Friday, 14 September 2012

A New Life

Assalamualaikum ! :D

Hai. n____n Berita baek. Rumah aku dah ada wifi. So boleh online bila rasa boring. Hehe. ;D

Bad news pun ada jugak. Jadual aku nanti packed gilossssss. Credit hours 47 uolls. Credit hours medical students USIM pun 22 jek. Bayangkan sendiri betapa ..................... =.=' *sigh*


# ihsan daripada twitter wani. haha. :p
Takpe. Belum cuba belum tahu. Ya Allah kuatkanlah aku dan kawan2. :') Baru seminggu duk sini. Minggu first pun dah start belajar. Minggu ni semua pasal the Introduction to Dentistry. Dah jawab test untuk oral biology + oral health dah pun. >.< Padahal buku pun belum beli. Bergantung kepada nota powerpoint lecture je. Sebab tu takleh jawab sangat test tadi. :(


# dewan kuliah + classroom for all of us, 1st year dental students. 
# study sebelum test petang tadi. >.<
Rabu lepas, kitorang belajar buat model gigi. Guna POP. Sejenis simen untuk buat benda2 dentistry ni lah kot. Setiap sorang kena buat satu batang gigi. Jengjengjeng~ Dan inilah hasilnya.

# MY 1st handmade tooth. :)
nama gigi ni right mandibular 1st molar.
Apa lagi nak cakap ek? Minggu taaruf? Nanti lah aku buat entri laen just pasal tu. Sebab program taaruf kitorang belum habis lagi. Esok pagi ada telematch. Aktiviti last minggu taaruf kitorang. Bunyi kata esok kena denda itu ini sebab tak sempat siapkan tugasan mintak sign seniors + staff tu. Yelah. Akak2 + abang2 4th and 5th year nampak sibok2. 2nd year + 3rd year aku dah dapat 80%, BUT ramai abang2 + akak2 yang tak sudi bagi kami sign diorang. :( Maybe diorang sibuk jugak kot. Tengoklah macam mana esok nanti. Actually aku pun ada tiru dua tiga tandatangan. Haha. Budak 'baek' katakan. Aku tiru sign akak2 yang taknak bagi sign dekat aku. Yang tanya aku macam2, then suh aku cari jawapan, then suh aku pergi jumpa dia balik untuk bagi jawapan. I'm sorry. My ego is not as low as you think, dear my beloved akaks. Heeeee~ Ampunkan saya ek kak. Esok aku kena denda apa ntah lah. Redho je lah. Sape suruh tak tunaikan amanah. Jangan kena berlakon2 sudah. Sangat tak sukaaaaaaaa. Kalo nyanyi takpe lagi. Haha. Wekkkkk~ :PP

Antara kata2 pesanan daripada senior + lecturers yang menusuk kalbu :

1. Welcome to the HELL
2. Susahhhhhhhh. Kau ingat senang ke?
3. Korang akan rasa macam mana stres tak cukup masa study, kena cari pesakit sendiri lagi and how to handle that patients. InsyaAllah. *like seriously, incik abang senior? insyaAllah? >.< *
4. *abang2 + akak2 senior mengeluhhh dengan panjang*
5. Semua pahit manis korang akan rasa, memang best ah.
6. Korang kena power betul2 dalam teori then pandai mengaplikasikan benda2 tu masa praktikal + on call nanti.
7. Bawak bertenang. Mula2 memang ramai yang tak berapa pandai bercakap depan orang *termasuk aku. T^T* , tapi tak lama korang akan terbiasa dengan benda ni.
8. Bilangan semua dental students USIM just ada lebih kurang 150 orang. Keluarga kita kecik je. So setiap orang kena bagi sumbangan korang untuk menaekkan nama Dental Student Club.
9. Respect the seniors, lecturers and the Dean. Smile and greet them.
10. Do iron your lab coat. ALWAYS.
11. Jaga etika pakaian. Jaga nama baek USIM.
12. Maintain your excellent performance in studying from 1st year to 5th year.
13. Preparekan diri untuk melayan patients yang pelbagai kaum + bermacam2 ragam when you're in 3th, 4th and 5th year for the clinical years.
14. Enjoy your new life here. :D
15. etc. *dah tak ingat dahhhhh. :p

K bye. :D
Wassalam. 

*Aku masuk Kelab Multimedia. Sebab kelab yang best2 dah penuh. Sokayyyy. Aku kan suka maen komputer. Hoho. Ada 7 kelab, kitorang ada 35 orang. So setiap kelab 5 orang je dari batch kitorang. Sikit kot. Kalo ponteng perjumpaan confirm kantoi. =='

** Hey you secret bestie. Happy birthday tau. Heeee. Aku dah wish pagi tadi. Siap tanya dia nak hadiah ke tak lagi. Tapi dia cakap dia taknak. Okei fine. :P

No comments: