Saturday, 28 July 2012

Memori

Assalamualaikum. :)

Hai. Dah lama tak hapdate. Hee. Kehabisan idea nak merapu. :(
Tapi nak jugak hapdate hari ni. Hoho. :p


Dua tiga hari ni selalu je teringat member2 USIM. Tapi lebih kepada housemates aku lah. :)
Rakyat E-2-5. Rinduuuu. Lagi2 di Ramadhan kareem ni. Teringat puasa tahun lepas. Kita tadarus sama2. Tarawih sama2. :'D Tarawih berimamkan fellow tamhidians. Terasa bangga pulak menjadi salah sorang warga USIM. Bersyukur dengan bi'ah solehah dekat sini. Alhamdulillah. :) Teringat lagi semasa turun solat tarawih bawah khemah, kalo ternampak si 'ustaz', housemates aku usya2 dia, then bising ejek aku dengan dia. Kahkah. XD Memang korang je lah tau kisah 'cinta' kera aku dengan budak tu. Korang sanggup setiap kali nampak dia dekat kampus, terus text bagitau aku. Harhar. Budak2~ :p

Pagi hujung minggu, kitorang selalu jugak jogging pusing tasik. Lepastu beli nasi lemak, then masuk maen dekat playground. Best2. n___n Beli makanan pun mestilah selalu sama2. Tapi awal2 sem 1 je lah. Lepas tu aku selalu keluar beli makanan dengan Affaf sorang je. :) Sebab tu lah aku paling rapat dengan Affaf. Kitorang sekepala. Minat KPOP. Nama pun sama2 ada Nik. Sama2 suka moody. Cuma dia Medik, aku Dentist. Tapi kitorang study benda serupa. Jadi dekat rumah, kitorang selalu study sama2. Dengan Adnin sekali. Masa study week sem 2, kitorang bertiga compete sape dapat siapkan dulu tutorial semua topik. Heee. So kalo ada soalan yang tak dapat jawab, kitorang boleh refer to each other. :D Kitorang paling rapat pun sebab all three of us are Kelantanese. Tapi Adnin selalu tido awal. Aku dan Affaf pulak selalu tido pukul 2 pagi. Gosip2. Berkongsi cerita. And Affaf sorang yang tahu kalo aku ada suka mana2 budak laki. Kahkahkah. :p Dia dah macam kaunselor aku kalo berkaitan hal2 macamni. Gomawo puff. Saranghae nae chingu ! <3

Kalo dalam kelas pulak aku paling rapat dengan Yan + Khairine. Selalu duduk sama2 dalam kelas. Yelah. Kitorang pun merupakan geng kereta Kembara Yinyin. Haha. Datang balik kelas sama2. Rehat sama2. Solat sama2. Masa sem 1 dulu, aku dan Yan selalu jalan2 dekat tasik kalo petang cuti. Masa tu kitorang still belum rapat dengan housemates masing2. So kami berdua selalu berkongsi masalah. Sambil2 aku dan dia dating dekat tasik, sambil2 usya 'ustaz' yang tengah lepak dengan kawan2 dia dekat situ. Hahahaha. Yan je lah boleh tahan dengan kegedikan aku masa tu. Iskkkk. Astaghfirullah. >.< Amalia, bawak bertaubatlah~ Hoho. XD

Beberapa hari lepas, aku ada chat dengan si fulan ni. Aku pernah mengadu dekat dia dulu, nanti dekat Pandan sape nak kawan baek dengan aku, Yan dah takde. So hari tu dia cakap macam ni dekat aku.


Kejammm. :(
Sampai hati. T^T Maybe kau bergurau tapi serius aku sedikitttt terasa. Hukhuk. Naseb baek kau paham aku ni jenis panas baran, so laen kali jangan cari pasal ek. :p

Okei. Tadi berhajat nak tulis entri pendek je, tapi................. =.='
Terlajak perahu boleh diundur, terlajak tulis takde gunanya. Ceittt.
K. Bye.
Selamat berbuka~ ;)
Wassalam.

4 comments:

mudz abdul halim said...

haha.comel time tamhidi dulu, semua benda nak buat same2 kannn. =')

untuk part yang paling bawah tu,mungkin sebab kite expect benda lain tapi dia cakap benda lain. make walaupun dia bergurau,tapi terase tu sedikit ada. haha

amalia eunhae said...

Itulaaaa. Ingtkan nak comfort kita ke hape. Ishhhhh. Haha. *ngade2.:p*

Anonymous said...

abe s*** ko dale chat tuh?? mace gaya dio jah....^_~

-yin

amalia eunhae said...

Abe s*** mno plop ni? hahaha. *bt2 x tau. :p *
Ho lahh. Dio tu lah tewww. Kejam kea tu sapo lg. Hoho.