Friday, 6 December 2013

Dear .

Dear myself,

Boleh tak hidup ni jangan selalu buat masalah?
Boleh tak hidup ni jangan selalu buat benda yang akan menyusahkan orang laen?
Boleh tak hidup ni jangan selalu kalut tak tentu arah tak tahu buat apa?
Boleh tak hidup ni, please stop being clumsy ! Enough !

You're 20 years old already. Old enough. To stand with your own feet. Dah 20 tahun pun tak boleh pikir risiko letak air dekat dengan laptop apa jadi. Bila benda yang kita tak nak jadi dah jadi, bukan ke dah menyesal sampai tak boleh tengok muka sendiri? Tapi bila dah berlaku baru nak menyesal takde gunanya. Benda mahal tu jaga la betul betul. Kau tu bukan kaya, boleh beli benda mahal banyak banyak kali. Ini tidak. Tak sampai dua minggu beli, boleh pulak dah rosak. Duit tu bukan untuk bazirkan beli or baiki benda macam ni. Tapi untuk guna buat apa yang patut. Banyak lagi benda nak buat guna duit. Kalau barang macam ni pun tak boleh jaga, bila umi ayah boleh berhenti risaukan kau? Bila umi ayah tanya, ada masalah tak? Berapa kali lagi nak tipu diorang cakap "No problem." "Okay je kat sini." Padahal selalu buat masalah. Selalu ada masalah. Huuuuu

Astaghfirullah...

No comments: