Wednesday, 31 August 2011

RAYA : 1st Day

assalamualaikum peeps..!! :)
selamat hari raye semua!!!ngehngeh..
lepas letih seharian beraya,tetiba je tangan aku gatal nak update bloggie,walaupun dah malam buta nih..tapi,aku tak nak citer panjang2 sebab hari raya aku setiap tahun rutinnya sama..tak best sangat pun~ *sigh*

lepas solat IdulFitri,kitorang bersalam-salaman + bermaaf-maafan dengan atuk nenek,mak bapak,mak cu,mak usu,mak long,mak ngah,sepupu sepapat,dan sewaktu dengannya lah~~!sambil2 tadah tangan mintak duit raya jugak..kahkahkah..pastu,ziarah kubur nenek belah ayah aku,n beraya kat rumah sanak saudara laen...lepas masuk waktu zohor,habis lah program raya aku..hakhakhak..
then,aku+kakak+sepupu aku berkurung lah dalam bilik jadi puteri salju...
jeng!jeng!jeng!tibalah masa untuk kitorang bergelumang atas katil,kitorang tidur pun kat situ,makan pun kat situ,pastu kitorang bukak cyber cafe pulak kat situ..haha..almaklumlah kitorang satu kepala... ada minat sama = KPOP...apa lagi,kitorang transfer lagu + video KPOP ke 'harta karun' masing-masing lahh~ haha...lepas asar,aku + family baru balik..
^^

Nasratiena Mzd-Amalia Hyukie-Meera Elforever

-THE END-

k lah..aku dah ngantuk dah nie..esok nak raya lagi~hakhak...
paipai~!!! ;)

Monday, 29 August 2011

Happy Eid Mubarak!

Assalamualaikum..

saya Nik Amalia Nasrulliana binti Mat Zaib ingin memohon maaf,
sekiranya ada terkasar bahasa,
terlanjur bicara,
terngumpat sesiapa,
tersakitkan hati orang dan 
segala ter2 lagi lah~ ngeeee~!! 

1001 kemaafan saya mohon kepada semua dari hujung rambut hingga hujung kaki..
i am a human...
i am not perfect...
i do make mistakes...

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin :)
hopefully this Hari Raya Aidilfitri will bring you blessings and happiness 



sekiannn.... ^^ 

bye!


just for YOU.....


I’m not sure yet but
I remember you in my dreams
My only one
You you you you
I always think about it to myself
Waking me up in the morning as the sun rises
Holding both of my hands
Looking at each other in the eyes
Smiling with me at my words
Like a drama, like a movie
The one, single person who’ll be beside with me and guard me
You you you, come into my heart
My wishlist...
There’s one person
Who’ll secretly come to me
Into my dreams and make me smile
You you you you
Always make me laugh
You’ll make me fall into the sweetest dreams
I don’t know love
I haven’t been behaving too badly
So someone will give me a warm smile
Whispering words sweetly to me
A person who’ll be by my side, giving me light
Come, come to me
Approach me, step by step
I’ve had dreams like this where you appear
Bye bye bye, sadness
You’ll make me smile
I’ve been waiting for so long
You you you, come into my heart
Even if I try and picture it,
My heart flutters so much
The person who’ll love me more than anything
More than anyone
Why why why is love
Still not appearing in my eyes
When will it come to me
You you you, I’ve been waiting forever
come to my side
My wishlist......
6/9/2011,you'll be gone~! 
be strong + stay healthy ek! 
annyeong! :')

Saturday, 27 August 2011

i'm home...!

Bismillahirrahmanirrahim..
 
dengan ini aku mengisytiharkan bahawa...

i'm home!!!!!
yay!!!!
hahaha..



sekian~!!! =P

Tuesday, 16 August 2011

apa khabar aku?

....................................................

emmm...kepala aku tengah kosong nih..haha..x tau nak tulis apa..lama dah x blogging..semangat blogging aku pun macam dah luntur sikit..tapi,kalau difikirkan balik nape lah aku tiba2 blogging ni asalnya hah???pikir punya pikir rupanya aku start blogging dulu masa aku terlalu keboringan~ooo..haha..

TAPI,
sekarang,aku dah x tau apa maksud BORING tuh..sebab rutin hidup aku kat universiti memang berubah 100%..letih giler study kat sini..betulll! ya ALLAH! lepas satu masalah selesai,datang masalah laen..tapi asalnya aku lah yang cari masalah2 tuh..hahaha..hmmmm~~kat sini x der masa nak rileks macam SPM dulu...lecturers ajar lajuuuuuuuu sangat..sampai kadang2 aku x sempat catch-up..tambah2 lagi sekarang bulan puasa..lagi lah letih..!!pagi sampai petang kuliah + tutorial memanjang..ada lecturers buat test lah,kuiz lah,yang BI pulak dengan speaking presentation lah,yang BA hiwar lah...jadi,kena selalu prepare!ya ALLAH!!!serabut kepala aku!hari jumaat pulak pagi sampai tengah hari kuliah+tutor,lepas solat jumaat kitorang ada Mid-term Exam..pastu setiap malam pulak solat tarawih,tadarus...pastu kena bangun sahur pulak,kalau kat rumah x pe,umi yang bangun awal masak sahur,kat sini kena masak sendiri ah..tapi aku x masak pun,sebab aku x pandai masak..wahaha..housemates aku yg laen lah yg masak..hehe...kadang2 x bangun sahur pun sebab semua orang lena dibuai mimpi..hahaha..so,memang sikit sangat masa free kami nak siapkan homework,prepare untuk kuiz+test+exam~nak revise apa yang kitorang belajar lagi!tambah2 dengan assignment yang x siap2!!!arghhhhhhh!!!!!!!!!!!! serabutttt!!!!TENSIONNNN!!!!! >.<

masalah laennya aku homesick!selalu rasa nak balik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!hari ni kiranya lagi 10 hari aku nak balik Kelantan..lambatnyaaa!!aku pun x tau naper lah aku nak balik sangat??ye lah,bagi semua orang pun rumah kita lahh tempat paling kita suka duduk kan kan kan??

aku tau bukan aku sorang je yang ada masalah ni..semua mahasiswa/i universiti rasa sama dengan aku jugak..hehe..jadi,pandai2 lah kita rilekskan diri dengan cara masing2 ek.. kalau aku,boleh je rileks dengan karaoke+meraung2 nyanyi lagu Korea dalam bilik hostel aku tuh...hahahahahaha.. =P

sekian,wassalam... *wink*