Sunday, 28 April 2013

Updated

2 minggu menyepi. Now I'm back ! Heeee :D 
Skarang mid term break seminggu. Tapi boring teramat seyh. Ada ayah + adek je kat rumah. Umi + kakak pi Sarawak teman kakyong duk sorang2, sebab suami dia outstation. So no geng gosip, no geng korea, no geng shopping T.T

Kenapa private blog tetiba? Stress ngan belajar. Stress ngan esaimen. Stress ngan masalah >.<

Dua minggu lepas. Seminggu sebelum mid term exam. Kemalasan yang teramat. Orang laen dah start belajar. Aku tak. Maybe sebab berita yang aku baru dapat masa tu kot buat aku jadi semakin takde semangat. Muahahahahaha gurau2 :P

Mid term hari tu. Teruk. Seriously. Kali ni tak tipu. Semua subjek aku study last minute. Malam sebelum exam baru start study. Sampai tak tido T.T Padan muka sape suruh rilek sangat. Aku sebenarnya tak nak study awal2 bukan sebab apa. Tapi sebab environment. Aku takleh nak cope on. Bila stress, kita boleh tengok perangai kawan2 kita. Ada yang stress teramat sangat sampai aku pun tak tau asal dia stress sangat. Chill la dear. Kita dah duduk kat sini. Orang laen boleh buat, kita pun boleh buat. In syaa Allah. Allah letak kita kat tempat kita sekarang tu sebab Allah tau kita mampu. Be strong. I admit it. Sem 2 ni lebih tough. Banyak gila syllabus kena cover, padahal baru separuh semester. Plus kerja2 luar kelas pun berlambak. Tapi kalau tahun 1 dah dasyat sangat stress korang, macam mana nak hidup 4 tahun lagi? Belajarlah dengan happy. Smile. Ini nak dekat exam semua buat muka ketat. Aku cakap, takde orang layan. Aku buat lawak, takde orang sambut. Huwaaaaaa. Semua jadi taknak cakap. Taknak borak2 ngan geng. Lepastu jadi garang tetiba. Mudah touching tetiba. Duk dengan lecture note je sokmo >.< Buat aku jadi gelabah tak tentu pasal. Fuhhh. Cool Amalia cool. Behave behave. Itu cara diorang. Kena hormat. Cara aku? Maen game, layan youtube, nyanyi2. Sehari sebelum exam baru kalut nak study. Harharhar. Aku cakap ni pun bukan nak tuju kat sape2. Aku pun sama kadang2. Emo lebih. Huhu. Tapi kalo ada yang baca entri ni terkena dekat batang hidung sendiri, feel free to wear it. Inikalilah! Heh ape kaitan? O.o Tulun tulun tulun. Bila2 jangan buat macam tu lagi ea? :3 Hidup la dengan gumbira. Jom jadi kuat sama2. Aku tak kuat kalo aku sorang. Aku perlukan korang. Aku sedih, korang buat aku happy. Masa korang pulak sedih, be open to us. Jangan pendam. Kalo ada masalah, luahkan. Tapi kalo masalah tu memang masalah yang takleh kongsi ngan orang laen, hmmm takpe la, simpan la sorang2. Aku still hormat pendirian korang. Lagipon Allah kan ada :) Keep calm and be happy :D Haaaa dan maaf bebanyak kepada sesape yang aku ganggu setiap malam exam. I need someone to keep me calm down. Bhahaha and thanks a bunch too sebab sudi layan aku heee :)

Kbye. Assalamualaikum sayanggggssssss  
I love uolsss, do uolsss love me too?  
K mengarut byebye :P

2 comments:

Afiqah Qurratuainii said...

cantiknya blog.mana tempat nak drop comment aka chatbox :)

NikAmaliaNasrulliana said...

haha mekaseh2. kite tak buat cbox hehe