Wednesday, 16 May 2012

Masak

Assalamualaikum. :D

1st of all. SELAMAT HARI GURU kepada semua cikgu, guru, lecturer, ustaz, ustazah, teacher,  sensei, sifu, tok guru, tak kiralah yang pernah/tak pernah mendidik beta selama ni. Teringat arwah Cikgu Baha. :'(   I love you all. <3

Kali ni aku nak menunjuk-nunjuk bakat memasak aku kat korang. Bakat lah sangat kan~ Hmmm. Tapi aku dah lama tak masak. Kali pertama dan terakhir aku masak pun masa sebulan ketiadaan umi aku hari tu. Haha. Parents aku takde kat rumah. Pegi buat haji. So, aku lah yang masak kat rumah. Aku masak dengan kakak yang setahun tua dari aku tu. Adek aku pun ade tolong jugak. Tolong makan. :P Dah lama sebenarnya nak tulis pasal ni tapi asyik-asyik lupa je. Hehe. Sepanjang hidup aku memang aku tak pernah masak. Tolong mak je boleh lah. Jadi sebulan tu aku dan kakak asah lah 'bakat' memasak kitorang. Kahkahkah. Walaupun tak sedap, kena telan jugak kalo tak nak mati kebuluran.

nasi goreng + daging burger

daging masak merah

megi :)

ayam masak merah

unknown =.= *tak ingat ni ape benda. haha.*

telur dadar

Nampak tak sedap? Memang tak sedap pun. Tapi rezeki jangan ditolak. :) Kalau ade nampak hangit tu, biasalah. Kitorang still amateur. Aku baru teringat nak post pasal ni pun sebab tengok news feed dalam facebook. Ramai member tamhidians aku post gambar masakan diorang. Hurm. Jeles jeles. Aku pun nak jugak belajar masak cuti ni. Tapi macam biasa lah kemalasan menguasai diri. Ngeee. :D

In conclusion, everyone can cook. So do I. But NOT everyone can cook WELL. So do I. Hakhakhak. Takpe takpe. Practice Makes Perfect. Nanti aku dah bosannn tengok skrin empat segi ni, barulah aku masuk dapur ek. InsyaAllah. *winkwink*

Daaaaa~

No comments: