st skali mengajar amalia apa itu maksud KAWAN!!!semestinya kawan2 smsa sekolah rendah lah..6 tahun kami berada di Sek.Keb.Demit(1)...di mana kitorang belajar benda2 basic...amalia cuma tulis ari ni apa yg amalia ingat..maklumlah dah 5 tahun lebih meninggalkan SKD!!!bnyk dah x ingat lorh!hehe..mianhaeyo chingu-ya!!!! sorry lah!!!okay...amalia nak tulis sambil ingat2 kenangan kita dulu2!hehe...cuma yg terlintas zuppppp! kat kepala otak malia lah yg malia tulis!!!haha..dulu,kitorang ada geng2...haha..kitorang lah geng pling glamour bak kata sorang bdak laki kls kita gitau malia ari tuh grup kita dlu grup femes,cerdik~hahaha...

mri kita tgok saper yg kena mula2!!!he3..saper yg terlitas kat kpala malia dia lah yg malia akn tulis!!!!hak3...1st skali malia nak kenalkan kawan karib amalia sejak darjah 1 smpai darjah 6!!!!he3..saper lg kalau bukan Wan Noor Syafawati bt Wan Halim....kitorang panggil dia wati!!!

wati!!!!miss u!!!!
msa darjah 1 malia msih ingat wati dlu suka nangis!!!he3...sorry wati!!wati dilantik jadi ketua darjah msa tuh...wati slalu pakai skarf sama dgn amalia!!!smasa kita msih jahil,x mengerti aper itu aurat!!!haha..lpas tuh wati jugak suka bg bekal makanan wati bwk dari rmh kpd amalia!!!malia pulak jenis x tau malu suka sgt wat abis bekal wati!!!hahaha...kebanyakan tahun kami akan duduk tmpt sblah menyebelah dlm kelas...wati merupakan pengawas sejak darjah 3..budak perempuan pling femes batch kitorg nih...hehe..dan..........dah!x nak cakap dah!takut wati marah pulak!!!hahaha..sorry wati!masa darjah 6 kitorg maen tulis2 surat selepas hubungan kita makin renggang...dgn tulis surat mcm tuh salah faham yg berlaku antara kami msa tuh,kami dpt selesaikannya dgn baek!hehe..smpai skrg amalia masih simpan surat tuh...


amalia harap kita akan jdi kwan karib smpai bila2!!!!hehehehehe.....   ukhwah fillah!!!insyaALLAH!!!

 okay,lpas tuh kita tengok saper yg kena yg kedua!!!erm~~~ Nur Shahrina Alia bt Abd Majid....hahaha...
shahrina dgn adiknya yg tlah dicrop!ngeeeeee~


shahrina nih selalu maen dgn malia kat facebook!!!setiap ari n setiap masa on9 akan chat dgn dia!!!hehehe..nama glamour d fb---->Saya Shahrina....hak3..shahrina nih duk tepi solehah dlm kelas...dia slalu cakap dia cun!!!hahaha...gurau2 jer,dia bukan perasan sungguh pun! hak3...shahrina merupakan seorang kanak2 riang yg baek...hahaha..*sbnarnya malia x ingt apa kngn kita dulu!hehe...sowiiiiiiiiee!!!!* x terlintas skunk nih!tapi skunk kan kita slalu chat,slalu kongsi cerita,masalah,gurau2,duk gelak "hahaha","hehehe","kah3333~" kat fb tuh kiranya kenangan bru lah tuh!nati kalau kita msuk universiti kita dah x boleh chat sama2 dah,x boleh gelak2 sama2 dah.... sbb cbuk study...harap2 facebook x kan buat kita lost contact esok2!!!sbb kalau melalui msej melalui handset,shahrina confirm x jwb!!!haha..bazir kredit bak kata beliau!!!hak3...dulu masa birthday terakhir malia sbg student SKD(1),shahrina ada bagi something!!!amalia simpan kertas tuh dlm file clear folder elok2!!!hehe..





gerangan yg amalia sedang fikir skunk ialah Nur Solehah bt Muhamad Nasir...

solehah~ore amek kat facebook leha nih!hehe...


solehah merupakan penolong ketua pengawas SKD(1)...he3...amalia msih ingat msa darjah6 kitorg slalu solat zohor sama2 kat musolla sekolah...kelas tambahan tamat kul 2 petang...amalia kena tunggu budak2 darjah laen yg fardhu ain sbb cik nah (pmilik van tambang amalia naek pegi blik SKD dulu) amek skali jer iaitu pd kul 3.30ptg..solehah pulak kena tnggu adik2 dia rasanya...he3..okay~so,amalia slalu borak2 dgn solehah lah msa tnggu nak balik uh...solehah ni slalu dpt no1 msa darjah6..top student tuh!!!memang smpai skunk lah leha seorg plajar cmerlang...he3.. 


then,Nur Aliyah bt Daud,nama panggilan liyah!hehe..



liyah merupakan member yg pling 'kiut' dlm geng kitorg..hahaha...sampai skunk dia msih 'kiut'....hak3...sudoh doh lah kalu dio baco!haha.. amalia ingat dulu ada satu msa tuh,adik amalia eksiden...masa tuh malia darjah 5 on de way ayah hantar malia pegi kls tmbhn dgn motorsikal..adik amalia pun ngada2 nak ikut jugak..masa lintas jalan tuh kaki adik malia masuk dlm jejari tayar motor ckit..lepas tuh pakcik2 kat kedai tepi sekolah tuh yg tolong hantarkan adik amalia ke hospital..malia msuk skolah tuh n nangis2..uwaaa!!! ayh amalia sruh msuk kelas...tpi mana ada mood nak bljar lah!amalia telfon ke rumah tapi x bleh...liyah pun ckap biar dia yg hantar amalia ke rumah...so,liyah yg 'kiut' tuh kayuh basikal laju2 bawak amalia yg besar nih blik rmh...hehehe...thanx liyah!jasamu akanku kenang smpai bila2~hak33...


kalau ingat liyah,mestilah ingat Ummi Syafika bt Zakaria...diorang jiran sbelah menyebelah rumah..


kitorang panggil ummi...ummi merupakan kwan pertama malia...msa darjah 1 Cekal...ummi duk sebelah amalia tmpt dlm kelas uh....ingat lagi ummi bg amalia pinjam pensel warna msa tuh untuk warna huruf I...ngeeeeeee~ trimas2!!!!hehe..tq ummi...

OMG!amalia blank dah nih!!!haha..entri pun dah ckup pnjg!!!then,Nur Faziera bt Deli pulak amalia ingat kitorang pegi pejabat baca Al-Quran dpan PK1...


sbb faziera terpilih jd wakil skolah untuk pertndingan tilawah Al-Quran..amalia pulak Hafazan Al-Quran..tp amalia kan pemalas!!!haha...akibat x menghafal surah2 tuh,ustazah pun buang amalia n gantikan dgn Nur Hafizah bt Mat Daud...


ayu gitu~~~hehe...


hehehe...fizah nih suka bergurau!kitorang suka gelak2..haha..amalia ingat lg fizah pnggil amalia Too Pye (tupai--->gelaran bdak laki kpd amalia..huk3)...amalia pulak pnggil fizah gajah ekor pink..x tau lah apa mksud!!!haha...fizah merupakan solo grup nasyid kitorang msuk prtndingan nasyid msa darjah 4.. hak3..lagu "inilah sebahagian sifat mahmudah..........." hahahahaha!!!rumah fizah pulak slalu jd tmpat kitorang berkumpul..kalau buat buku skrap ker,berlatih nasyid ker~kah33...


lpas tuh.......Nur Syalsabila bt Razali,kitorang pnggil Bila..


bila pun suka gelak!!!hehe...bila nih adik ketua pengawas sebelum batch kitorang..n bila ada adik nama auni...^^

erm,saper lg yer????aaaaaa!!tiqah! Nurul Atiqah bt M.Bakri...

teka yg mana satu tiqah???haha..
msa jamuan akir thun pengawas darjah6,malia tumpang kereta tiqah pergi hotel Ansar kat bndar KB..hehe..tenkiu2!tiqah ada adik stahun muda drpd kitorg nama athirah...tiqah jugak anak ustazah Zuraidah...


okay!!!dah habis!!!hehe..yg amalia tulis nih yg tmpat duduk dkat dgn amalia msa darjah 6 tuh..sbb kitorg selalu lepak sama2..he3..sorry lah kalau terlupa saper2..sbnarnya amalia ingat ni yg contact dgn amalia kot fb jer!hehe.. tapi,semua girls kita kawan kan!nabila,ainina,sarah,ziela,dibah,anis,afiqah,fatin nabila,nadia,ain....tapi kalau nak tulis sorang2..mak oooooiiii!esok lusa bru abis rasanya!hehehe...


btw,amalia nak ucap terima kasih my chingu!!!!anda2 lah yg mula2 mengajar malia erti SAHABAT yg sbenar..harap2 ukhwah kita berkekalan dan ikhlas hanya kerana ALLAH SWT...ameeen!!!ingat amalia sokmo2 yer!!!!insyaALLAH,amalia x kan lupakan korang!!!!sayang kamuuuuuuu very100000000x much!!!


okay lah!!!stkat nih dulu!tq for reading entri yg pnjang sgt2 nih!!!!haha...


kad2 raya from Shahrina,Wati n Fizah~
  annyeong!!!!

 p/s : kpd kwan2,malia amek pics kamooooo nih drpd facebook...jd jgn marah yer???kalau x bg letak,gitau amalia okeh!!!!!!^^ sorry x mitak permission dulu!!!tp kalau letak kat fb tuh kiranya x pe lah kan3???ngeeeee...

6 comments:

❤sayashahrina❤ said...

sdeyh3 :'(... nnti kito cntact2 slalu deh... hehe..

*ore pon bena xingt mno jgok kngn kito dlu2..kah3~!!jgn mrah~...*

amalia eunhae said...

hahahaha!!!sedih ko???sedih etep eh~huk3...T^T

*kito seri!duo2 x ingt kiro halal brhalal r!!!hahaha*

ana♥solehah said...

oghe igt2 lupa yg kita g maye skali...huhu...

amalia eunhae said...

hahaha...asalkan ingt jgop ckit2 pom x po lah~!!!hehehehe...

Cik Rara said...

Hahahahaa memoryyyy... Amalia weh. Xtahu plop ado entry gini. Malu i wokkss.hahahh aduh. Tgerok ati nk search nm NUR FAZIERA BT DELI kt google. Pahtu tubek entry malia ni. Aduhh. Bilo nyo tulih xtw.hahahah mmuah syg u lah. <3

NikAmaliaNasrulliana said...

lawoknyo. hahahahahahahaa. meme lamo dooh2 doh entri ni. setahun lebih doh. XD sy cayammmm awapppp jugakkkkk. :'D