Saturday, 12 January 2013

Good Luck ! :D

Ohoiiiiii study baru ciput sempat lagi hapdate blog? :O Hihihi. Minggu ni rasa macam banyak tido je. Balik glenview, bukak lappy, gosip2 jap dengan roomates pastu kul 12 dah krooh krooooh =..= Masa memang tak tunggu kita. Laju je dia jalan. Hikhokkk. Tak lama tuptaptuptap dah habes tahun 5. Ohhhh best ohhhh :3 Camni. Kitorang ingatkan exam sume lepas study week. Tengok2 minggu depan dah start exam. Tapi thank God, core subjects sume lepas cuti. This Tuesday ada final exam Madhal Tafseer + ICT. Khamis ada exam Hafazan Quran bertulis and also the last presentation for us this semester, Anatomy presentation. Minggu depan kiranya kitorang exam sambil2 ada lecture and kelas ler. Lepastu baru study week seminggu. Then exam 2 minggu for the 5 core subjects. Physiology, Anatomy, Biochemistry minggu first. Oral Biology and lastly Behavioural Science second week. And ada OSPE. Macam practical exam. Dia tunjuk organ2 tu, dia tanya kita soalan2 part tu nama ape, itu ape, ini ape. Dah ler banyak. Tatotttttt >< Pray for us sayangs~ <3 Ya Allah, memang dah kena start jadi rajin ni. Asyik2 buang masa camtu jek. Berat nanang weh. Itu pun naseb baek facebook + twitter dah tak online 24 jam macam biasa. Entah la asal tetiba rasa tak berminat :P Skang selalu bukak Line, Instagram, Whatsapp and Youtube. Ohmaigadddddd -___- Budak2 Nilai dah habes exam, dah start cuti, okei skarang keje korang duk rumah saje2 tu, baek korang doakan kami di sini. Hahaha :p

Dah nak habes semester 1. Ingat lagi tak rungutan aku sepanjang sem ni? Hehehe. Alhamdulillah I passed through it. Tak sangka. Tak kesah la berjaya atau tak. Kalau tak berjaya macam yang kita nak, kita cuba lagi laen kali. Maksud aku, aku kan benci gila dengan presentation. Presentation sem ni memang tak terkira weh. Banyak gilossss. Tapi alhamdulillah, aku dah tempuh semua presentation tu. SEMUA. Itulaaa Amalia. Bila2 jangan cepat melatah kalo dapat apa2 ujian sebab Allah kenal kita. Allah Maha Penyayang. DIA takkan uji hambaNya lebih daripada kemampuan kita. Midsem exam hari tu. Alhamdulillah, result tak seteruk yang aku sangka. Aku selalu merungut benda tu susah. Macam sekarang. Baca Anatomy, Physio, tak masuk2 dalam kepala ni. Apa aku nak buat? Pandai2 la aku susun jadual study aku untuk 2 minggu ni. Haha. Siapa suruh study last minute sangat -..- Lagi satu, jangan takut untuk gagal. Aku pernah gagal sampai target masa sem 1 tamhidi dulu, syukur aku bangun semula sem 2 dengan sokongan orang2 yang aku sayang. And now, presentation, memang majoriti presentation aku tak memuaskan. Gagal. Mula2 rasa downnnn sangat. Hari2 jumpa kawan2 yang lagi hebat dari kita pun rasa malu. Rasa tak layak duk sini. Tapi takpe. Macamana nak berjaya kalau tak pernah gagal? Ye dak? I have another 9 semesters to improve myself. In syaa Allah kalau ada umur yang panjang. Do pray for me :)

Ok. Now, masa untuk bagi ucapan. Hakhak. Dear kawan-kawan satu lecture, satu kelas, satu tutor, satu lab, satu Al-Quds. Terima kaseh korang. Kite mintak maaf kalau ada salah silap. Groupsssmates, kalau kite tak bagi pertolongan sangat masa buat kerja2 kumpulan tu, maaf ek :( And thank you. Cuma Allah saja yang dapat balas jasa korang. Lama lagi kita kena bekerjasama. Haha. Hope we will go better together in the next semesters. Housemates, roomates, sorry kalau banyak menggedik and bagi gangguan emosi, mental mahu pun physical :p Good luck everyone~ Ingat Allah. Ingat parents. Ingat lecturers. Ingat kawan2. Ingat orang2 yang percaya kita :3 This is our very first step. Exam pertama. I love the quote from Miss Q, "Remember. You're already here. You're a dentist." Sekarang cuma kena rileks, study, study and study, andddd passssssss je sume exam and bla bla bla tu. Keep calm and carry on~ You can do it ! We can do it peeps ! I can do it ! In syaa Allah :D

Semoga Amalia, Aliah, Khairine, Dayah, Mikin, Bihah, Shima, Wani, Anne, Maizah, Zalina, Liana, Lin, Dalila, Hani, Mus, Ain, Fateen, Nasuha, Mira, Tiqah, Afi, Nab, Ca'ie, Ammar, Mirul, Islami, Zakwan, Zuhair, Rafi, Zaid, Syahmi, Salman, Sahran dan Azim tenang sepanjang menempuh final exam semester 1 tahun 1 ni, and hope all A's are ours. Ameen~ Tapi kita kena ikhlaskan niat belajar bukan nak kejar A, tapi kejar redha Allah :D

Doakan kami. Mekacehhhh :)

*perghhhh tulis nama korang sambil2 ingat tempat duduk dalam kelas. berbelit urat saraf otak buat teknik imbas kembali hihihi #eh nauzubillah -.-
**petang tadi tido mimpi aku bertunang dengan dia. kahkah. siapakah dia? Allahualam :p

2 comments:

Afiqah Qurratuainii said...

Salam.
Dulu, jumpa senior medik dental
semua cakap zaman paling best zaman tamhidi
Pelik.sebab rasa degree lebih relax berbanding masa tamhidi
Sekarang mulai paham, Rupa-rupanya student pandan ni banyak presentation. :D

Bila Allah sibukkan kita dengan belajar, secara tak langsung kita tak de masa buat benda pelik-pelik.... Allah didik kita susun masa.Hebat!

Kirim salam khairine,aliah,hidayah,mikin

Semoga terus kuat Dr.+Dentist Mukminah! ^_^
Bittaufiq wannajah fil imitihan nihai-e <3

NikAmaliaNasrulliana said...

Wassalam. Thanks Aini ! :'D

Aah. Dalam x sedar Allah didik kita. Harap kite terus kuat :) Walaupun banyak merungut hihi.

InsyaAllah salam Aini akan disampaikan :3