Monday, 6 May 2013

Matured already ^.^

Apekah ini ? Dah sejam baca tentang politik bhahaha. Petanda aku makin matang mungkin? :D Ceitt. Takde maknanya.

Redha. Pasrah dengan keputusan. Yang penting Allah Maha Mengetahui. Smile :) Teruskan perjuangan. Ramai cakap 5 tahun lagi insyaAllah generasi baru dapat ubah. Termasuk aku. Termasuk kami. Tapi kalau dah memang orang belah sana selalu maen kotor, selalu cari jalan nak jugak menang, kita dah tak leh buat apa. Sampai bila2 tak dapat ubah. Takpe. Allah ada. Kalau tak kat sini Dia balas, akhirat sana masih setia menunggu. Semoga Allah SWT bukak hati mereka suatu hari nanti. Penyokong2 mereka yang taksub diharap jangan besar kepala sangat. Tahniah menang :) Aku tak paham diorang buat2 tak nampak, buat2 blur or entah. Mungkin sebab blackout sebab tu diorang tak nampak. Hmmm serius tak paham. Semoga kita semua terus berada di jalan di benar. InsyaAllah. Tak lupa alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah Kelantan kekal :') Serius aku tak nak pembangunan yang pesat ke apa. KB Mall satu pun dah lebih dari cukup. Hehehe. Just nak pemerintahan Islam kekal di bumi kelahiran aku. Kalau tak, apa lah naseb sekolah Maahad kami. Tempat strategik, tengah pusat bandar. Dah lama diorang nak ambil alih tempat tu. Nak memajukan Kelantan katanya. Tapi maaf. Bukan laen kali lah. tapi memang sampai bila2 jangan mimpi lah :) 

" Yang memberi mereka menang itu Allah. Yang tidak memberi kita kemenangan itu Allah."

"Walau perjuangan kita di pihak yang benar, tapi jika dalam perjuangan ini kita tidak ikhlas, tidak taat, tak ada adab, tak sabar dan penuh gopoh gapah, ada sifat gelojoh nak menang, hanya tahu usaha tapi tak pernah nak tawakkal untuk serah pada Allah, maka Allah tangguhkan lagi kemenangan kita." 

Eh sejak bila blog aku jadi blog politik ni? Hahaha. Yela benda ni benda penting kot. Kena amek tau jugak demi masa depan, ye dak? :P

Malam hari Sabtu, umi ngan kakak baru balik dari Sarawak. Sekejap je boleh jumpa =.= Tapi still sempat pi shopping hari mengundi tu mwehehehe. Malam tadi dah bertolak mai sini. Flight kul 9.55pm. Ayah, umi, kakak hantar aku pegi airport. Sepanjang perjalanan diorang duk bising. Nak tengok tv, nak tengok result PRU13. Okfine sabo je la =..= Bukan aku yang pi booking tiket flight masa tu. Lagi pun masa kawan aku booking tu sebelum tarikh PRU diumumkan =..= Sabo je laaa. Dari rumah aku ke airport Pengkalan Chepa just 15 minit, tetiba ada incik polisi tak bagi lalu kot jalan terdekat, pusat mengundi tengah kira undi. Ok pusing jalan jauh. Sambil2 stop beli roti jap. Then tetiba kereta kancil comel itu batuk2 dan tak leh hidupkan enjin :3 Sungguh comel :3 Ayah check, rupa2nya bateri ada masalah. Perghhhh perfect timing. Comel la awak ni, si kancil :3 Call abe suruh hantar kereta kancil lagi satu. Naseb baek pi awal, kalo tak mesti dah kalut takut terlepas flight. Haihh sabo je la =.= Kul 9.15 masuk balai berlepas. Say byebye to my beloved family. Pi lah balik, tengok result PRU tu =..= Kapal terbang pun lambat sampai wooo. Dan lagi satu masalah, tak tau nak naek apa dari LCCT ke GlenView Villa terchenta. Serius malu nak mintak tolong kawan mai amek. Menyusahkan orang je tau. Lagi2 tengah malam, takkan la nak suruh anak dara orang bawak kereta malam2 semata2 nak amek kitorang. Dah la jauh. Sebab tu la bertekad nak naek bas lepastu LRT lepastu teksi. Terpaksa >.< Naseb baek terjumpa ketua kelas. Flight sama. Masa balik Kelate hari tu pun flight sama. Dah la duk sebelah2. Betul la dunia ni kecik je. Heee. Then dia tanya balik naek apa pasni? "Entahhhh. Hihihihi" Sebagai ketua yang baek, dia pun mintak tolong kawan2 dia amek kitorang. Classmate kitorang jugak. Terima kasih korang. Sangat-sangat. Terharuuuuuu ;______; And sorry sebab tak reti nak sembang2 masa on the way sejam tu hikhik. Sesungguhnya kami sangat pendiam. Betul ni :D


nah hadiah. kongsi2 la :)

Sampai GV dekat2 kul 1 pagi. Alhamdulillah. Tido rumah kawan. Rumah aku takde orang. Sembang politik sampai kul 2.30 pagi. Bangun lewat =.= Balik rumah sendiri. Turun masuk kampung beli lunch. Balik. Makan sorang2 :'( Solat. Kemas rumah. Basuh baju. Ok tengok2 dah pukul 3.30 petang. Bukak lappy. Homaigodddddd esaimen tak sentuh langsung lagi :3 Cuti kali ni memang cuti betulbetul :3 

Esei Arab. Esei English. Esei reflection Community Service. Nanti la malam ni I sentuh uolls ye. Selasa ni ada perjumpaan DAN a.k.a Dental Appreciation Night a.k.a Dinner budak Dentist. Kerja aku pun tak buat lagi hikhik. Rilek semua. Jangan marah aku. Lambat lagi kan benda tu. Hahahahahahahahahahahahahahaha. Okfine nanti aku buat la :p

K back to the boring life again. Jadi mayat hidup. Jadi robot. Tata :) *eh terpinjam ayat orang kahkahkah :p

No comments: