Sunday, 13 May 2012

Rezeki

:(

Sedeh. Contact lens aku hilang. Sebelah kanan. Tapi mujur tak kena marah dengan umi aku. Sebab beli contact lens tu guna duit aku sendiri. Melayang RM160 aku. Tu lah. Orang laen beli yang RM10 je aku gatal nak beli yang mahal punye. Sebab malas nak tukar setiap bulan. Lagipun kat Nilai aku bukannye boleh keluar setiap bulan nak pegi beli contact lens tuh. Aku beli yang memang tahan untuk setahun. So tak perlu tukar setiap bulan. Tengok-tengok 4 bulan je aku buleh guna. Ye lah. Dah hilang nak buat macam mane. Aku pun sengal. Macam mane lah buleh hilang? Hari tu balik je dari bandar KB. Aku buang lah lens aku tuh. Pastu terus letak dalam bekas die. Tapi masa aku nak guna semalam. Tengok-tengok benda tu tak de pun dalam bekas tu. Adoi. Macam mane lah buleh hilang? Sebelah kanan je pulak tu. Takkan lah aku nak pakai sebelah kiri je? Haha. Pastu umi cakap tunggu aku nak pegi sambung belajar bulan 9 nanti baru beli yang baru. Hukhukhuk. T^T So, empat bulan kat rumah ni aku kena pakai specs. Keluar dengan kengkawan ke~ Kenduri kak yong sebelah pihak lelaki bulan 6 nanti pun terpaksa lah aku pakai specs. Aku bukannye apa. Cuma kalau pakai lens, vision field aku jadi luas. Tak limited macam masa pakai specs. :( Hepi je rasa kalau pakai lens. Tak pe lah. Dah bukan rezeki aku. Redho je lah. Ni lah orang kata Allah boleh tarik balik rezeki kita tak kire bila-bila pun. Jadi bersyukur lah dengan apa yang kita ada ek. :')

Btw, aku rasa macam malas je nak update belog dua tiga hari ni. Maybe tak de apa yang menarik berlaku dalam hidup aku kot. Sekarang aku dalam mood layan cite korea. Harharhar. Marathon drama korea + Running Man. Hehehe.

Bye. :)


No comments: