Tuesday, 5 February 2013

Entah

Dah banyak kali bukak dashboard nak tulis entri baru, tapi tak jadi. Huhu. Semalam exam Oral Biology. Huuhhh. I did stupid thingy again and again. Aku tak paham ape kena dengan aku. Dah tau tu exam final, buat maen2 jugak. Kenape aku tak baca soalan aku pun tak tau. Soalan dah terang2 mintak "NAME the teeth according to dentition, arch, bla bla bla bla" tapi entah. Maybe Allah tutup pandangan aku masa tu. Allah nak ajar aku bila2 baca soalan leklok. Ini tidak, aku amek ringan je. Dekat stesen no 6 ke 7 aku pun tak ingat, baru perasan soalan dia nak apa. Stesen 1 sampai 10 sume soalan sama. Dia bagi gigi betul sebatang, lepastu suh namakan, sebab namakan dengan nama tu dan umur gigi tu mula tumbuh. Tapi nak buat macam mana, dekat stesen last2 baru perasan dia mintak nama. Yang aku pulak pi jawab satu2, permanent dentition, mandibular arch, and bla bla bla. Sengal kan? Hari tu Anatomy buat benda sengal jugak. T.T I know that I won't forget these 1st time Anatomy and OBi OSPE exams forever and ever. Memang rasa erghhhh grrrrrrrrrrr arghhhhh sume ada la. Rasa nak hantuk kepala dekat dinding kuat2 je. Dah la lagi 10 soalan yang tanya selaen namakan gigi tu, banyak jugak aku careless. Dekat stesen seterusnya baru perasan jawapan aku salah. Padahal aku tau. It's just. Entah. Tak paham aku asal aku jadi macam ni :( Mungkin sebab emosi tak menentu kot. Nak balik. Seriously. Nak lari dari sume benda ni. Dah tak tahan. Cuti ni nak rehat kejap. Sebenarnya tak leh rehat jugak, still sibuk dengan kelas memandu, retest JPJ and report SUFA yang aku tak buat2 lagi sampai sekarang. Tapi at least kat rumah boleh tengok muka umi, muka ayah, rasa tenang sikit. Kan dah cakap, mesti ada hikmah di sebalik sume benda yang jadi. Tengok. Aku tak pass nak pi oversea under JPA dulu, sebab Allah tahu aku takkan kuat kat sana. Duk dalam negara ni pun selalu homesick. Sama lah OSPE ni pun. Aku buat benda bodoh kali ni, in syaa Allah laen kali aku lebih beringat2. Kot. :'(

No comments: