Saturday, 23 February 2013

Partner

2 minggu cuti. Separuh cuti terisi dengan usaha mendapatkan lesen kereta. Pffttt. Among the most hectic holidays I've ever had. After all these efforts, tomorrow will be the last chance for me. Sama ada aku lulus esok atau tak, Allah je yang tahu. Tawakkal. Like always :')

Kali ni, first time kot aku cuti lama tapi blog tak dihapdate sekerap yang dulu. Only 2 entries within 2 weeks. Aneh. Esok malam aku dah gerak pi keyell balik. Byebye Kelate. Jumpa lagi :(

Just a few minutes ago, I had a conversation with umi. You know. A talk between a girl and her mom. Masa tu aku tengah maen game, tengah borak2, tetiba aku tercakap pasal sorang kawan ni. Ala. Bukan pasal dia sorang je aku pernah cerita dekat umi. Sume kawan2 laki pompuan sume aku bagitau. Biasa la gosip2. Tapi tadi tetiba umi cakap, 

"Bo lah saem nga dio. Susoh nga orang jauh." 
"Heh? O.o"

"Tengok abe ni banyok pulok kijo nok buat. Nga orang jauh. Kakyong dulu pom. Ayoh nga umi tok cekak doh. Tuo doh nok jale jauh2. Sebelum saem rapat lagi, baek mi peringat selaluh. Cari orang dekat2 sudoh." 
"Hahhh? Ore nga dio saem biaso jah, mi. Hahahaha"

Umi memang anti betul ngan kawan aku sorang tu. Kahkahkah. Maybe sebab berita2 basi yang kakak + Hakim bagitau umi dulu2. Dah la umi nampak serius. Umi umi~ Ni bukan aku nak kaitkan aku ngan budak tu ke apa. Just nak dijadikan contoh. Kan ramai cakap orang Kelate selalunya kawen ngan orang2 Kelate jugak. Itulah sebabnya. Susah kot nak pi hantaq rombongan jauh2. Heee. Aku pun sambung, 

"Ore nok cari patient la. Baru sweettttt. Doh senior sikit dooh, pastu semo napok macam ado belako doh. Tunggu kijo la, ramai lagi orang nok jupo. Hehe." :3

Kakyong dengan orang Selangor. Abe pulak bakal jadi dengan orang Pahang bulan 8 ni, in syaa Allah. Kakak? Entah, dia belum roger lagi haha. Aku? Pun entah. Allah dah tetapkan. Buat apa pikir. Hoho. Sebenarnya tak nak pikir pun pasal benda ni. Siap booooooo kuat2 lagi kat kengkawan yang duk share pasal benda ni dekat facebook or twitter. Tapi kan kalo pikir balik aku dah 20 tahun kot. Kalo still tak pikir pasal kawen skang bila la nak matured. Sampai bila2 macam budak. Sampai bila2 manja. Sampai bila2 tak pandai jaga perangai. Sampai bila2 tak pandai masak. Hmmmmm. Ye dak? -____-

Eh apekah? Kbye :P

No comments: