Monday, 22 July 2013

Temporary

Finally. It's over already. Alhamdulillah. Done with viva :)

Okai semua dah balik. Except me and Dayah. Tapi lepas terawih malam ni Dayah pun dah nak balik. Flight aku pukul 3.30 petang esok. Doakan selamat sampai ea :D

Barang banyak lagi tak simpan. Tak larat. Kite demam. Saket kepala tak hilang2. Dua hari sebelum viva kena selsema. Pastu aku ingatkan dia bole baek sendiri. Tak makan ubat, tengok2 jadi makin teruk. Panas dalam hidung, mata, kepala. Takde ubat weyyyy. Kafarah dosa mungkin. Harap2 malam ni bole bertahan duk sorang2. Jangan la buat onar ye. 

Viva tadi memang jawab apa yang ditanya sambil lewa je. Tak larat. Dah la orang last T^T Banyak kot soalan. Pasal action potential vs graded potential, CVS, contractile cell vs autorhythmic cell, hormone pathway, neurotransmitter vs hormone, functions of saliva, pain pathway, GIT, thalamus. Habes tajuk kena soal. Sampai masuk tajuk Anatomy kot. Sebab Dr tu nak tolong aku, tapi aku asyik jawab tak tau je. Lagi la dia tanya. Tak puas hati lagi katanya. Takpe la Dr. Saya dah cukup bersyukur dapat A- pun. Alhamdulillah. Tak payah naekkan jadi A pun tak pe :)

Starting tomorrow, our semester break will be start. Hoyeahhhh. Bukak sem baru nanti dah masuk Tahun 2. Sebulan lebih cuti. Selamat bercuti sahabat semua. Jaga diri baek2. Thanks a lot for building a bunch of good memories throughout this session. Maaf kalau ada salah silap. Teruskan usaha dalam topup pahala sepanjang bulan mulia ni. Dan selamat hari raya hahaha :3


.6th batch of Faculty of Dentistry.

Yaya paling chomel. Hekhek. Jangan marah, awak.
Ok tata.


Thursday, 18 July 2013

Sukasukasuka !

Yeayyyyy yeayyyyy yeayyyyyyyyyyy >.<



Exam dah habes. So it means that kitorang dah habes tahun 1 ! Hoyeahhhh kejapnya masa berlalu. Boleh kawen daaaaa yeayyeayyyyy :D

Alhamdulillah. Tapi tak leh balik lagi. Kena tunggu result kuar and tengok sape dapat viva dulu. Viva tu exam untuk orang yang dapat markah border line. Sama ada orang yang dekat2 nak lulus or dekat2 nak A. Exam face to face ngan doctors, yoooouuuuu. Serious tak nak >.<

Tawakkalna alallah. Dah usaha. Dah buat yang terbaek. So, let Allah do the rest. Keep praying :3

Happy holiday everyone ! Jangan ponteng puasa tau. Ngehehehehehe :B

#okei dah dapat result viva. aku kena viva physiology. huwaaaaaaa. viva hari isnin ni. doakan T.T


Wednesday, 10 July 2013

It's tomorrow !

Assalamualaikum.

Happy Ramadhan uolls ^.^
Semoga Ramadhan kali ini lebih baek dari tahun2 sebelumnya. Jom kumpul pahala jom :)

Btw, tomorrow is D-Day. Professional exam first kitorang. Tatottatotttt >.< Tawakkal. Allah tahu apa yang terbaek untuk kita. Buat leklok kengkawan semua. Al-Quds members bolehhhhhh !

Khamis (11/7) - Anatomy ( Theory + OSPE )
Jumaat (12/7) - Oral Biology ( Theory + OSPE )
Isnin (15/7) - Physiology ( Theory + OSPE )
Selasa (16/7) - Biochemistry
Rabu (17/7) - Behavioural Science

Gogogogogogogogo !



Semoga semua warga Dentistry USIM lulus dengan cemerlang in this 'pertempuran'. InsyaAllah :D

Jangan lupa. Do pray for our brothers and sisters in Egypt too. 
____________________________________________

Daripada Abu Darda’ RA bahawa dia mendengar Nabi Muhammad SAW bersabda yang maksudnya : “ Tidaklah berdoa seorang muslim terhadap saudaranya secara ghaib (tanpa diketahui oleh saudaranya itu) melainkan akan berkatalah para malaikat, engkau juga beroleh yang seumpama dengannya.” (Riwayat Muslim).
_____________________________________________

Wish us luck ! K assalamualaikum dan selamat berpuasa :)