Tuesday, 22 May 2012

Plan

Hye. :)


Kita yang merancang, Allah yang menentukan. Tajuk alkisah aku hari ni. Haha.


Semalam classmate Maahad aku dulu, Adibah inbox facebook aku. Die ajak aku join die and the geng pegi sekolah. Amek sijil SPM. Janji pukul 9 pagi. Aku setuju nak join. Tapi yang bebalnya aku ni tak tanya diorang nak jumpa kat mana. Sekolah Maahad tu bukannya kecik. =.=' So terpaksalah aku bangun awal pagi hari ni. Sebelum pegi sana, aku baru terpikir aku mana ada nombor phone diorang. Ada tu ada. Tapi tak pernah contact. Jadi tak tahu diorang guna lagi ke tak nombor yang lama. Mujurlah tergerak jugak hati aku untuk mesej Yan. Yan ni bestie Dibah. Aku mesej tanya Yan pegi sekolah jugak ke tak. Die jawablah ye. Lepas tu. Pegilah sekolah dengan umi, ayah, dan kakak aku. Asalnya plan diorang nak tinggalkan aku kat sekolah. Lepas tu diorang masuk bandar baiki specs kakak. Tengok-tengok sampai je dekat sekolah tu aku telfon Yan. Tapi tak boleh. Masuk voicemail box jek. Jadi tak tahu diorang tunggu kat mana. Aku pun mesej Yan tanya die kat mana. Die tak balas mesej aku! :'( Umi ayah aku dah bising. Diorang marah kitorang tak bincang leklok semalam. Masuk je pintu pagar sekolah budak-budak sekolah penuh merayau-rayau. Diorang tengah rehat. Minggu ni minggu exam. Macam aku dulu jugak. Berpeleseran dalam kawasan sekolah masa rehat. Kalut revise untuk subjek exam seterusnya. Last-last, kereta ayah aku dah sampai depan pejabat. Apa lagi, aku masuk je pejabat dengan umi aku. Sign. Amek sijil. Pastu blah. Aku mesej lah Yan cakap aku dah nak balik. Sorry tak sempat jumpa. Tapi Yan tak balas jugak. Sedih kot masa tu. *Yan baru mesej tadi. Rupa-rupanya phone die mati pagi tadi. Habis bateri. Patot lah tak reply.* Adoi~ Salah aku lah ni tak amek nombor orang laen. Dushdush.


Lepas tu masuk bandar. And then baru umi perasan die tak bawak specs kakak yang nak dibaiki tu. Kahkahkah. Tertinggal dekat umah. So, kitorang pun balik. =.=' Kereta dah masuk garaj. Tapi ayah pun cakap jom je lah pegi bandar semula. Kan takde benda nak buat jugak duk umah. Okei. Fine. Masuk kereta balik. Pegi kedai specs belakang Maahad. Malas nak pegi jauh-jauh. Orang kedai tu cakap specs kakak dah tak boleh baiki. So masuk kereta lagi. Terpaksalah pergi kedai specs yang biasanya kitorang pergi. Yang ni pro. Aku pun buat specs dekat kedai ni je selalu. Kakak buat specs baru. Lepas tu, alang-alang. Umi tanya tuan kedai boleh tak beli contact lens sebelah je? Die cakap boleh. And terus die amek dokumen aku yang diorang simpan, then terus die amek lens yang baru. Kahkahkah. Padahal umi tanya je. Tak cakap pun nak beli. Kan umi cakap nak beli masa aku nak pegi sambung study degree bulan 9 nanti. Hahaha. Tak semena-mena ayah pun bayar je lah untuk lens aku tu. RM90 melayang. Macam tu je aku dapat ganti contact lens aku balik. Aku tak mintak pun. Hehehe. Rezeki aku. :D Alhamdulillah~ Harap-haraplah aku tak cuai lagi laen kali. Hmm~
Mekaseh ayah~ Ngeee. 


Bye. Tenkiu sudi 'dengar' ayat keling berbelit aku. Lalalalalala~ ;)

**Dengar-dengar result aku kuar 6 Jun nanti. Okei. Cuak dah ni. :(

No comments: