Wednesday, 30 November 2011

you and i

assalamualaikum. :)
apesal lah sejak dua tiga menjak ni makin banyak lagu baru yang sesuai dengan tema kisah cinta(?) aku hah? *mengarut macam biasa*  wahahaha. jom layan lagu baru IU! You & I. best! Music Video a.k.a MV die pun teramat amatlah best! ala ala fairytale giteww~ MV ni featuring Lee Hyun Woo! untuk pengetahuan korang, both IU and Hyun Woo sama umur dengan aku! 1993-er. woot woot! cun cun cun! laaaagi best layan! hakhakhak. then, lepas tilik tilik lagu ni aku rasa maksud die bagus kot~ memang ngam ler dengan teenagers macam kitewww. *ewww* wakakaka. and aku rasa orang anti-couple pun boley berpegang dengan lagu ni gak. ahaks! peace no war! ;)





Whispering secrets while looking at a watch.
The sincere story in my heart.
It’s okay if I am hurt.
The more you demand I like it.
Please call out my name.


I’m afraid that my heart would be revealed between my hands.
It’s too much for my heart I’m sad.
Wait a little longer and wait for me.
You and I, it can’t be yet.
I want to push on the watch even more but,
In the future in which you are present.
Please call out my name.


The times when I first peeked around.
You and I were together.
You played with me, I liked you.
When I ask, you liked me as well.
What is my name?


I’ll be an adult in a blink of an eye.
I hope you will recognize me.
I hope you will remember me.
Right, that strange child.
I really like your image that shines in between my hands.


As I twist it with my fingertips, “hey, clock hand, please run”
Turn a little bit faster.
I tightly close my eyes and cast a spell.
You and I, we still have a little bit left.
I don’t know what day or what time.
Just in case, in the future in which you are present.
If I’m lost,
So to help me recognize you,
Please call out my name <3


Awak (?)! tunggu kite besar dulu ek! *gedik lagi* harharhar. :P
annyeong~

honesty

hello everyone! ;)
okay! just now i've been watching 2011 MAMA live on 8tv. MAMA stands for Mnet Asian Music Awards. and yes, the qualitifications to win an award depend on album sales, voting, digital sales, judges, and so on. OHEMMGEE. as usual MAMA's judgement is not fair again this year! arghhh! i hate Mnet! how come Super Junior who got Album of the Year award has not been nominated for both the Artist of the Year award and Song of the Year award! it's weird right? okay, i got that SuJu oppa has received 3 awards for MAMA. Album of the Year, Best Male Group and Singapore's Choice awards. i am happy for them! they deserve it! but why it has to be So Nyeoh Shi Dae or Girls' Generation or Plastic Generation got the Artist of the Year one?! why? i think besides SuJu maybe either IU or B2ST more deserves it! or maybe LeeSsang! they have talent! but SNSD? they have NO talent at all! the online voting percentage for SNSD is very low! while the album sale by SuJu is higher than theirs. and for digital sales LeeSsang, 2NE1 and T-Ara achieved higher than SNSD lorh! aigooo~ i believe that the MAMA judges were being unfair in judging the nominees. or they got some money from SMEntertainment hah? let say Sones are right about audience's choice? SNSD is more popular? who says?! Super Junior is the most popular KPOP artist in the whole ASIA! or maybe the whole world! many people still don't know who SNSD is lorh! plus their The Boys song is shit! the choreography is hampehh! Sones stand for their successful rapping in The Boys? wahahahahaha~ you call that a rap? please laaaaaa~ i'm begging for more honesty in an award judgement please~ don't make our boys cry because the unfair judgement again! the upcoming GDA! please! be honest! 





SuJu oppa! chukae! we,ELFs are very very proud of you! as an ELF, i also want SuJu oppa to win all of the best awards throughout this year as our beloved leader LeeTeuk will be gone soon for army enlistment. good luck oppa! remember that we'll always love you! Teuki oppa fighting! Super Junior fighting! <3


i'm HAPPY my Super Junior won!
i'm happy my B2ST won! - best dance male group
i'm happy my Gary (LeeSsang) won! - best hip hop duo
i'm happy my Big Bang won! - best MV
i'm happy my IU won! - best vocal solo
i'm happy my A Pink won! - best new female artist
i'm unhappy my FT Island didn't win!
i'm unhappy my love love love Infinite didn't win! *but i know they'll one day!*
i'm unhappy my Kara didn't win!
i'm UNHAPPY 'my' SNSD won! :P


*hanya luahan ketidakpuasan hati aku semata mata. heeeeee~ ignore the gramatical errors please~ LOL.*

Monday, 28 November 2011

alamak

salam sayang <3

tadi aku terjumpa satu note dekat mukabuku. note tuh panjaaaaaaaaang sangat. boleh dikatakan biasanya aku tak minat pun nak baca note yang panjang macam tu tambah tambah lagi tajuk die ke arah kebaekan gitewww. hehe. tapi, sebab boring kot aku pun terbacalah note ni sampai habis. *ataupun ini satu petunjuk untuk aku hah? wakakaka. :P * 
__________________________________________

 “Kalau kita sukakan seseorang, jangan beritahu si dia. Nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya. Tapi luahkan pada Allah, beritahulah Allah. Allah maha tahu jodoh kita siapa.”


    Pernah dengar ayat macam ini?


                Ini saya namakan sebagai Mazhab Tawakkal Buta Dalam Cinta.


                Kenapa saya namakan tawakkal buta? Sebab saya tahu Allah pun tak ajar demikian rupa. ^^


                Kalau suka, patutnya bagitahulah(semestinya dengan persediaan. Bukan main bagitahu sahaja. Tengoklah diri tu juga. Kalau main bagitahu sahaja, itu dah masuk dalam bab Cinta Buta). Kemudian, siapa la pandai-pandai ajar kalau bagitahu nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya ni?


                Baiklah. Saya bagi contoh buka laci. Macam mana anda mahu buka laci? Anda berdoa sahaja, atau anda usaha buka laci sambil tawakkal bahawa Allahlah yang bantu anda buka laci itu?


                Satu lagi. Exam. Macam mana kita mahu cemerlang dalam exam? Berdoa sahaja, luahkan pada Allah bahawa kita tak pandai sahaja, atau kita kena belajar sungguh-sungguh, dan masa exam kena gerakkan otak dan pen untuk jawab exam? Mana satu?


                USAHA.


                Usaha kena ada. Itu sunnatullah. Maka bagaimana di dalam CINTA kita boleh kata:


                “Kalau kita sukakan seseorang, jangan beritahu si dia. Nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya. Tapi luahkan pada Allah, beritahulah Allah. Allah maha tahu jodoh kita siapa.”??????


                Kalau macam itu, saya pun boleh kata, janganlah study. Doa sahaja pada Allah. Allah Maha Tahu Kita Cemerlang Atau Tidak. Bagaimana? Suka?


                Jadi janganlah ambil Mazhab Tawakkal Buta ini. Baik dalam exam, mahupun dalam BERCINTA.


                Kalau suka, bincanglah dengan ibu bapa. Cakap kat ibu bapa, saya suka si fulan, saya suka si fulanah. Preparekanlah diri. Buatlah background check. Kemudian muhasabah kembali ibadah. Kemudian kalau berkeyakinan, sila masuk melamar. Merisik. Dan sebagainya.


                At least kita pun tahu kalau dia tak suka kita, tak berkenan dengan kita. Boleh cari yang lain.


                Kalau pendam sahaja buat apa?


                Silap hari bulan dia suka kat kita, sebab main pendam, terlepas.


                Silap hari bulan dia tak suka kat kita, sebab main pendam, tup-tup dah lama sangat pendam perasaan, syok sangat-sangat, sekali kena tolak. Kecewa. Bertahun dah bazirkan hidup suka dia. <--macam mana kalau aku jadi macam ni? :/

                Sebab itu, usaha itu kena ada. Langkah itu perlu diambil.


                Tawakkal Buta?


                Jangan sekali.


__________________________________________
credit to : Hilal Asyraf

tau tak selama ni aku duk berpegang teguh dengan ayat kat atas tuh?! sebab 'ustaz' pernah post dekat wall die sebelum die nak pergi jordan dulu. wahahaha. and sejak hari tu lah aku amek keputusan tak nak tegur die lagi dahhh. tapi sekarang kalau belek belek note yang aku jumpa ni, aku setuju gak. aku tawakkal buta je lah selama ni. =.=' macam mana ni? aku kena cakap ek? 
cop cop! wait!
LOL. gedik gedik~ nampak sangat kot yang note ni sesuai untuk abang kakak yang dah nak habis study. harharhar. aduhaiiiii~ knape tetibe aku miang sangat duk pikir pasal die nih? ish ish. lagi pun 'ustaz' tu tak cukup hensem / kiut pun bagi taste aku. aik? gatai gatai!  :P

btw, aku dapat berita khamis ni result 1st sem aku dah kuar. takuttttt! >.<
doakan aku dapat yang terbaek sudaaaah! sekian, terimalah kasehku. <3

bubye!

Friday, 25 November 2011

like a dream

<3

"Hope that everything is a dream, that everything is a lie.

Saying I’m sorry, saying be well, don’t say anymore.

I already know you’re not going to comeback.

Even though I know but I’ll still wait for you.

Like a dream I have met you, like a dream we loved.

Our love was as happy as a dream.

Like a dream you have appeared, like a dream you have left.

Comeback to me again, since I’ll be waiting here for you.

My throat keeps clogging so I couldn’t say anything.

Because your two eyes didn’t look at me but looked away from me.

I can’t yet I can’t let you go.

Even now I’m crying because of you.

None of this happened, this is all a dream, that is what I wanted to believe.

I miss you, I love you, I want to tell my heart to you.

Like a dream I have met you, like a dream we loved.

Our love was as happy as a dream.

Like a dream you have appeared, like a dream you have left.

Comeback to me again, since I’ll be waiting here for you.. "

sweet kan? haha. memang hebat giler ah kalau ni hasil nukilan otak aku. kahkahkah.
ni maksud lagu latest yang aku suka. tajuk Like A Dream. sung by girl grup Korea baru nama A Pink. bile tengok tengok balik maksud die. macam kisah aku lah pulak. *cough cough* :P

k lah, baibai. 

p/s : btw, aku tengah boring! *sigh*. tolong!!!

Thursday, 24 November 2011

failure

assalam. :(
berita buruk. aku...




fail ujian memandu! uwaaaaaaaaa! frust lorh! mat rempit kat kampong pun boleh lulus ujian memandu, tapi aku gagal lah pulakkk! kandas dekat bukit. masa latihan aku buat cun je. tup tup masa test jugak lah die buat hal! aisehhh! mujur lah jalan raya aku dah lulus. lulus pun dengan markah cukup cukup makan je. agagaga. aku ni memang tak lari dari masalah. problemanya aku tak tau lah bila pulak nak amek test ulangan. cikgu aku kata cuti ni dah penuh. kalau ada pun 5 Dis. haihhh. aku dah balik Nilai masa tu. aku jadi orang negeri sembilan balik 3 Dis nih. tiket bas catar pun dah tempah. so,aku kena amek tahun depan lah pulak. maybe masa cuti mid sem bulan Februari kot. kalau tak pun amek lepas habis tamhidi bulan Jun. alamakkk. tangguh lagi? lamanya masa aku nak dapat lesen. orang laen amek masa sebulan dua je, aku ni setahunnn! aduhaiiii~ 
result tamhidi pun tak kuar kuar lagi. masalah masalah. tambah tambah lagi aku rasa result aku tak cun kali nih. tawakkal je laaa~ 
kakak aku dah balik perlis malam semalam. die lesap, running man aku pun lesap, cite korea aku pun lesap! jadi, keboringan lah aku cuti yang bersisa lagi seminggu ni. *sigh*
tak lama lagi aku pun dah kena blah. arghhh! menyampah betol! aku tak nak balik sana lagi! tak nakkkkkkkkkkk! kehidupan kat USIM boring siottt! tak sedapppp! tak hepi langsung! stress ada ah! bluekkk! :PP

Sunday, 20 November 2011

hari tua

yay! semalam aku dah amek MUET! fuhhh! lega! kekeke.


cantik kan tarikh hari ni? 20.11.2011. hehe. tengoklah hari jadi sape~ happy birthday untuk akuuuu! fuiyyyooo! dah 18 tahun! tuanya! ala~ tak termasuk dalam kategori kanak kanak dah ler. ni yang tak syok nih. tapi hari ni hari jadi aku pun aku kena buat kerja. kena kemas rumah. esok umi dan ayah balik. oh yeah! alhamdulillah gigi geraham aku pun dah tak sakit jugak. :)



saeng il chukae untuk aku! ramai orang wish kat wall muka buku. termasuklah crush aku masa sekolah rendah. wakakaka.

k lah. doakan aku bahagia dunia akhirat ek. bye bye! ;)

Thursday, 17 November 2011

curious

Why am I like this? I'm acting weird. I'm grinning all day long. Why do I act so calm even when I get cursed at, like I'm absentmindedly crazy? Something feels empty. Something feels awkward. I definitely lost something but.. What did I forget? I think I hurt my head. :( 
But why aren't you coming? Why aren't you contacting me? Thump! My heart drops. This was the thing that I lose. Amazing.. You.. amazing.. And I.. amazing.. How did we become strangers? Yeah. Listen. The road that you liked because there weren't any tall buildings. You're walking down it with some other girl and holding hands. *fitnah semata mata.haha* :P  We're strangers anyways. But I still can't forget. No matter how much I try to forget and forget. There's only you. I, who was hit here and there. My body's full of scars. There's no road to go on. With no more days to breathe, the thing I found by looking and looking. Was myself through your eyes. I look for you. I should've lived acting like an absentminded, crazy person. What's the problem? What's wrong? It already ended. Boy~ There's nothing that will change from you(?) and I being hurt anyways. YOU'RE NOT COMING BACK TO ME. I CAN'T SEE YOU AGAIN. Drop! Tears fall. This is what it's like. You not being here. I just don't think I can live like this anymore. You.. were my all and why I lived.. FOR YOU.. *tipu* Amazing.. You.. amazing.. And I.. amazing.. How did we become strangers? :((


Why I being like this? :(



*jiwang je lebihh~ haha. XD 
mmm.today my geraham bongsu buat hal lagi. ouch! it's hurt. :'( 
umi,cepat lah balik! 
esok satu satunya adik bongsu aku dapat result UPSR. semoga beliau tak rosakkan rekod bersih kakak kakak dan abangnya! 5A's, hakim! fighting! ;)
*update: budak tuh pecah rekod! dapat 4A1B je. haihhh~

Monday, 14 November 2011

life

assalamualaikum.

*sigh* 

cuti ni kadang-kadang boring jugak. mujur lah ada running man --> variety show korea faberet aku. tak lah mati keboringan aku duk terperuk dalam rumah ni. setakat aku cuti ni rutin aku sama je hari hari. tidur pukul 4 pagi,bangun pukul 2 petang. haha. kalau ayah aku ada,confirm aku kena marah. ayah aku selalu cakap orang yang bangun lewat tak de rezeki,yang die dapat tuh pun rezeki yang dilempar oleh Allah SWT. Allahualam. :(  virus korea lah punya pasal. aku duk tergelak sorang sorang depan lappy sampai tak ingat dunia. harharhar.

facebook pun sekarang aku dah tak aktif. lama dah tak online. kalau online pun kejap je. baru aku tau facebook ni boring jugak an? notifications berlambak aku selalu dapat pun semuanya dari grup tamhidi USIM dan grup tamhidi pergigian yang aku join. aku masuk grup tu pun sebab nak tau kalau kalau ada maklumat latest je. bukannya nak baca post mengarut diorang. :P asyik asyik pasal kahwin.asyik asyik pasal laki dan pompuan. bla bla bla. nampak sangat diorang dah tak sabar nak kahwin. jangan mimpi lah. baru tamhidian. haha. *opps! ok.mulut aku jahat* dua minggu lepas aku remove friends aku dekat facebook. friends yang aku tak kenal dan tak nak kenal. semuanya plus minus 900 orang. dan semuanya foreigners. indon lah. thai lah. filipina lah. arab saudi lah. aku approve diorang sebelum ni sebab diorang ELFs Super Junior macam aku. tapi sekarang serabut aku tengok news feed aku penuh dengan bahasa asing yang aku tak paham! LOL. dah lah kalau aku online pun bukannya boleh tegur 'ustaz' pun. aku boleh tengok die online je. telan air liur je lah aku. ye lah. kalau aku tegur die pun nak tanya apa? nak ke die layan aku? huk huk huk. alaaaaaaa~ konklusinya..



assignment yang aku kena buat hari tu dah settle! alhamdulillah. walaupun aku dan kakak buat comot comot,kitorang dapat lah jugak upah dari ayah su+cik su. hehe. masalah slip menumpang MUET aku pun dah beresss. aku call abang mpm hari tu. die cakap ada problem berpunca dari diorang. naseb baek dah dapat print. tapi aku tak study langsung lagi untuk MUET. masa liyana fairuz mesej tanya aku dah study untuk MUET belum baru aku sedar buku MUET aku tak bawak balik. kah kah kah. sebab buku tu tebal+berat. ngeh ngeh ngeh. lantak lah. mmm. sekarang masalah yang tinggal ujian memandu aku dengan JPJ 24 November ni. haihhh. sekarang aku dah tak ingat dah cara drive yang aku belajar sebelum pegi USIM dulu. arghhh! tak tau lah camna nanti. cuak betul.

sekian melaporkan~ bye! ;)



Tuesday, 8 November 2011

tak patut tak patut.

aku cuti nak rileks.tengok cite korea sampai puas.tengok show korea sampai puas.dengar lagu korea sampai puas.makan sampai puas.maen masak masak sampai puas.tengok kbsw sampai puas.update bloggie sampai puas.usya 'ustaz' sampai puas.wakakakaka.


tengok tengok tetibe je aku disuruh buat assignment orang laen!assignment pak sedara+mak sedara aku,ayah su+cik su.diorang ni kerja cikgu dan tengah sambung belajar dekat Open University.diorang kena buat assignment English esei tajuk cyber crime sebanyak 10 pages sorang.dah lah minimum 2500 perkataan.waduuuuh!diorang suruh abang aku.tapi abang aku sibuk dengan kerja.jadi aku dan kakak aku yang goyang kaki dekat rumah ni lah jadi mangsa kejadian. :'(  lusa dah tarikh tutup hantar.kitorang baru je buat intro setakat ni.tak tau lah sempat siap ke tidak.ye lah.kitorang tak tau apa pun.format pun tak tau.jadi yang kami buat ni pun tak tau lah betul ke tak.tak patut betul diorang suruh aku.aku baru masuk asasi.tak pernah lagi buat assignment macam ni.alasan ayah su dan cik su diorang sibuk jaga anak.alahai.anak baru 3.muda lagi.tak kan dah tak cukup masa nak buat assignment sendiri.nanti kalau kitorang buat dapat markah rendah,jangan salahkan kitorang sudah.tak patut tak patut.


satu lagi masalah pasal MUET aku nih.naseb naseb.aku jugak yang kena.orang laen yang menumpang semua boleh print surat kebenaran menumpang tuh.kecuali aku.naseb buruk betol.tengok yang aku dapat masa aku masukkan nombor kad pengenalan aku.



 HARAP MAAF REKOD ANDA TIADA DALAM REKOD KAMI.
 SILA PASTIKAN NOMBOR KAD PENGENALAN ANDA DENGAN BETUL.



alahai~so,esok aku kena telfon mpm lah jawabnye.abang mpm hari tu ada telfon aku cakap dah sahih aku menumpang dekat SMKA Wataniah.dah boleh print slip baru die cakap.habis tu?tak boleh ni apesal pulak bang?!! tak patut tak patut. :( 

btw,aku ada something nak share.sebagai seorang Muslim, sila click ME ek. ;))

Monday, 7 November 2011

raya ke?

raya tanpa umi dan ayah sangat sangat sangat tak best!titikkk! :'(
tak best nye! :((

bangun pagi pun lewat.naseb baek sempat solat hari raya EidulAdha jugak.
ayah + umi + che sihat tak kat sana skarang ek?
insyaALLAH semua sihat. :))
mesti seronok raya kat bumi Makkah kan?
diorang balik 20 Nov nanti.hari jadi aku.sampai kat Kota Bharu 21 Nov.
jadi aku sambut ulang tahun ke-18 aku tanpa umi + ayah.
tak best nye! :((

hari ni balik kampung macam raya biasa.tapi suasananya laen.sampai saja kat kampung aku terus tidur sampai waktu zohor.haha.boring siot.lepas asar aku dan adek beradek aku balik.tup tup terserempak dengan traffic jam.hujan lebat pulak tuh.ada pokok tumbang lagi.perjalanan dari kampung yang biasanya amek masa 30 minit pun bertambah jadi 2 jam tadi.
tak best nye! :((

balik balik bukak muka buku.

