Thursday, 11 October 2012

Useless

Semalam balik kul 6. Letihhh sangat. Sampaikan malam tadi mimpi benda mengarut. Nauzubillah. :'( Naseb baek hari ni tak balik lewat sebab kitorang siapkan tutorial physio awal. Arghhhhh. Nak mengadu pasal esaimen berlambak pun takde gunanya. Bukannya boleh berkurang esaimen tu. Esei BI esok kena submit aku tak buat lagi. :( Isnin ni pulak dah kena submit esaimen individu Physio yang madam bagi 2 minggu lepas. Minggu depan presentation Physiology of Pain, Anatomy macam biasa ada esaimen kena submit setiap minggu, Arab baru lepas present hiwar semalam minggu depan kena present forum pulak and minggu depan lagi sekali kena present video iklan, public speakingggggg as usually lah kan kena prepare untuk 2 presentations every week, then Microsoft Excel assignment for the ICT. T.T Anddddd aku kena buat report untuk SUFA (Sukan antara Fakulti) for the buletin Dental Student Club on behalf Unit Multimedia + Informasi DSC. Hohoho. T^T Eh. Termengadu lah pulak. Nak buat macam mana, nowww benda2 ni je yang berputar ligat ke hulur ke hilir ke setiap pelosok otak akuuuuu. *nanges laju laju laju.

For the public speaking semalam, ohmai~ Nombor matrik saya sangat bertuah. Sukanyaaaaa! =.= Aku the first girl yang kena panggil. Orang ketiga. Madam panggil random. And of course la semua tengah nervous gilosssssss kot masa mula2 tu. Maybe aku dipanggil sebab nama ada Nik, sama dengan Syahmi yang kena panggil sebelum aku. Oh perfectttttt! Tapi naseb baek jugak kena awal2 sebab semua orang kena. Semalam kitorang kena layan 35 presentations continuously non-stop for 3 hours. >< So kena awal2 baru tak payah nervous2 dah lepastu. Tapi as usually aku mana suka benda2 blablabla depan orang ni. Aku prepare teks pun malam tu je. Memang grammar tunggang langgang sebab aku tak bawak kertas teks aku tulis tu dekat depan. Aku just sebut apa yang aku ingat. Kahkahkah. Grab audience attention? Hikhok. Ingat aku nak ke? Tak suka la. Biarlah diorang buat kerja diorang. Aku takde bakat dalam cakap depan orang ramai ni. Praktis lah banyak mana pun takkan jadi menarik jugak presentation aku. Dah memang benda tu kita tak pernah suka, tak suka and tak akan suka. :( Aku tahu memang aku dah tak boleh lari dari cakap depan orang ramai ni sebab as a dental student, we have to do the community service, we have to give a talk to the people, tapiiiiiiiiiiiiii arghhhhhhhhhhhh. Sebab tu lah aku taknak jadi dentist or doctor dulu2. -__-' 

Aku tak suka kena banding2 dengan orang. Tak sukaaaaaa. Rasa down tu memang takkan hilang. Dah ler untuk subjek2 core, diorang mudah paham, aku susahhhh sangat nak paham. T.T Ya Allah, kuatkanlah aku. Memang aku nak revise balik pun lepas balik umah tapi selalu je aku tido awal. Yelah sebab letih. Hujung minggu sempat buat esaimen je. Stressssssss kot hidup. Blur je dalam kelas Biochemistry + Physiology. Masa madam tanya of course lah aku takleh jawab. :( Aku pernah terfikir belajar laju2 macam ni kalo aku tak sempat catch-up + kena repeat year nanti macam mana? Ya Allah, auzubillah. :'(

Betul ke aku nak jadi dentist ni? :((

2 comments:

Afiqah Qurratuainii said...

Chaiyok amalia!
la yukallifullahu nafsan illa wus 'aha.. :)

NikAmaliaNasrulliana said...

mekaseh aini. aja aja fighting! :'D