Friday, 30 August 2013

Soon

Assalamualaikum :)

Ececece. Nampak tak gembiranya di situ. Gembira sebab hari ni dapat shopping sakan. Alhamdulillah rezeki murah. Sebenarnya aku memang tak suka shopping. Orang yang shopping dengan aku memang paham betul la aku ni macam mana. Tadi pun beli kasut, baju semua kakak yang paksa aku beli. Siap ugut lagi kalo aku tak beli, umi marah. Huh. Nak kata kedekut macam tak jugak. Eh yekewwww. Entahh. Aku just suka jalan2. Gerakkan kaki dan tubuh badan gitewww. Nak beli memang selalu tak de yang berkenan. Boleh kira dengan jari berapa helai je baju2 yang aku duk sentuh2. Hoho. Kalau shopping online lagi la not my type. Susahhh. Instagram jual baju tudung ni banyak follow Instag aku, tapi sorry la aku never ever akan follow korang. Mesti diorang duk berharap sangat aku follow belek2 gambar baju diorang jual. Huahuahua

Okai cuti ni memang jarang hapdate blog. Tak berapa ada idea. Sekarang pun tak dak idea jugak, tapi tetiba rasa nak merapu kejap :3 Lagipun ramai peminat setia sedang menanti2 entri baru hihihihi

Okai serius2. Minggu depan dah start semester 3. Tahun 2. Yang penting dah jadi akaks senior. Ahaks. Selamat datang junior2 tahun 1. Salam taaruf dan selamat menempuhi dunia baru. Seronok duk sini. Ok tipu :p

Hari ni dapat result. Tahniah diucapkan kepada semua classmates, semua university-mates senang cerita. Alhamdulillah fi kulli hal. Result aku lebih kurang je dengan semester 1 dulu punya. Of course la bukan dean list. Tak maen white yellow blue coat student nihhh =.= Pointer berapa, bilangan A berapa dah tak penting. Umi dan ayah pun cakap okay dah tu. Tak perlu result tinggi2 sangat. Kita dah ada tempat kita. So tak payah nak struggle over sangat, nanti hidup tak aman, stress memanjang. Study rilek2 je, just kena pastikan usaha tu cukup untuk lulus setiap semester. Bersyukur dengan apa yang kita dapat. Jangan lupa pada kawan2 yang Allah tengah uji. Aku tak tahu apa khabar mereka. Harap2 semua lulus. Kita yang lulus pun Allah tengah uji. Semoga jauh dari istidraj. Semoga jauh dari riak dan takbur. Hati-hati bila berbicara. Fikir dahulu keadaan orang laen, kawan2 kita, sebelum berkata apa2. Tak payah tunjuk kita ni dah hebat, tapi nak jadi hebat lagi. Semoga 35 orang yang masuk, 35 orang jugak la yang keluar nanti :')

Ya Allah. Kalau fikir pasal clinical years, rasa seriyauuuuu teramat sangat. Setahun lagi. Setahun je lagi masa untuk preparekan mental dan fizikal. Kena pandai teori dan praktikal. Tahun 3 nanti dah tak de masa nak bersuka ria sangat. Kelas sampai malam. Kadang2 masa cuti hujung minggu pun ada kelas. Requirement banyak kena buat. Patients kena cari sendiri >< Tapi tak pe. Allah ada. Allah dah tentukan jalan yang kita amek tu jalan yang paling baek untuk kita. Allah tau kita mampu. InsyaAllah.

Semester baru. Housemates baru. Nafas baru. Azam baru. Ilmu baru. Baju baru. Kasut baru. Cinta baru. Ehhh

K good luck semua. Love uolls ;D


minhyuk

ilhoon

Ni pakwe2 baru aku. Group BToB. Masalahnya sekarang diorang duk berebutkan aku ni hahhhh. Boleh tolong pilih tak mana satu lagi tomey? Nak masukkan dalam list hubby. Bhahahahahaha

Kbye.

Monday, 12 August 2013

Topik tu je ke?

Dari start cuti sampai sekarang. Lagi2 time banyak kenduri kawen musim raya ni. Topik hot takde yang laen dah, pasal kawen, kawen, kawen =.= Makin ramai si fulan dan si fulanah sebaya dengan aku selamat diijabkabul dua tiga hari ni. Kalo tak kawen, tunang. Kalo tak tunang, kawen. Baraka allahu lahum :) Jodoh mereka sampai awal apa salahnya kawen :3 Masalahnya yang macam tak de harapan pun nak kawen awal tu, hahaha.

Korang dah ready ea nak kawen? =.= Awat aku tak rasa lagi macam korang? Budak lagi ke aku ni? Hari tu aku cakap kat sorang kawan tu, "Aku tak matured lagi kot, tak teringin nak kawen muda macam kau rasa." Dia pun jawab, "Eleh yang ko suka dia tu, dia tu, dia tu dulu2 tu buat apa? hahahaha" =_______=  

Rasa nak lempang itu budak. Naseb baek duk jauh ngan aku. Itu dulu. Sekarang dah takde. Saja suka2 nak suka. Fitrah lettew. Kalo ada jodoh tu kawen la nanti2. Tapi takde lah masa muda macam ni.

Umi aku pun banyak kali duk sebut pasal kawen sejak cuti ni. Hahahaha. Dia nak tolong carikan kalo aku still tak de. Memang aku tak de pun. Tapi dia offer kat kakak atas aku dulu. Habis orang dia offer kat kakak XD Pastu, raya tahun ni umi duk suruh kitorang pakai makeup. Dia cakap kan dah 20 tahun ke atas, calit2 la makeup sikit. Blusher sikit, lipstick sikit, celak sikit. Ini tak, muka pucat je. Adoyay. Kelakar la umi ni hahaha. Aku jawab tak nak ah, aku baru 19 tahun n______n

Aku bukan apa. Sesaje nak hapdate pasal ni kahkahkah. Aku ni nak cakap ngan orang2 tua pun aku tak reti. Nak layan tetamu pun kekok. Masak tak yah sebut. Sepupu sepapat sendiri pun ada yang aku tak kenal, apatah lagi nak kenal family orang sana, yang tak pernah kita kenal. Wakakaka. Time2 raya macam ni, aku nak raya rumah umi ayah aku lagi. Entah macam mana nak raya kat rumah orang :O Kena tunggu pandai bergaul dengan orang dulu kot, baru aku bole pikir nak kawen macam korang =.= 

Maybe aku overthinking. Tapi cenggitu la. Maybe jugak sebab korang semua dah ada calon, so ramai nak kawen nak kawen nak kawennnnn, so good luck semua. Semoga jodoh korang cepat sampai, insyaAllah :)

Malas nak upload gambar raya banyak2. Malasssssssssss hewhewhew 

with cuzzyyyyyy + kakak. hikhik. at Cik Su's open house. tak nampak tudung. nampak muka je =.=

Btw, baju2 raya dah ketat balik. Grrrrr kbye ==

Wednesday, 7 August 2013

Jumpa lagi, Ramadhan

First entry sejak cuti. Sibuk weh. Pastu kering idea tak tahu nak tulis apa.

Hari ni hari last puasa. Esok raya. Selamat hari raya aidilfitri :) Maaf zahir dan batin. Dah takde ayat laen dah kalo hari raya. Haha

Ramadhan dah nak pergi. Serius banyak lagi target tak tercapai. Tak puas lagi. Ya Allah. Sekejap sangat Ramadhan kali ni. Maybe sebab exam pun dah sampai separuh bulan puasa. Masa cepat sangat. Rasa macam baru hari tu puasa nak masuk Tahun 1 degree. Tuptup dah habes Tahun 1. Harap2 dapat jumpa lagi Ramadhan seterusnya. InsyaAllah jika dipanjangkan umur :')

Balik cuti kali ni, ramai terkejut tengok aku. Haha. Nak bangga jap :p Bukan apa, ramai cakap aku makin kecik. Balik kampung ada orang tegur, saudara datang rumah pun sama, sampai kakyong pun terkejut tengok aku masa mula2 aku sampai rumah. Baju raya pun longgar wehhhh. Aku pelik jugak sebab rasa macam dah lama saiz aku macam ni. Maybe sebab dah lama tak jumpa diorang, sebab tu la diorang baru perasan. Pastu try pikir2 balik, aah la kalo setahun lepas memang itew lagi bambam :3 Berat badan aku sekarang paling ringan sejak form 1. Masa form 1 lagi berat tau. Bhahahaha. Alhamdulillah, BMI dah jauh dari level pre-obesiti. Paling bambam masa form 5. Masa tamhidi turun sikit. Pastu cuti habes tamhidi dia lagi turun. Then masuk degree, makan nasi sekali sehari je. Turun 8 kilogram dari berat form 5. Aku rasa sebab stres study kot. Dah la kat GV tu susah nak cari makanan =.= Tapi sekarang pun still bambam lagi. Cuti sebulan ni mesti dia jadi naek balik. Kahkahkah. Bambam pun bambam lah, asalkan sihat dan tomey. Ye dak? :3

masa tamhidi ;)

Paham tak bambam tu apa? Tembam. Gemok secara kasarnya. Tapi panggil gemok apa kelassss. Mok2, buruk bunyinya :p

Maaf sekali lagi kalo ada salah silap. Selamat menyambut hari raya dengan orang tersayang. Jemput la datang rumah :)

Wassalam.