Friday, 11 October 2013

Korban

Orang tengok kita nampak hepi je jaulah Johor. Memang hepi je :) Boleh kenal rumah dan family kawan2. Tapi of course la rasa something wrong sebab ni cuti raya, kita pulak tak balik jumpa umi ayah kaum kerabat semua. Walaupun hari raya haji, walaupun orang kata ala budak oversea okai je tak balik raya, tapi kita bukan budak oversea laaaaaaa. Huhuhu tak nak nanges. Tak nakkkk. Tapi dah ternanges. Orang kata aku anak manja, biaq la, baek manja ngan umi ayah dari manja ngan ntah sape. Ada hikmahnya. Kita dah usaha ulang alik pi stesen bas cari tiket, pi tanya satu2 kaunter walaupun dah tercegat kat situ nota "tiket 10,11,12,13,14,15,16 hb dah habes", then bila takde kat stesen bas tu, pi stesen bas laen pulak. It's okay, tak letih sebab naek teksi dan LRT, tak drive sendiri. Kita bole belajar kat situ Allah nak ajar kita sungguh2 sikit kalau nak sesuatu benda :D Pastu setiap hari pagi petang siang malam bukak website airasia, firefly check harga tiket flight turun ke tak. So one way pun dah RM250 plusplus, of kos la tak leh amek. Ada hikmahnya. Ada :)

Amek yang positif. Aku rasa tahun2 seterusnya mesti makin sibuk, lagi2 bila clinical years nanti ada klinik, of course tak balik jugak. Susah tau nak sesuaikan diri. Esaimen berlambak. Bukak cuti ni presentation beratur. Midterm exam dah dekat. Revision belum start. Tapi biasalah bila sibuk baru masa kita jadi produktif sikit :)

Da nak dekat masuk umur 20 tahun. Maybe benda2 ni mematuredkan aku. Mana tau. Haha.

Haaaa ada orang janji nak bagi hadiah birthday. Takpe kita tunggu je hehehehe :p

Ini entri kedua hapdate pakai tab. Yelah lappy da innalillah huhu. Kbai doakan kita tak nanges lagi T.T

No comments: