Thursday, 3 November 2011

MUET oh MUET~

Salam..
cite ni tak best + boring + agak panjang.sape budak baek je die baca sampai habis.kahkahkah.

emm.meh nak cite pasal MUET speaking test aku ari tuh.aku baru lepas speaking test je.13 Okt ari tu.tinggal listening,reading + writing test lagi 19 Nov ni.tapi aku paling takut speaking test ah.almaklumlah aku ni mudah nervous.korang pun dah tau kan aku ni benci sangat speaking2 nih.menyampah gilaaaa.lebih-lebih lagi English tu subjek yang paling aku tak suka.mood aku memang tak baek kalau dalam kelas BI.aku pun pelik asal kite orang Melayu kena belajar bahasa orang laen hah?haiiihhh.lecturer aku pun selalu MC.4 minggu berturut-turut Madam MC.tapi tak pe lah.Madam selalu tak sihat lepas eksiden dengan lori simen dulu die cakap.tapi problemanya aku + kawan-kawan lah yang terumbang-ambing.kurang praktis.sedih betul laaah.masuk MUET ni pun tetibe je USIM daftar kitorang.kitorang ingatkan lambat lagi.tahun depan ke.tapi tengok-tengok bulan 10 tahun ni.terkejut kot.masa tu kitorang ada 2 minggu je sebelum speaking test tuh.dah lah aku kos dentistry kena dapat band 4 dalam MUET tu.arghhh!tension tension.tapi alhamdulillah hal speaking nih settle dah.lega betol dah lepas.huahuahua.

12 Okt 2011:
hari tu ada speaking test untuk carry mark English.tibe2 jugak.kitorang disuruh pegi bilik Madam untuk ditest speaking.kitorang tak prepare langsung tau tak!haihh.memang hancur ah!haha.aku segrup dengan Widad,Aisyah dan Ammar.kitorang dapat tajuk "how to utilize university mosque?".korang tau tak aku pronounce mosque salah?!!argh!bodush bodush bodush!dah lah isi aku tak tepat.aku terlepas pandang perkataan university tuh!aku cakap pasal masjid kampong.haha.lantak lah.malas dah aku ingat.bende dah lepas nak buat camna.hmmph.masa tunggu giliran grup kitorang,kitorang cari member grup untuk MUET esok.sebab kitorang kan tau angka giliran MUET kitorang.jadi merujuk kepada kengkawan yang dah kena MUET sebelum kitorang,die susun grup ikut nombor angka giliran.pastu kan~ semua member grup aku yang laen lelaki!aku sorang pompuan!3 boys 1 girl.hahaha.durian runtuh betul!mintak betis dapat paha.kahkahkah.ok!aku tipu!aku tak lah sengal gedik camtu.aku bimbang ada ah.selama ni aku tak pernah pun buat kerja dengan budak laki.ye lah.5 tahun sekolah pompuan je.masuk USIM pun aku tak bergaul dengan diorang gak sebab kat USIM ikhtilat antara laki + pompuan dijaga.kite akan dipandang janggal kalau duk semeja dengan jantina laen kat kafe ataupun kat mane mane.students USIM kan majoritinya bebudak ex skolah agama.jadi kebetulannya aku segrup dengan budak kelas aku si Ammar(ketua kelas tutor aku) dan Islami,sorang lagi Ilman(budak tamhidi Medik).malam tu kitorang buat grup discussion kat kafe kolej kediaman kitorang.praktis sikit sikit.tentukan sape yang nak buat intro,conclusion n bla bla bla.aku ditugaskan buat conclusion.masa praktis tuh aku yang paling hancuirrr!diorang laju je cakap.sebab aku sorang pompuan,jadi malu la kot.dah lah tak biasa.aku cakap tersekat sekat,pastu berhenti tengah jalan.haha.maluuuuu!


13 Okt 2011:
test speaking kitorang dekat Stadium Tertutup Nilai tepi kampus USIM.aku dapat sesi kul 7.30 pagi.kitorang grup 3rd.masa duk dalam bilik kuarantin aku dan member aku praktis.mmm.best gak segrup dengan diorang.haha.Islami dan Ammar kongsi tips nak interrupt masa task B nanti.MUET speaking test ada 2 task.task A individu.task B group discussion.aku lebih takut grup discussion.sebab aku tak pandai nak 'masuk' ke dalam discussion tu.tak sampai hati nak mencelah,bangkang idea orang.tak proper kot.pastu tiba giliran kitorang.mula mula masa nak masuk bilik tu memang nervous.tapi lepas tu semuanya ok je.hehe.alhamdulillah.kitorang dapat tajuk senang."what is most important in life?".aku dapat point Friendship.sedap betol aku 'menggoreng' masa task A.haha.kedudukan meja kitorang dalam grup.tepi aku Islami.depan aku si Ammar.tepi Ammar depan Islami tuh si Ilman.aku banyak buat eye contact dengan diorang!ishish.banyak dosa aku.awak!sorry!aku curang!kahkahkah.*mengarut =.=' *
untuk conclusion pulak,aku lupa nak tengok jam seperti yang Ammar suruh kalau dah 10 minit group discussion tuh aku jump into conclusion terusss.tapi aku lupa!sorry!so kalut lah aku.gelabah tak tau cukup dah ke belom 10 minit tuh.aku pun guna isyarat kening,mata,mulut lah dengan diorang.haha.mujur dapat jugak aku buat conclusion dengan bantuan diorang.tq ek! :) pastu habis sudaaa kami ditest.fuhhh!keluar bilik MN069 tuh aku pun berjalan lah dengan Ammar + Islami balik ke kampus.aku tak tau lah aku sengal ke ape senang senang je jalan ikut diorang.siap gelak gelak lagi.padahal aku sorang pompuan.berani jugak aku ek.tapi...ye lah diorang jalan lah dengan aku sebab nanti aku sorang sorang jalan pi kampus tuh.sebab kitorang merupakan grup last dalam kelas kitorang yang kena.kawan kawan aku yang laen semua dah masuk kelas masa tuh.protective ah kirenye diorang uh teman aku.haha.mujur lah masa kat luar stadium tu ada bas datang jemput kitorang.kalau tak?aku jalan jauuuuuuh lah dengan 2 orang jejaka 'comey' tu.haha.*mampus aku kalau diorang baca*.eh,gurau je.hehe.apepon,thanx ah bro!sebab bagi kerjasama.korang tolong aku masa aku stuck.terima kasehhh.insyaALLAH kite akan dapat band yang kite harapkan.amiiin~gud luck untuk test MUET yang laen 19 hari bulan nanti.aku amek kat Kelantan.sebab tak berbaloi ah pi balik Nilai untuk sehari je.aku menumpang kat SMKA Wataniah,Machang.aku amek kat situ sebab aku mintak tolong ibu housemate aku,Affaf.rumah die kat situ.jadi malam 19/11 tuh aku bermalam dekat rumah die ah.aku kan tak der parents skang nak suruh diorang settlekan hal ni.sebab tu lah aku mintak tolong parents orang laen.time kaseh jugak untuk makcik. ;)


ok lah.aku out dulu.nak pegi layan cite korea.haha.tak pun pegi tengok 'lelaki berlari'.kahkahkah.


untuk korang yang belum lagi MUET, gud luck!
termasuk anda wahai budak 'cun'!hehe..


k,pai pai! ;)

4 comments:

❤cik shahrina❤ said...

walaupn sy bdak baik, sy berasa sgt letih utk mmbacanya smpai hbes... hahahaaaa...

p/s:sy tau sy CUN.sekian, trima kseh... hahaha..

amalia eunhae said...

alaaaaa~haha...itu bermakna anda bukan budak baek! kahkahkah!;)

doktormuslimah said...

bakpo pah machang nah... ore boleh tukar di Jenab 1... erk..bkan ke bdk medik tu nma Ilman?! :)

amalia eunhae said...

Ouhh..ore tkut wat sore jah kalu x wat nga affaf gak..haha..x oyk awl2 leha tukar gop..ore pom tukar tibo2 ari tuh..namo bdop tuh nik mohd hilman ore tgok kat namelist ae tuh..hehe..ko ore saloh tengok eh?dio bdop ttm1..org klate~