Tuesday, 10 May 2011

aku tak reti bersyukur....

assalamualaikum....

aku tak de mood nak blogging sejak akir-akir nih..sowiee...*bajet ada orang tunggu aku update blog..hua3...* dah lah lappy rosak!selalu tetiba je shut down sendiri!macam ada hantu!!!haha...

gila arh!!!!geram betul dengan JPA!!!hari tuh umum result Program Ijazah Luar Negara 2011 keluar 6 Mei...lepas tuh tunda ke 9 Mei kul 3 petang..pastu tunda ke 5 petang..jadi aku sabar tunggu...................

hinggalah.................

ari ni aku pegi amek sumbangan pelajar cemerlang Yayasan Islam Kelantan(YIK) kasi...syok lah jugak boleh jumpa kawan-kawan...*tapi yang paling best dapat duit!!!hahahaha..* alhamdulillah...rezeki jangan ditolak..haha...okay,majlis tuh sekejap je...start kul 2.30pm abis dekat2 kul 4...hahaha...masa beratur nak amek sumbangan tuh lah kena beratur panjang..so,nak dekat kul 5 jugak lah baru balik..otw balik pulak ayah nak pegi pusing-pusing pasar kejap nak beli buah..lepas tuh ayah,umi dan kakak aku planning nak pegi restoran pekena kopi ais sebotol!haha..dahaga weh!panas!!!!pastu,aku cakap aku nak balik,panas!nak muntah,pening,sakit kepala dan bla bla bla alasan aku keluarkan sebab nak balik cepat!semata-mata nak bukak internet cepat-cepat,nak check aku boleh JPA scholarships ke tak...parents aku siap dengan gaduh2 lagi..mak aku suruh balik cepat sebab aku duk merungut tak abis2..kah3...ayah aku pulak nak pi restoran sat...haish!jadi,disebabkan cuaca yang agak panas,akirnya kitorang balik lah jugak..masa nak sampai dah kat umah,sempat lagi kakak aku cari pasal dengan aku..mentang2 lah die budak UiTM yang sememangnya universiti yang popular tuh...die perli2 aku nih budak USIM(universiti yang aku dapat),die kata kena pakai tudung camni lah budak USIM...aku pakai tudung yang lebih labuh ari ni sebab nak jumpa kawan2 maahad..ye,okay!aku tau!aku hipokrit!fine!!!!aku nih budak pakai tudung bawal 3 segi biasa sebenarnya..kalau pegi sekolah Maahad or aktiviti2 yang melibatkan sekolah tuh aku pakai tudung bawal yang lebih besar...sebab aku nih reti malu jugak nak jumpa mata dengan kawan2 maahad aku yang pakai tudung labuh...tudung biasa aku pakai memang tutup dada,tapi!!!!tudung bawal lah...tudung bawal memang semua orang pun tau tudung tuh jarang...jadi aku elakkan pakai tudung warna cerah...try tanya kawan2 aku,aku memang selalu je pakai tudung bawal warna hitam..keluarga aku memang dua2 orang kakak aku tak pakai tudung labuh..sebab aku rasa tudung aku pakai memang dah tutup aurat...dulu2 kakak2 aku memang pakai tudung bawal macam aku..tapi sekarang diorang dah pakai shawl *trend sekarang kan~~*..aku pernah pakai shawl jugak tapi baru sekali je lah..tuh pun kena paksa...hahahaha..berbalik pasal aku gaduh dengan kakak aku tuh,kitorang berperang mulut sehingga lah sampai kat rumah n then masuk bilik,pastu barulah berdamai..*lepas cakap pasal Korea..hahahaha* biase lah,adik-beradik...*wink wink* pastu aku pegi kat laptop bukak website JPA dengan berdebornya!!!!tak sabar dah nih nak tau!dengan harapan yang tinggi menggunung aku harap masa tuh aku boleh buat kata putus dah ke mana aku nak pi pasni.........

TAPI.................tengok2 dengan selambanya pakcik mana tak tau tulis....

"09-05-2011 - KEPUTUSAN PERMOHONAN PROGRAM IJAZAH LUAR NEGARA (PILN) 2011
Jabatan Perkhidmatan Awam masih lagi memproses permohonan PILN 2011.Keputusan permohonan dijadualkan dikeluarkan dalam minggu ini.Sila layari laman web http://esilav2.jpa.gov.my

dari semasa ke semasa untuk mengikuti perkembangan terkini permohonan Program Ijazah Luar Negara 2011. Jabatan ini memohon maaf di atas kesulitan yang dialami."

WTH?????????!!!!!!!!!!!family aku sampai ribut2 gaduh dalam kereta tadi gara-gara aku nak balik cepat nak tengok result JPA,then diorang tunda pulak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!geram betooooooool!!!!!!!!!
so,sekarang nih......sabor je lah...kena sabar menunggu..kak yong cakap maybe sebab doa aku still tak cukup lagi kot...so,ALLAH bagi masa lagi untuk aku panjatkan doa...ALLAHUALAM...ngeee~!!!!

6 Mei lepas dah tau result UPU...Alhamdulillah.....Allah bagi satu lagi nikmat untuk aku..aku boleh tawaran melanjutkan pelajaran ke IPTA...




No Kad Pengenalan / My Kad : 93112003****
Nama : NIK AMALIA NASRULLIANA BINTI MAT ZAIB
 

TAHNIAH! Anda telah berjaya ditawarkan program pengajian seperti berikut:
KOD : Q0070
NAMA PROGRAM PENGAJIAN : TAMHIDI PERGIGIAN
IPTA : UNIVERSITI SAINS ISLAM MALAYSIA (USIM)
SURAT TAWARAN : http://esst.usim.edu.my
(Klik URL SURAT TAWARAN di atas untuk mendapatkan Surat Tawaran IPTA)
CATATAN :
1. Calon boleh mencapai Surat Tawaran melalui Laman Web IPTA mulai 07 Mei 2011 dan calon WAJIB mengesahkan SETUJU TERIMA TAWARAN sebelum 14 Mei 2011.





hari ni dah 10 Mei...sempat ke tak result PILN JPA keluar sebelum tarikh tamat tempoh pengesahan terima offer USIM nih???? *skemanye ayat!haha* sebenarnya chance aku dapat biasiswa JPA nih amatlah tipis!!!!hahahaha..kalau depends on interview aku ari tuh lah..ermmmm....ish3..malas arh nak ingat balik perbuatan bodush+pelik aku masa tuh..hak3..tapi walaupun peluang aku dapat biasiswa nih ratio 1:1000000 pon,aku still berharap aku dapat jugak...hehe...TAWAKKAL je lah sekarang..ALLAH Maha Mengetahui...pasal UPU tuh aku sedih jugak 1st choice aku apply tak dapat..aku apply dental di UIAM...2nd barulah dental USIM....pastu baru lah aku tau UIA lebih bagi peluang kepada pelajar lepasan STPM kalau kursus2 popular macam medik dan pergigian nih...aku dengar orang kata lah,tak tau betul ke tak..hahahaha..tak pe lah,asalkan aku dah dapat kursus pergigian,walaupun kat USIM...aku nih tak reti bersyukur kan..???Allah bagi aku dapat offer UPU pom dah kira okay sangat lah daripada students yang langsung tak dapat!Matrikulasi pun Allah bagi chance dekat aku....SPM pun dapat straight A's..tapi aku tak reti bersyukur..rasa macam dah makin jauh dari DIA...nak JPA scholarships lah pulak!!!!!Al-Quran sejak akir2 nih dah lama aku tak sentuh...harapkan bacaan dalam solat je!aku lah tuh!aku!!!pelajar lepasan Maahad Muhammadi Lilbanat...!!!! ALLAH bagi aku dapat 11A,aku duk tayang2 kat blog gambar slip result aku!hahaha...aku fikir tak pe lah sebab result aku tak lah kiut mana..sebab sikit je A+...berlambak lagi orang yang dapat LEBIH BANYAK A+ daripada aku..so,aku tinggalkan entri pasal result tuh bersarang kat situ..malas arh nak edit..hahahahahaha.. tak per kan3???aku dah fikir masak2,aku nak biarkan je pasal result SPM tuh...malas dah pikir2..walaupun aku mengaku still jeles dengan kawan2 yang dapat A+ banyak!!!!!haha..result aku tak power masa tuh,so,aku fikir aku kenalah struggle leklok kat asasi nanti,biar dapat atasi orang yang result SPM power2 uh!!!oh yeah!!!!!!!!!!!!!!hehehehe...ramai orang tak kenal USIM...aku sedih...ada orang yang pandang rendah jugak kat USIM..tapi x per!mak aku cakap kalau betol students USIM tak power,so ada chance lah aku dapat jadi top student!!!!!hahahahahahaha.. *ni dah lebih perasan dah nih!kah3..lebih baek aku stop sebelum perasan aku jadi lebih parah!hahahaha...*

for kawan-kawan yang tersayang.....
ALL DE BEST!!!!and GUD LUCK!!!!!!fikir molek2 deh nak pi jalan mana...tak sure??? tanyalah kepada DIA yang MAHA ESA!!!insyaALLAH semua akan terjawab....

panjang ke entri nih???haha..buat sape2 yang TERbaca sampai habis,time kasih banyak2!hahahaha..
k lah...bye33~ 


No comments: