Friday, 4 November 2011

saja saja.

"Cinta ni tak perlu dicari. Bila kita terlalu mencari dan cara kita salah dan tidak mengikut syariat sebab itulah kita selalu jumpa orang yang salah. Bila kita dah penat sebab asyik jumpa orang yang salah, mulalah kita kata Allah tak adil. Love is annoying. Love is hurt. Love is what-so-ever. "
credit to:dr.cinta 
i LOVE you.
 LOVE is sweet but painful.


mintak maaf,teman.. T.T



emm.betul.kalau dah tibe masanya,akan jumpa dengan si die jugak.tak kira lah sape pun die.aku pun tak pasti tentang perasaan aku yang sebenar kat si die yang aku adore sangat selama 4 bulan ni.lagi pun aku ni still dikira kanak kanak lagi.sebab aku belum masuk 18 tahun pun lagi.jadi,aku tak faham lah apa itu CINTA.haha.kelakar pun ada.budak kecik + immatured macam aku ni nak cakap pasal benda benda nie.tapi sekarang aku pun tak berani cakap.sebab memang dulu aku suka cakap single lagi best.lagi pun aku takut jatuh cinta dengan anak Adam sebab,bimbang cinta aku pada-Nya akan terganggu.<--(quote dr.cinta.)cehh.ayat~tak boley blah.ye lah.dulu aku berpegang teguh dengan prinsip aku tu.bersama dengan kawan aku yang sorang ni.kawan aku kat USIM.emm.dulu die suka cakap die tak suka budak laki.die cakap die tak kan ada crush macam aku ni.sebab die tak de perasaan apepon kat budak kaum Adam.tapi..sekarang tengok apa jadi?die dah couple.so,manusia kan?manusia mudah berubah.sayang,sorry kalau awak baca ni.tapi,amalia sebagai kawan pun tak tau nak cakap apa dah.memang amalia nak cakap kat awak "------,couple itu haram." tapi..aku tak kuat.aku takut aku yang akan terjebak dalam lembah ni jugak karang.aku akan dikira munafik.hipokrit.ye.aku mengaku aku memang gedik.tapi aku memang tak nak tambah dosa aku lagi dengan benda ni.aku pun takut gak tengok ramai dah kawan aku yang couple.memang trend remaja zaman sekarang ah couple couple ni.tapi sorry aku tak berminat.aku takut.tapi.............macam mana kalau aku tak kuat nanti?sekarang pun aku pernah jealous dengan bebudak laen.diorang dah ada pakwe + makwe sendiri?aku?ya ALLAH,nauzubillah.aku rasa aku minat si dia pun untuk saja saja.sebab die mata sepet macam mamat korea.tu je.tak de pun niat nak couple.tak best kot.rasa terkongkong kot kalau couple.mujur lah Allah jauhkan si die dari aku sekarang.sedih.tapi bersyukur. :) aku pun dah panas telinga dengar kawan aku cerita pasal pakwe die laa.kawan kawan laki die selalu contact die laa.ramai orang cakap die lawa laa.amalia tau lah amalia tak sepopular sayang.tapi..rimas pun ada gak dengar pasal benda benda ni.seriusss!aku tak jealous pun.tapi sebab die sahabat aku.aku sayang die.sayang,udah udah lah tuh cite kat amalia pasal peminat peminat sayang.sayang pun dah ada pakwe kan.so,stop it!jangan layan laki laen.amalia nak suruh sayang stop couple pun,dah terlambat.nanti masing masing simpan perasaan dendam pulak kalau putus tiba tiba.tu lah.dulu sebelum rapat,amalia dah cakap jangan layan die sangat!tapi sayang degil!nak jugak balas mesej die.jawab telfon die.jadi,sekarang?amalia dah tak boleh tolong dah.

No comments: