Sunday, 28 October 2012

I Will Show You

Lagu ni bessssttttttt. I'll Show You by Ailee. :)

You’re probably wearing the clothes I bought you
You probably put on the cologne I bought you
And right now, you’re probably meeting her and laughing

Did you like her that much that you had to leave me?
How much more do I have to be better?

No matter how much I try to erase you
We spent so many days together
The past times are so regrettable that tears keep flowing but…

I will show you a completed changed me
I will show you a way prettier me
I don’t wanna cry like a fool over love, over you who left

I will meet a hotter guy and I will show you for sure
A me who is happier than you
I won’t be sad without you, I won’t break down
Boy you gotta be aware

I neatly change my hairstyle and carefully apply my makeup
With my high heels and short skirt, everyone turns to look at me

If I ever run into you, I will give a dazzling smile
Pass by your surprised face and click clack go on my way

I will throw away the ring you gave me
I will erase the letters you wrote me
Without lingering attachment, without regret, I’ll forget you
I wanna forget you, I wanna erase you



Belajar daripada mereka

Assalamualaikum. :)

Dah lama tak hapdate. Sibuk. Asyik2 sempat draft je. Aku cuti 3 hari untuk raya haji ni. Sampai Kelate pagi raya hari tu. Malam ni dah nak balik keyell dah. :( Lusa ada kuiz ICT. Tak paham hape pun ICT. Heishhhh. Minggu depan dah mid-term exam. Aku tak revise lagi. Ya Allah. Permudahkanlah urusan aku. :'( Esok lusa pun macam biasa ada presentation jugak. Tapi oral biology tak bincang lagi dengan grup, macam mana nak present aku pun tak tahu. Carving gigi pun tak siap lagi. Orang laen dah sampai enam atau tujuh gigi. Ada yang dah siap kelapan-lapan gigi. Aku baru siap empat. LOL. Yela. Aku mana reti benda mengukir ni. Tangan keraihhhh. >.< Takpe. Allah ada. :')


"Allah tidak memberati seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya." (Al-baqarah : 286)

Ouhhh lupa. Selamat hari raya EidulAdha. Kullu sanah wa antum toyyibin. :D


tema : gemok =='
Cuti raya kali ni semua balik. Full house lah kitorang. Kakyong + suami dia pun balik. Dapat kenal abang ipaqqq aku dengan lebih rapat dua tiga hari ni. Dan aku dapat belajar something dari diorang. Huhu. Diorang berasal dari dua tempat + latar belakang keluarga yang agak berbeza. Sorang timur sorang barat. Adalah something yang berlaku sampai buat aku pikir banyak kali gak pasal hal pilih pasangan hidup ni. HAHAHA. Gedik nyerrrrrrr i~ :P Maksud aku nanti2 lah. Bukan sekarang. Umi cakap dia nak suh aku cari yang at least 5 tahun lagi tua. Yelahh. Kalo cari yang sebaya, sama2 pemikiran macam kanak-kanak lah kitorang. Tapi nak cari kat mana? -____- Tak payah cari. Jodoh tu datang sendiri. Hapelah. Eh kejap, apa benda yang aku merapu dari tadi ni? Kahkahkah. K bye. :ppp

Monday, 15 October 2012

Ke'BLUR'an Membawa Padah

Assalamualaikum.

Weh weh weh. Aku nak story something dekat korang. :O

Tadi kelas habis pukul 4. Then macam biasa hari Isnin kitorang pergi Giant dekat tingkat bawah bangunan fakulti kitorang tewww. Beli makanan buat bekal seminggu. Sebelum tu kitorang stop dekat mesin ATM depan kaunter pak guard USIM jap, nak amek pulusssss. Tapi mesin ATM tu dah habis duit so takleh amek. Masa ni Dayah + Mikin dah masuk Giant dulu. Tinggal lah aku + Aliah + Khairine. >.<

Lepastu, yang nak dijadikan ceritanya, masa kitorang masuk pintu pemisah antara Giant dan USIM tu, datang sorang pakcik berambut panjang, bermisai, pegang file ada dokumen + berpeluh2 terusssss ke arah kami.

Pakcik : Adik, adik, nak tanya. *dengan tergesa2*
Kami : *berhenti* Ye, kenapa pakcik?
Pakcik : Nampak tak muka pakcik pucat? *sambil2 jari telunjuk tunjuk ke arah muka dia*
Kami : *angguk*
Pakcik : Motor pakcik rosak tadi. Pakcik ada hal penting. Tapi kena baiki motor tu dulu. Pakcik takde duit. Boleh tak pakcik nak pinjam duit adik 28 ringgit? Nanti pakcik bayar balik.
Kami : *memang dari tadi pegang purse sebab nak keluarkan duit* Ermmmmm.
Aku + Aliah : *bukak zip purse. tengok duit, masing2 ada belas2 ringgit je.*
Aku : Tapi kitorang takde duit sekarang ni. *tanpa disedari tangan aku dah keluarkan note 10 hinggit.* #dalam hati : Ya Allah, aku rasa macam takleh percaya sangat pakcik ni, tapi kalo betul dia tengah urgent, aku mesti kena tolong dia. *konfius*
Aliah : A'ah pakcik. Kitorang nak keluarkan duit tadi tapi tak leh.
Pakcik : Sorang2 bagi 10 ringgit la. Boleh? *tangan meminta2, dan gaya pakcik tu macam tengah memaksa2 kami bagi duit dekat dia sebab dia nak cepat.*
Aliah : *tanpa disedari jugak dekat tangan dia ada duit 10 hinggit. :( *
Khairine : *dapat mesej dari Bank Islam bagitau dia withdraw duit RM100 tadi, padahal tadi dia tak amek pun, so dia cepat2 pergi dekat mesin ATM. Tinggal lah aku + Aliah yang tengah terpinga-pinga kat situ. >< *
Aku + Aliah : *bagi 20 hinggit tu dekat pakcik.*
Pakcik : *blahhhhhh dengan tergesa2*
Aku + Aliah : *blurrrrrrr O.o *
#dalam hati : ouhhhh waittttt. tapi pakcik, kenapa tak mintak nombor phone kitorang pun? macamana nak contact kitorang nanti kalo nak pulangkan duit tu? eh pakcik! :O

Kitorang pun kuarkan duit dari mesin ATM satu lagi then masuk Giant. Beli2 barang kitorang, lepastu pi tempat teksi. Sambil2 berjalan pi sana~

Aku : Aliah, apabenda kita buat tadi? Asal kita bagi pakcik tu macamtu je 10 ringgit? O.o
Aliah : Entahhh. Rasa macam benda tu berlaku cepat sangat. Asal eh? Kenapa kita tak bawak je pakcik tu dekat pak guard biar pak guard yang settlekan, kalo dia nak pinjam duit pun? O.o
Aku : Entahhhhhhhh. :O Kenapa kita tak cakap je takde duit? Kalo tak pun cakap nak guna duit tu untuk benda urgent jugak. O.o
Khairine : Entahlah korang ni. Kite pun pelik asal korang senang2 je bagi duit dekat pakcik tu. Padahal tengah pokai. Dahlah 10 ringgit. Bukannya sikit.
Aku + Aliah : ARGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH! Ya Allah! *istighfar* *meroyan* *menjerit* *terpekik*
Khairine : Hahahahaha. Kite rasa korang macam kena pukau tadi. Kite tak kena sebab tengah sibuk pasal mesej dari Bank Islam tu. Rupanya salah paham mesej tu. Haha.
Aku + Aliah : Khairineeeee! Asal tak stop kitorang dari bagi pakcik tu duit?!!!!! Cara laen untuk tolong dia banyak lagi. Huwaaaaaaaaa~! T^T

Kami dipukau kah? Kami ditipu kah? Or kami betul2 dah tolong pakcik tu kah? Atau kami ni just tak laen tak bukan selaen bodushhh? Apekah? Mengapakah? Ouhhhh whyyyyy?! :'O

Ya Allah, lindungilah kami dari terkena sihir + pukau dan laen2 benda yang buruk. Nauzubillah. Harap2 kejadian tadi bukanlah pukau, walaupun aku memang terasa aku teramat2 blurrrr masa tu. :( 

Terima kasih ya Allah, kerana takdirkan mesin ATM first yang kami pergi dah habes duit, kalo tak 50 hinggit or maybe sampai 100 hinggit duit aku boleh melayanggg tadi. Hamdallah. :'(

Ya Allah, jika benar pakcik tadi memerlukan pertolongan, alhamdulillah, tapi jika sebaliknya, moga2 Engkau bukakanlah hati pakcik tu agar tidak ulangi perbuatan tersebut lagi laen kali. Amin~

Korang, hati2 taw. Jangan mudah percaya dekat strangers macam ni. Aku tadi tak sempat fikir hape2. Hukhuk. T^T Just doakan aku + kawan2 sentiasa selamat sepanjang duduk dekat kawasan bandar keyell ni. InsyaAllah~

Adiossss. :D

*lambatnya nak raya haji. nak balikkkkk ! :'(

Thursday, 11 October 2012

Useless

Semalam balik kul 6. Letihhh sangat. Sampaikan malam tadi mimpi benda mengarut. Nauzubillah. :'( Naseb baek hari ni tak balik lewat sebab kitorang siapkan tutorial physio awal. Arghhhhh. Nak mengadu pasal esaimen berlambak pun takde gunanya. Bukannya boleh berkurang esaimen tu. Esei BI esok kena submit aku tak buat lagi. :( Isnin ni pulak dah kena submit esaimen individu Physio yang madam bagi 2 minggu lepas. Minggu depan presentation Physiology of Pain, Anatomy macam biasa ada esaimen kena submit setiap minggu, Arab baru lepas present hiwar semalam minggu depan kena present forum pulak and minggu depan lagi sekali kena present video iklan, public speakingggggg as usually lah kan kena prepare untuk 2 presentations every week, then Microsoft Excel assignment for the ICT. T.T Anddddd aku kena buat report untuk SUFA (Sukan antara Fakulti) for the buletin Dental Student Club on behalf Unit Multimedia + Informasi DSC. Hohoho. T^T Eh. Termengadu lah pulak. Nak buat macam mana, nowww benda2 ni je yang berputar ligat ke hulur ke hilir ke setiap pelosok otak akuuuuu. *nanges laju laju laju.

For the public speaking semalam, ohmai~ Nombor matrik saya sangat bertuah. Sukanyaaaaa! =.= Aku the first girl yang kena panggil. Orang ketiga. Madam panggil random. And of course la semua tengah nervous gilosssssss kot masa mula2 tu. Maybe aku dipanggil sebab nama ada Nik, sama dengan Syahmi yang kena panggil sebelum aku. Oh perfectttttt! Tapi naseb baek jugak kena awal2 sebab semua orang kena. Semalam kitorang kena layan 35 presentations continuously non-stop for 3 hours. >< So kena awal2 baru tak payah nervous2 dah lepastu. Tapi as usually aku mana suka benda2 blablabla depan orang ni. Aku prepare teks pun malam tu je. Memang grammar tunggang langgang sebab aku tak bawak kertas teks aku tulis tu dekat depan. Aku just sebut apa yang aku ingat. Kahkahkah. Grab audience attention? Hikhok. Ingat aku nak ke? Tak suka la. Biarlah diorang buat kerja diorang. Aku takde bakat dalam cakap depan orang ramai ni. Praktis lah banyak mana pun takkan jadi menarik jugak presentation aku. Dah memang benda tu kita tak pernah suka, tak suka and tak akan suka. :( Aku tahu memang aku dah tak boleh lari dari cakap depan orang ramai ni sebab as a dental student, we have to do the community service, we have to give a talk to the people, tapiiiiiiiiiiiiii arghhhhhhhhhhhh. Sebab tu lah aku taknak jadi dentist or doctor dulu2. -__-' 

Aku tak suka kena banding2 dengan orang. Tak sukaaaaaa. Rasa down tu memang takkan hilang. Dah ler untuk subjek2 core, diorang mudah paham, aku susahhhh sangat nak paham. T.T Ya Allah, kuatkanlah aku. Memang aku nak revise balik pun lepas balik umah tapi selalu je aku tido awal. Yelah sebab letih. Hujung minggu sempat buat esaimen je. Stressssssss kot hidup. Blur je dalam kelas Biochemistry + Physiology. Masa madam tanya of course lah aku takleh jawab. :( Aku pernah terfikir belajar laju2 macam ni kalo aku tak sempat catch-up + kena repeat year nanti macam mana? Ya Allah, auzubillah. :'(

Betul ke aku nak jadi dentist ni? :((