Tuesday, 25 June 2013

Whyyyyyyy ?

Letih. Dulu2 selalu nanges pikir "bole masuk dentistry tak niiiiiii T^T "

Sekarang? "susahnya jalan aku amek ni T_____T " Mata tua dengan macam tu je. Sikit2 nanges. Sikit2 nanges. Bila nak jadi kuat? =_____= 

Entah la. Letih buat2 kuat. Kononnya tak stress. Kononnya hepi. Bila tengok orang stress, gedik duk nasehat orang, rilek la der. Tapi diri sendiri? =____=

Ego. Bila umi ngan ayah call, "okay ko?" "ado masaloh dop sano?" "ngaji bereh jah kea?" Aku jawab "bereh sokmo hehehe" "hahahahahahaha" Tak pon tukar topik. Tapi sejak kakyong ngan Adam ada kat rumah, lagi la umi ayah sibuk. Tak call aku dah. Kenapa aku yang tak call? Ego. Kan dah cakap tadi. Selalu whatsapp ngan kakak je tanya khabar warga rumah kuning. Kalau aku call nak cakap ngan umi, "bakpo, yuyu?" "ado masaloh gapo?" Kan nanges aku kat situ tak pasal2. Tak nak buat diorang risau. Umi ayah banyak lagi kerja laen. But I think I can't stand it anymore. Sebab tu aku nak balik jugak study week ni. Hohoho.

Susah ke dentistry ni? Aku tak tau. Bagi aku, dah banyak kali cakap benda sama. Tiap2 hari ada benda tak kena. Tapi manusia, biasa la sampai bila2 pun tak habes merungut. Baru setahun habes. Tapi pro exam belum. Biaq la :p Lagi empat tahun nak hidup macam ni. Akak2 housemates selalu cakap, tunggu la korang clinical years, rasa la nanti, blablablablabla. Aku pun apa lagi, kalau dah 1st year pemalas gilossss, study last minute, agaknya boleh hidup tak aku nanti? Kena maen ngan orang weh. Maksud aku kena jumpa strangers. Patient yang entah siapa. Tak tahu perangai macam mana. Kuat ke aku? Prinsip aku, kalau Allah letak aku kat sini, kat sini lah tempat aku. Tapi, lama2 duk sini, prinsip tu macam makin goyah. Bukan sebab tak percaya dengan takdir Allah, cuma tak percaya dengan diri sendiri. Setahun duk sini, still rasa macam ada gap dengan orang sekeliling. Communication thingy is still not my thing.

Study. Bila orang dah study banyak. Study group. Buat note semua. And melalui medium twitter or whatever kita tau diorang dah jauh ke depan dari kita, walaupun i still can't get it kenapa perlu cakap benda2 yang buat orang cuak macam tu, eh no, bukan nak perli ke apa, just nak cakap tahniah. At least buat aku sedar aku belum preparekan apa yang sepatotnya aku dah prepare. Tapi masalahnya aku still tak bergerak dari tempat tu. Still malas. Aku tak paham ngan diri aku. Aku nak apa sebenarnya ni? =___________=

Sebelum masuk exam tadi, terkejut tengok diorang semua duk revise sama2. Sorang tanya, dua tiga orang jawab. Group tu besar. Macam 4/5 daripada gugurl kelas kami. Aku ngan dua tiga orang je duk luar lingkaran grup tu. Kenapa aku tak masuk? Sebab rasa tak layak. Aku tak paham langsung apa diorang bincang. Huhu. Ingat lagi final exam sem lepas, untuk subjek2 core, diorang buat macam tu jugak. Kagum >.<

Persoalannya sekarang, awat aku sesat kat sini? Huhuhu

Sebab semua ni Allah dah atur. Allah knows the best. Kan? :')

Okay jom sambung nanges T..T


11 comments:

Anonymous said...

semoga kak kuat selalu kat Pandan Indah :)

Nik Amalia Nasratiena bt Mat Zaib said...

oi!!! kat dah habaq jgn duk ikut sgt ore laen tu!!! kite ado caro kito sdri bkn ikut ore!!!! >:(


NikAmaliaNasrulliana said...

thanksssss ;_______; hehe

NikAmaliaNasrulliana said...

hoiiiiiiiiiii bukan nok ikut ore, tapi doh semo orang macam pehe semo bendo, aku sore jah x pehe buke ko sedehhhhh gituuuuuu ! >:(

Aini Afiqah Msy said...

Amalia boleh! Amalia kan superb!
May Allah ease :)

NikAmaliaNasrulliana said...

hoyeahhhhhhhhhh hehe. thanks aini :)

Anonymous said...

kak Amalia boleh.!!! doakan saya dpt ke pandan

NikAmaliaNasrulliana said...

waaa terharuuuu T.T
walaupun akak tak kenal awak sape, insyaAllah nanti kita jumpa ea hehe :D

cik mia :3 said...

u can do it !
fighting akakk !!! hahahhahaha

NikAmaliaNasrulliana said...

cik mia so gedikkkkkk =________=

cik mia :3 said...

oh yes i am ~~ lololol xDDDD