Wednesday, 8 January 2014

Down

Private belog musim exam ni memang dah jadi hobi aku ahaha

Awat private ada la sebabnya. Nanti habes exam itew unprivate la balik :3

Okai ni da macam cakap sorang sorang hmmm biaq pi je la

Tinggal empat hari je lagi nak final. Khamis Jumaat Sabtu Ahad. Lebih separuh study week aku study patho tak habes2 lagi. Teringat anatomy dulu aku buat macam ni gak. 3 hari last baru start sentuh subjek laen -_______- Ini la orang cakap tak reti utilize masa. Hampeh betoi bila nak berubah aku pun tak taw. Maybe ni dah ditakdirkan cara study aku sampai bila bila. Study last minute. Grrrr

Adam kena admit hospital. Pneumonia. Syafakallah sayang. Tapi senanya tak jadi masuk wad pun sebab tak leh masuk air kot jarum. So dibenarkan balik, dibekalkan dengan antibiotik secara oral. Adam kuat ! Hoyeahhh yeahhhh

Nak cerita benda. Hari tu first time dalam hidup aku rasa down sangat sangat sangat sangat. Biasanya down sangat sangat je. Ini empat kali sangat. I don't know why tapi memang Allah je tau macam mana aku rasa. Awal study week hari tu ada family gathering. Umi ngan ayah datang sini sebab nak jumpa Adam balik dari Sarawak, lepas 4 bulan tak jumpa. Masa tu aku pun tak tau awat aku tengah fragile sangat. Da habes gathering, time to say goodbye. Then selepas aku salam je ngan umi, sebak dia laen macam. Biasanya sebak jugak tapi tak sesebak hari tu. Umi pesan, "Study molek. Jawab exam molek." Pastu say byebye, naek kereta abe and his wifey hantar aku balik GV. Hmmm. Aku rasa diorang dengar je aku duk sobsob kat belakang sebab tu rasa macam awkward sangat sepanjang perjalanan -____- Sampai GV masuk bilik try study. Bukak buku. Tutup. Bukak balik. Tutup. Istighfar. Bukak buku balik. Geram. Sebab aku tau apa yang aku nak. Aku tau aku tak suka duk sini. Aku tau aku tak suka optech yang sememangnya benda basic kena belajar kalau nak jadi dentist. Aku nak sangat bagitau umi ngan ayah aku tak suka duk sini. Nak sangat. Tapi aku tak boleh. Akuuuu takkkk boleeehhhh ceghitaaa katttt umiiiii akuuuuu taaaakkkkk ssuuuukaaaa belajaaaaaqqqq dentisssttttttt niihhhhh tau dakkkkkkkkkkkkkk

And I told Him the story.

Apa aku nak buat ni, ya Allah?

“Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedangkan kamu tidak mengetahui.” (Al-Baqarah: 216)

Bukak whatsapp. 'Meraung' dekat Yan. Yan bagi kata semangat. And finally zzzzzzzzzz

Dan aku baru sedar kenapa aku rasa lonely jugak duk sini sebab aku memang takde best friend pengganti Yan and Affaf lagi setakat ni. Titik.

No comments: