Friday, 29 March 2013

Hikhik

Esok nak pi Nilai pulak. Jadi urusetia sukan antara kolej kediaman. Dah 5 minggu berturut2 hujung minggu tak lekat kat rumah :O Kerja DAN tak siap lagi ==' Naseb baek kerja untuk Akasia Seni macam dah siap la kot. Just belum tunjuk dekat big boss je lagi. Adoyay. Seriously semester ni macam tak paham apekebenda belajar hari2. Nak start study bila aku pun tak tau. Patot la akak2 pernah cakap dulu sem 2 selalunya sibuk sikit compared to sem 1. Baru den paham. Banyak aktiviti luar kelas dari dalam kelas. Huhu. Sebab kitorang budak dentist ni sikit so semuanya kena melibatkan diri. Apaaaaaa yang pentinggg? Kerjaaaasamaaaa! Bak kata Wonderpets :3 
Btw, minggu lepas aku dah start pi klinik gigi dapatkan treatment untuk gigi aku. Yela aku ni belajar je dentistry tapi gigi sendiri? =..= Muahahaha takleh cakap, turun mas kawen aku nanti. Dari sekolah menengah lagi gigi aku ada masalah. Sekarang baru rasa nak pi jumpa doktor gigi. Padan muka, setiap kali visit klinik, kena lecture free ngan doktor2. Pastu baru menyesal tak jaga gigi molek2 =______=

Internet dah 2 minggu slow. Ni baru nak start laju balik. Tapi tak jadi gak kadang2 :( Sekarang ni tengah rasa macam takde mood nak buat kerja. Dah la duk sorang2. Yaya balik Johor T.T Yinyin + Dayah macam biasa la, balik haha. Mikin stay sebab ada lawan futsal SUKOL esok. Tapi malam ni dia pi training futsal. Huhu. Hmmm tu je. Kbye

#entrigapodionimung?=..=

Thursday, 21 March 2013

Me

I am a person.
I am a girl.
I am a teenager. *still 19 y.o you know :p
I am a daughter.
I am a student.
I am a friend.
I am not perfect.
I am not genius.
I am not pretty.
I am not rich.
I am clumsy.
I am lazy.
I am moody.
I am chubby. Oh no no. I am fat.
I am short.
I have dark skin.
I have a low self-esteem.
I am a coward.
I am slightly crazy
I am not a good person.
I love eating.
I love singing.
I love dancing.
I love crying.
I love blogging.
I love selfcamera-ing.
I love cats.
I love sweets.
I love chocolates.
I love marshmallow.
I love korea.
I love kpop.
I love teddy bear.
I love rilakkuma.
I love blue.

I love being simple.
And complicated at the same time.
I love being moderate.
I love being ME.
Just me.

What is the most precious thing?
I am a servant of Allah SWT.
A khalifah who has my own responsibilities in this challenging world.
I am precious.
You are precious.
We are precious.
So, do say Alhamdulillah. Be grateful for being who you are :)

Monday, 18 March 2013

Colour

Dalam apa jua benda yang kita buat, semuanya Allah dah tentukan. Tadi cuak kot lepas present Arab. Behavioural Science tak baca lagi. Madam cakap minggu lepas dia nak buat kuiz dulu minggu ni sebelum masuk mengajar. Aku tak nak la nanti jadi macam kuiz Physio hari tu. Tak baca, betul 11 je dari 35 soalan =_______= Serik doe. Semester ni banyak sangat kuiz mengejut. Cobaaaan. Tapi tadi Allah tolong. Madam tak masuk kelas hari ni. Kelas cancel. So no kuiz hikhik. Aku tak sempat baca bukan sebab apa. Letih kot buat esaimen Biochem sehari suntuk. Sabtu lepas pi UM, ada Dental Intervarsity Sports Carnival :) Ceh alasan. Macam la aku yang masuk sukan, padahal pi menyibok jek heeeee.

Kat kampus hari ni sibuk betul. Dari pagi sampai petang siapkan slide presentation Arab. Setiap masa rehat yang ada eventhough just 15 minit, aku ngan yaya pi menghadap komputer, last editor la konon. Tengok2 banyak gak salah ustaz tegur tadi. HAHAHAHA. Maaf kawan2 :'(

Then, tengah sibuk2 tadi datang akak unit Multimedia. Dia tanya report SUFA 2012 and Family Day dah siap belum. Ketua mintak. Huwaaaaaaaaa kak, kite belum buat apa2 lagi. Sorryyyy. Kite dah usaha tanya orang tu orang ni, tapi still tak dapat apa2 info pun. Dah la sekarang tengah sibuk nak buat slide untuk Dinner ngan Akasia Seni lagi. Aigooo. Salah aku jugak duk tangguh keje sampai bertimbun2 macam ni. Kak tu bagitau report sukan intervarsity kelmarin pun maybe aku yang kena buat. Sabo je la *nangeslajulaju

Okay now let me introduce ~ Kami, yaya + yuyu yang fotogedik :3

yang cerah tu yaya, yang gelap tu yuyu hahaha ade aku kesah :P
Hmmm. Hujung minggu ni aku duk sorang kat sini. Yaya cakap maybe dia balik Johor. Tapi dia still dalam dilema nak balik ke maen badminton SUFA kat Nilai. Orang laen tak payah cakap la memang selalu balik kecuali ada program. Termasuk akak2. Dah la beberapa minggu lepas ada kes serammm. Awat la rumah aku nun jauh di Kelate sana? :( Tak pon kan best kalo ada housemates Kelate. Macam Affaf + Adnin dulu. Selalu ada teman. Huhu. Kalo takde orang kat rumah, pi rumah Yan. Huwaaaaaa rinduuuuuuuuuu T^T 

Sunday, 17 March 2013

Esaimengggg

What to do this week :

Biochemistry 
  •  esaimen 5 diseases. submit esok
Physiology 
  •  tutorial Renal. nak bincang lusa
  • esaimen individu. Fluid and Electrolyte Balance. submit 25 Mac
  • esaimen individu. Sprue. submit 15 April
Bahasa Arab
  • bina 10 ayat ade fudlah. keje grup. presentation esok
  • cari artikel arab. then buat report macam projek nilam dulu2. tak ingat kena submit bila
Behavioural Science
  • baca tajuk Belief Health Model. kuiz esok
Titas
  • esei. pasal tamadun. submit hari Khamis
 Memorization of Quran
  • hafal surah Al-Mutaffifin + Al-Infithar. tasmi' hari Rabu
  • keluarkan tempat dengung + cari mufradat Surah Al-Inshiqaq + Al-Mutaffifin
 Oral Biology
  • Saliva as Diagnostic Tool. presentation lusa. keje grup
Ini baru esaimen. Keje luar kelas pun ape kurangnya :(

Ya Allah. Permudahkanlah urusan kami.

Saturday, 16 March 2013

Stop

Amalia. Please stop. Stop hoping. Stop waiting. Stop caring. Stop missing. Stop loving.

You won't get what you want. Although you don't know what is it.

Stop all of these unnecessary things.

What do you expect?

Mind your own business, Amalia.

Sunday, 10 March 2013

Grow

"Amalia, Izzat panggil mung."
"Eh? Panggil gi mano?"
"Dio tunggu kat tanggo. Dio nok oyak i love you ko mung. Muahahaha"
"Ngarut :P" *padahal dalam hati berbunga2 kahkahkah*
Pi tangga. Izzat tengah senyum2 lepastu dia nyanyi lagu Uptown Girl, lagu Westlife.

Seriously this was my very first nyetnyet love story. Hahaha. Masa tu baru darjah dua. Masuk darjah 3 dah suka orang laen lak :P Sebab dah tak rapat ngan Izzat. Akhir tahun darjah 3, tetiba Izzat pindah sekolah. Lama menyepi. Tetiba pada suatu hari, aku tengok ada surat misteri dalam laci meja. Surat dari Izzat. Kalo tak silap dia ada bagi gambar, no telfon, dan alamat dia. Lepastu dia cakap nak aku punya gambar and biodata. Hakhakhak. Dia suruh aku bagi surat balas dekat Syafiq, budak kelas kitorang gak. Ouhhhh Syafiq yang jadi posmen rupanya. Masa bukak surat tu ade ramai kawan2 sekeliling. So lepas baca, disebabkan rasa malu yang teramat sangat, dengan reaksi muka buat2 jual mahal, aku koyak and buang itu surat cinta dalam tong sampah. Ok kelakar. Hahahaha. Sejak hari tu tak pernah jumpa and contact pun dengan si Izzat tu. Nama penuh dia pun aku tak ingat.

Ko pehal tetiba cite pasal nyetnyet love story? Heeeeee saje jek. Tetiba teringat. Hoho

me and sis.
we have grown up. totally grown up :O


Sunday, 3 March 2013

Blank

A blank paper. White. There's nothing. So is my mind now. Do not know what to do. There is a bunch of works. Not left behind, the incomplete works, SUFA report. New work, protocol thingy for DAN. But do not have any idea on how to start. Not include the assignments yet. New semester is starting. Without any reason, my bad mood is overwhelming. Within a week. Suffering. Suffocating. Blurring. Haishhhh. What's wrong with me? Feel empty. Meeting new teachers. Not bad. But what is this feeling? I don't know what's happening! Ohmaiiii. Oral Biology seminar on upcoming 6th of March. Got a new group. The members are also not bad at all. But but but and but my bad mood had caused a trouble, I guess. When the group discussion was going on, I was being selfish :( By voting, among eight of us, the only me got the presenter role! PRESENTER! Wooooiiiiii. I hate doing presentation very much. Very very very very infinitely hate it! At that time, an evil feeling came up. My monologue, "The ones who are good in presenting, why not you volunteer yourselves instead of me doing it? >.<" Astaghfirullahalazim :( Not enough with that, I stood up and went away from the place. I skipped the group discussion. Sorry. I'm sorry friends. It's all my fault T.T I could not think properly before taking that action. Mesti korang cakap aku tak bagi kerjasama kan? Sorryyyyyyy dears. My mistake. Regret it very much. Thank God, Dalila told that she wants to do the presentation too. Accompanying me. Thanks Dalila ^.^ Very appreciate it. But don't know how to show my gratitude to you. Well. This is me. Can't express my feeling well. Heeeee. If I think all over again, ohyeaa actually I have to force myself to do the presentation. I hate it but there's no other choice, I also must do this kind of things in the future too.  So it's a MUST for me to practise it from time to time. Huhu. Don't laugh at me, friends. I am trying. Maybe trying hard. Aigoooooooooo. Do support me, ea? :'(