  • Yesterday
     Amalia Hyukie : slm aidiladha,orang jordan.. :)

  • 3 hours ago


    Amirul Hazim : haahaa ye salam aidiladha gak amalia..

ok.yang ni best!wahahahahaha. :P
k,bubye.

Friday, 4 November 2011

saja saja.

"Cinta ni tak perlu dicari. Bila kita terlalu mencari dan cara kita salah dan tidak mengikut syariat sebab itulah kita selalu jumpa orang yang salah. Bila kita dah penat sebab asyik jumpa orang yang salah, mulalah kita kata Allah tak adil. Love is annoying. Love is hurt. Love is what-so-ever. "
credit to:dr.cinta 
i LOVE you.
 LOVE is sweet but painful.


mintak maaf,teman.. T.T



emm.betul.kalau dah tibe masanya,akan jumpa dengan si die jugak.tak kira lah sape pun die.aku pun tak pasti tentang perasaan aku yang sebenar kat si die yang aku adore sangat selama 4 bulan ni.lagi pun aku ni still dikira kanak kanak lagi.sebab aku belum masuk 18 tahun pun lagi.jadi,aku tak faham lah apa itu CINTA.haha.kelakar pun ada.budak kecik + immatured macam aku ni nak cakap pasal benda benda nie.tapi sekarang aku pun tak berani cakap.sebab memang dulu aku suka cakap single lagi best.lagi pun aku takut jatuh cinta dengan anak Adam sebab,bimbang cinta aku pada-Nya akan terganggu.<--(quote dr.cinta.)cehh.ayat~tak boley blah.ye lah.dulu aku berpegang teguh dengan prinsip aku tu.bersama dengan kawan aku yang sorang ni.kawan aku kat USIM.emm.dulu die suka cakap die tak suka budak laki.die cakap die tak kan ada crush macam aku ni.sebab die tak de perasaan apepon kat budak kaum Adam.tapi..sekarang tengok apa jadi?die dah couple.so,manusia kan?manusia mudah berubah.sayang,sorry kalau awak baca ni.tapi,amalia sebagai kawan pun tak tau nak cakap apa dah.memang amalia nak cakap kat awak "------,couple itu haram." tapi..aku tak kuat.aku takut aku yang akan terjebak dalam lembah ni jugak karang.aku akan dikira munafik.hipokrit.ye.aku mengaku aku memang gedik.tapi aku memang tak nak tambah dosa aku lagi dengan benda ni.aku pun takut gak tengok ramai dah kawan aku yang couple.memang trend remaja zaman sekarang ah couple couple ni.tapi sorry aku tak berminat.aku takut.tapi.............macam mana kalau aku tak kuat nanti?sekarang pun aku pernah jealous dengan bebudak laen.diorang dah ada pakwe + makwe sendiri?aku?ya ALLAH,nauzubillah.aku rasa aku minat si dia pun untuk saja saja.sebab die mata sepet macam mamat korea.tu je.tak de pun niat nak couple.tak best kot.rasa terkongkong kot kalau couple.mujur lah Allah jauhkan si die dari aku sekarang.sedih.tapi bersyukur. :) aku pun dah panas telinga dengar kawan aku cerita pasal pakwe die laa.kawan kawan laki die selalu contact die laa.ramai orang cakap die lawa laa.amalia tau lah amalia tak sepopular sayang.tapi..rimas pun ada gak dengar pasal benda benda ni.seriusss!aku tak jealous pun.tapi sebab die sahabat aku.aku sayang die.sayang,udah udah lah tuh cite kat amalia pasal peminat peminat sayang.sayang pun dah ada pakwe kan.so,stop it!jangan layan laki laen.amalia nak suruh sayang stop couple pun,dah terlambat.nanti masing masing simpan perasaan dendam pulak kalau putus tiba tiba.tu lah.dulu sebelum rapat,amalia dah cakap jangan layan die sangat!tapi sayang degil!nak jugak balas mesej die.jawab telfon die.jadi,sekarang?amalia dah tak boleh tolong dah.

Thursday, 3 November 2011

MUET oh MUET~

Salam..
cite ni tak best + boring + agak panjang.sape budak baek je die baca sampai habis.kahkahkah.

emm.meh nak cite pasal MUET speaking test aku ari tuh.aku baru lepas speaking test je.13 Okt ari tu.tinggal listening,reading + writing test lagi 19 Nov ni.tapi aku paling takut speaking test ah.almaklumlah aku ni mudah nervous.korang pun dah tau kan aku ni benci sangat speaking2 nih.menyampah gilaaaa.lebih-lebih lagi English tu subjek yang paling aku tak suka.mood aku memang tak baek kalau dalam kelas BI.aku pun pelik asal kite orang Melayu kena belajar bahasa orang laen hah?haiiihhh.lecturer aku pun selalu MC.4 minggu berturut-turut Madam MC.tapi tak pe lah.Madam selalu tak sihat lepas eksiden dengan lori simen dulu die cakap.tapi problemanya aku + kawan-kawan lah yang terumbang-ambing.kurang praktis.sedih betul laaah.masuk MUET ni pun tetibe je USIM daftar kitorang.kitorang ingatkan lambat lagi.tahun depan ke.tapi tengok-tengok bulan 10 tahun ni.terkejut kot.masa tu kitorang ada 2 minggu je sebelum speaking test tuh.dah lah aku kos dentistry kena dapat band 4 dalam MUET tu.arghhh!tension tension.tapi alhamdulillah hal speaking nih settle dah.lega betol dah lepas.huahuahua.

12 Okt 2011:
hari tu ada speaking test untuk carry mark English.tibe2 jugak.kitorang disuruh pegi bilik Madam untuk ditest speaking.kitorang tak prepare langsung tau tak!haihh.memang hancur ah!haha.aku segrup dengan Widad,Aisyah dan Ammar.kitorang dapat tajuk "how to utilize university mosque?".korang tau tak aku pronounce mosque salah?!!argh!bodush bodush bodush!dah lah isi aku tak tepat.aku terlepas pandang perkataan university tuh!aku cakap pasal masjid kampong.haha.lantak lah.malas dah aku ingat.bende dah lepas nak buat camna.hmmph.masa tunggu giliran grup kitorang,kitorang cari member grup untuk MUET esok.sebab kitorang kan tau angka giliran MUET kitorang.jadi merujuk kepada kengkawan yang dah kena MUET sebelum kitorang,die susun grup ikut nombor angka giliran.pastu kan~ semua member grup aku yang laen lelaki!aku sorang pompuan!3 boys 1 girl.hahaha.durian runtuh betul!mintak betis dapat paha.kahkahkah.ok!aku tipu!aku tak lah sengal gedik camtu.aku bimbang ada ah.selama ni aku tak pernah pun buat kerja dengan budak laki.ye lah.5 tahun sekolah pompuan je.masuk USIM pun aku tak bergaul dengan diorang gak sebab kat USIM ikhtilat antara laki + pompuan dijaga.kite akan dipandang janggal kalau duk semeja dengan jantina laen kat kafe ataupun kat mane mane.students USIM kan majoritinya bebudak ex skolah agama.jadi kebetulannya aku segrup dengan budak kelas aku si Ammar(ketua kelas tutor aku) dan Islami,sorang lagi Ilman(budak tamhidi Medik).malam tu kitorang buat grup discussion kat kafe kolej kediaman kitorang.praktis sikit sikit.tentukan sape yang nak buat intro,conclusion n bla bla bla.aku ditugaskan buat conclusion.masa praktis tuh aku yang paling hancuirrr!diorang laju je cakap.sebab aku sorang pompuan,jadi malu la kot.dah lah tak biasa.aku cakap tersekat sekat,pastu berhenti tengah jalan.haha.maluuuuu!


13 Okt 2011:
test speaking kitorang dekat Stadium Tertutup Nilai tepi kampus USIM.aku dapat sesi kul 7.30 pagi.kitorang grup 3rd.masa duk dalam bilik kuarantin aku dan member aku praktis.mmm.best gak segrup dengan diorang.haha.Islami dan Ammar kongsi tips nak interrupt masa task B nanti.MUET speaking test ada 2 task.task A individu.task B group discussion.aku lebih takut grup discussion.sebab aku tak pandai nak 'masuk' ke dalam discussion tu.tak sampai hati nak mencelah,bangkang idea orang.tak proper kot.pastu tiba giliran kitorang.mula mula masa nak masuk bilik tu memang nervous.tapi lepas tu semuanya ok je.hehe.alhamdulillah.kitorang dapat tajuk senang."what is most important in life?".aku dapat point Friendship.sedap betol aku 'menggoreng' masa task A.haha.kedudukan meja kitorang dalam grup.tepi aku Islami.depan aku si Ammar.tepi Ammar depan Islami tuh si Ilman.aku banyak buat eye contact dengan diorang!ishish.banyak dosa aku.awak!sorry!aku curang!kahkahkah.*mengarut =.=' *
untuk conclusion pulak,aku lupa nak tengok jam seperti yang Ammar suruh kalau dah 10 minit group discussion tuh aku jump into conclusion terusss.tapi aku lupa!sorry!so kalut lah aku.gelabah tak tau cukup dah ke belom 10 minit tuh.aku pun guna isyarat kening,mata,mulut lah dengan diorang.haha.mujur dapat jugak aku buat conclusion dengan bantuan diorang.tq ek! :) pastu habis sudaaa kami ditest.fuhhh!keluar bilik MN069 tuh aku pun berjalan lah dengan Ammar + Islami balik ke kampus.aku tak tau lah aku sengal ke ape senang senang je jalan ikut diorang.siap gelak gelak lagi.padahal aku sorang pompuan.berani jugak aku ek.tapi...ye lah diorang jalan lah dengan aku sebab nanti aku sorang sorang jalan pi kampus tuh.sebab kitorang merupakan grup last dalam kelas kitorang yang kena.kawan kawan aku yang laen semua dah masuk kelas masa tuh.protective ah kirenye diorang uh teman aku.haha.mujur lah masa kat luar stadium tu ada bas datang jemput kitorang.kalau tak?aku jalan jauuuuuuh lah dengan 2 orang jejaka 'comey' tu.haha.*mampus aku kalau diorang baca*.eh,gurau je.hehe.apepon,thanx ah bro!sebab bagi kerjasama.korang tolong aku masa aku stuck.terima kasehhh.insyaALLAH kite akan dapat band yang kite harapkan.amiiin~gud luck untuk test MUET yang laen 19 hari bulan nanti.aku amek kat Kelantan.sebab tak berbaloi ah pi balik Nilai untuk sehari je.aku menumpang kat SMKA Wataniah,Machang.aku amek kat situ sebab aku mintak tolong ibu housemate aku,Affaf.rumah die kat situ.jadi malam 19/11 tuh aku bermalam dekat rumah die ah.aku kan tak der parents skang nak suruh diorang settlekan hal ni.sebab tu lah aku mintak tolong parents orang laen.time kaseh jugak untuk makcik. ;)


ok lah.aku out dulu.nak pegi layan cite korea.haha.tak pun pegi tengok 'lelaki berlari'.kahkahkah.


untuk korang yang belum lagi MUET, gud luck!
termasuk anda wahai budak 'cun'!hehe..


k,pai pai! ;)

Tuesday, 1 November 2011

hai!

wooohooo!
yay!dah balik.hehe.
asalnya aku balik kelantan malam 1 Nov.
tiket bas catar aku dah tempah awal-awal.
then?tengok2 aku balik dengan kakak + hakim.diorang datang KL pegi konvo abang 30 Okt lepas.*aku tak pegi sebab aku exam.uwaaa*
abang beli tiket bas ekspres balik Kel untuk kakak + hakim malam 31 Okt.
kebetulan pulak pada masa yang sama kak yong suruh mak sedara aku belikan tiket buat diorang jugak.
so,lebih 2 tiket n abang pon suruh aku balik dengan diorang.haihh.
aku baru sampai KB tadi.kul 5.30 pagi kejap tadi baru.
alhamdulillah selamat sampai.
dan sekarang aku nak pegi tido.
ngantuk ah.LOL.
bye!

oppps!tak ingat.dah habis sem 1 tamhidi.ngehngeh.baru habis exam last paper biology semalam.
keseluruhan final ok ke tak?jangan tanya!hmmmphh!