Friday, 24 January 2014

Fikir

Alhamdulillah selamat tiba di Kota Bharu, Kelate pagi semalam :)

I am a happy girl evaaaaaa ^___________^

Huuuuuu kalo boleh senanya memang nak lari dari tempat yang horror tuh. Serius dah tak nak pi keyell lepas grad. Nak duk kelate sampai bila-bila. Harap-harap dapat posting kat USM Kubang Kerian je nanti fuh fuhhhhh. Cari jodoh pun kat situ jewww hewhew

Hari ni nak membebel pasal benda gedik sikit. Aku rasa dah lama tak cakap benda2 macam ni kat laman sosial. Sebab malas nak amek peduli. But today let me okay :3

Hmmm kite bukan nak memburukkan orang ke apa. Cuma sebenarnya ce tanya diri kita balik, buat apa tulis isi hati kita kat twitter, facebook or blog? Lagi2 benda pasal cinta hati. Kita perempuan, sayang. Kalau kadang2 tak pe. Ini tidak semua post macam berbaur benda tu. Selalu pasal kawen. Nak kawennnnnnnnnnnn je memanjang. Tak manis tau dak. Ini buat orang laen fikir eh dia ni setiap masa duk fikir pasal benda ni je ke. Lepas tu bila rindu nanges. Bila nanges cakap kat media sosial. Bagitau semua orang. Buat apa? Nak suruh semua orang nanges sama2 ke awat? Nanges kalau sebab yang sepatutnya tak pe jugak. Tapi ini sebab someone yang belum tentu milik kita. Bazir ayaq mata je :( Benda2 yang pasal hati ni seeloknya simpan sorang2. Biar jadi rahsia dengan Allah. Kalau tak tahan sangat, tak leh simpan sorang2, bole share dengan kawan yang bole percaya, tak pun dengan adek beradek. Tak perlu heboh dekat semua orang :) Sebabnya kenapa? Sebab ramai orang bole salah faham. Orang akan letak tanggapan negatif kat kita. Lagi2 kawan yang tak rapat dengan kita. Aku tak suka bila sorang kawan kutuk kawan yang laen depan aku sendiri. Padahal dia tak tahu masalah sebenar orang tu. Kita nak explain pun takut jadi macam pecahkan rahsia orang pulak. Huhu

Aku pun pernah je buat macam tu. Lagi2 kat blog. Ramai je buat. Tapi lama2 rasa malu dengan diri sendiri. Awat cakap kat semua orang pasal benda macam tu -__________- Hmmmm so pikir ye apa sebab nak heboh kat orang? Kalau nak kawen, ye boleh, tapi janji dengan orang tu sudah, pastu duk diam2 sampai tiba masa. Sampai masa baru bagi kad jemputan kat semua orang bagitau kita dah nak kawen jemput la datang :)

Oke dah, nak pi sambung tengok cerita I Hear Your Voice. Dah episod 7. Hee. Sedeh tengok Park Soo Ha saket hati. Itu la sape suruh tak confess awal2, kan Lawyer Cha dah kebas Hye Seong tu T^T 

K bye :p

2 comments:

Anonymous said...

huhu setuju sangat sangat pasal tajuk entry ni...yg psl drama korea ni hero no.2 mesti saja2 buat lambat nak pikat heroin tuh, mencik tol haha ~K.A.C.K~

NikAmaliaNasrulliana said...

hahaha da habes dah tengok cite tu. best bestttt :3