Monday, 30 April 2012

Adam


Hype peeps. :D

BOY(s).

These are some words for you.





Ingat. Kalau tak suka. Saje nak maen-maen. Gurau-gurau. Jangan lebih-lebih. Jangan berani-berani curi hati die. Berpada-padalah. Hati perempuan ni lembut. Korang anggap bende tu biasa. Tapi perempuan tu? Allah je yang tau.

Kalau ikhlas sukakan someone. Dan berniat nak 'memetik' nanti. Tunjukkanlah keikhlasan korang. Be yourself. Jangan hipokrit semata-mata nak tackle si dia. Make her happy. Always. :)) Jagalah si dia dengan baek. Kalau boleh, cakap lah kat si dia tentang perasaan korang. Don't make her confuse dengan layanan korang. Be honest. And be brave. But jangan paksa si dia. Do not keep forcing her to accept you. Give her time. Ni bukan perkara maen-maen. Couple saje-saje? Dosa laaaa. Laenlah kalau berniat nak 'ikat'? Just keep praying. For you and her. To be together till the end. ;)

Daaaaaa~


**sajenakbagitazkiroh.hahahaha. :P

Dinner

Assalamualaikum! ;)
Aku dah balik! Yeay! Hehe. Hepi siotttt. Ye lah. Balik kot. :P
No more stress! Alhamdulillah~

Okei. Malam 27 April lalu merupakan titik terakhir hidup aku dan kengkawan sebagai Tamhidian. Batch kami batch first buat malam dinner. Sebelum ni tak de pun. Kalau pikir balik. Emm. Kolot gak USIM ni. Haha. Opss! Sorry~ :P Sebab tu lah dinner kitorang ada jugak kelemahan hari tu. Tapi tak pe lah. Kitorang first time buat kan. :) Disebabkan driver nak balik cepat, aku kena balik awal. Tak sempat bergambar banyak-banyak! Uwaaaaa~ :'( Balik rumah barulah duk posing-posing depan kamera dengan housemates tersayang. 


#nik affaf alani#      #nik amalia nasrulliana#

#green:wan#     #blue:ida#    :)

#love love love#

ukhwah fillah~

left: adnin 

phewwwittt!
Okei. Aku memang chubby. #bahasa kasar:gemok#  Harharhar~ So what? :P

Apepun malam tu ade something berlaku. Sampai sekarang aku pelik gak dengan tindakan seorang hamba Allah tu. Perbuatan die boleh menimbulkan cite mengarut kot. Takpelah. Aku buat tak heran je lah. Tapi dalam hati aku Allah je yang tahu. Nak tau ke citenye? Tak payah lah. Malu. Hahahahahahaha. Tak tahu lah kan aku perasan je lebih atau..... Emm. Aku perasan je kot. Allahualam. :) Biar Allah je menentukan. Hehe.





Sebelum malam dinner kitorang pegi lepak kat Nilai 3 dari tengah hari sampai petang. Shopping lah kejenye. Ape lagi kan. Haha.

Okay lah. Aku cuti sampai bulan 9. Oit. Kalau kerja ni boleh kaya aku. Tapi malas menguasai diri. Wakaka. Result aku tak tahu lah bile kuar. Doa-doakanlah aku ye. InsyaAllah aku dapat jumpa dengan kawan-kawan and classmates aku lagi di Pandan Indah nanti. Amin. Fakulti Pergigian, tunggu aku! :))

Daaaaa~

Saturday, 14 April 2012

Fighting !

Assalamualaikum ! :D


Buat bebudak Tamhidi Dentistry + housemates + semua, final dah dekat ! So, saya Nik Amalia ingin memohon maaf atas segala salah silap saya *kalolahada* selama kita berkawan. Good luck for your final! Doakan kejayaan kita bersama~ hehe.

Weh korang! Sorry for all! Aku dah nak final. Final ni penentu hidup aku. Kalau ada aku buat salah, maafkan aku ek. Buat classmates aku. Lecturemates aku. Readers blog aku. Maaf maaf maaf! Much love~


Thanx for reading. Doakan aku jawab exam 23 April nanti. Happy study week Tamhidians! 

**Budakjahat,hepistudy!sombongkausekarangek.kausombongdenganaku?akupunsombongahjugakdenganko.:P


E-2-5

Salam.
Hari ni aku nak post 2 entri. Haha. Tapi plan je. Tak tahu lah jadi ke tak. Tengok lah dulu aku larat tak nak menaip. Hakhakhak. Okay. Korang baca tajuk atas ni. Paham dak? Hehe. Ni nombor rumah kolej aku. E-2-5. Tinggal 14 hari lagi sebelum aku tinggalkan rumah ni. Bila pikir-pikir balik rasa sedih lah pulak. Setahun duk kat sini kan. First time aku belajar hidup berdikari. Tanpa umi ayah. Rumah ni dah macam rumah aku sendiri. Tambah-tambah lagi wujudnya housemates aku yang aku dah anggap macam adek-beradek aku sendiri. :( Weh. Aku sayang korang. Tak tahu dapat jumpa lagi ke tak dengan korang lepas ni. Kalau aku dapat pegi Pandan Indah aku dapat jumpa Affaf and Keya je lah. Kalau aku tak bernaseb baek, aku stay kat Nilai, aku dapat jumpa dengan korang semua except Affaf dengan Keya pulak. Ni yang tak best ni. :'(


2 hari lepas kitorang buat BBQ, gabung dengan rumah jiran sebelah. Lepas tu, bertukar-tukar hadiah. Sedih gile kot kalau fikir-fikir balik tak serumah dengan korang lagi laen kali. Ye lah. Korang semua sporting. Susah kot nak dapat housemates yang semuanya perangai cun + giler2 macam korang! Selalunya ade je yang tak kena dengan house/roomates masing-masing, kalau dengar dari mulut orang laen lah. Tapi Alhamdulillah rumah kite bahagia, aman, sentosa. Hehe. :) 


aku sayang Bebey! :')
sebelum bertukar milik.
rakyat.
Sehari sebelum party ni kitorang maen cabut-cabut undi. Tuan empunya nama yang tertulis kat kertas yang kite cabut tu lah orang yang akan dapat hadiah dari kite. So aku dapat anak Cikgu Rosli, Ida~ Ida, jaga Bebey bek2!

.Nur Shahida.         .Wan Nur Syazwani.
.Zakeyyah Zabarjad.  aku dapat beg dari Keya! tq. :)
                  .Nur Nabilah.
.Nur 'Adnin.        .Nurul Aini Zayyani.
sayang korang ketat ketat.
.Nik Affaf Alani.
anak-anak kami!hehe. Mashi Maro tu aku beli untuk aku sendiri.hahaha. :P
**ignore our oily faces ek. kahkah. masa snap pic ni lepas BBQ, nak dekat kul 12 malam, sebab tu imej kitorang tak terurus sangat. heee. :p


Maaf kalau ada salah silap selama kite serumah. Harap korang tak lupakan Jepa ek. Nama sebenar Nik Amalia Nasrulliana. Hehe. Aku tak marah diorang panggil aku Jepa (asal dari perkataan JPA XD ) sebab aku anggap tu semua doa untuk aku dapat jadi pelajar tajaan JPA nanti. *ok.mengarut.haha* Terima kaseh ajar Jep hidup berdikari. Terima kaseh selalu sabar dengan Jep yang suka sangat nyanyi kuat-kuat walaupun suara macam katak tua. Terima kaseh sebab sabar dengan perangai Jep. Maaf selalu marah-marah. Almaklumlah aku ni memang selalu moody. Ngeee~ Terima kaseh selalu sudi dengar luahan perasaan Jep. *special dedicated to Affaf* Selalu kongsi cerita and experience bersama. Gelak tawa. Gurau senda. Of course Jep akan selalu ingat korang. Ukhwah fillah. Sorry for everything. Jep doakan kita semua berjaya dalam hidup masing-masing kelak. InsyaALLAH. Gud luck final! :)  Sayang korang, SAHABAT! <3

Goodbye. :'(

Sunday, 1 April 2012

Perfect Two

You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies that I feel in my belly
You can be the captain
And I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date
You can be the hero
And I can be your sidekick
You can be the tear that I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or u can be the sun when it shines in the mornin'



You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages
You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as we're together



Don't know if I could ever be without you 
'Cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see 

That we're all we need


You know that I'll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can't live without ya 
I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry
Cause you're the one for me 
And I'm the one for you 
U take the both of us 
And were the perfect two
We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two :)



**Aww~ Such a cute song! Ehehe~ ;)
kat part dentist tu paling tak boley blah~ Terasa I. Ngeee~ :DD