Tuesday, 20 May 2014

Shoes .

"Salam. Amalia, ni kak M yang nak buat bridge untuk awak. Awak bole datang tak esok pagi dan isnin pukul 9 pagi?"

"Wsalam. Memang hari tu je ea, akak? Sebab dua-dua masa optech. Bridge kena bayar bape ye?"

"Bridge awak tu kalau kiri kanan banyak jugak sebenarnya. Tapi kalau kita kongsi bayar sama-sama bole? Akak rasa sorang kena bayar RM300. Tapi awak tak masuk optech tak pe ke? Optech untuk subjek ape?"

"Operative Technique. Macam tak leh je sebab saya pun banyak lagi tak siap kerja lab prostho. Huhu. Akak memang dah tak de patient ea?"

"Haah. Itu la akak pun rasa macam tak sedap pulak kalau awak kena ponteng optech."

"Hmm sorry tau akak, tak leh tolong."

"Awak sekarang optech prostho tengah buat apa?"

"Wire bending partial denture. Sempat ke? Belajar dah sampai processing denture, tapi saya yang lambat buat kerja. Haha."

"Dr W advice awak mintak kebenaran Dr T untuk keluar waktu optech pastu akak bagi time slip. Boleh tak? Banyak ke wire bending tak siap lagi? Gigi dah susun?"

"Tak start langsung lagi wire bending. Ohh. Kalau esok habes pukul bape ea? Sebab pukul 10.30 maybe ada test assessment bhsc tapi tak confirm lagi."

"Kalau Dr suruh restore maybe lambat sikit. Tapi kalau amek primary impression sekejap je."

"Saya kena tanya Dr T dulu dia bagi ke tak. Kalau bole oke kot."

"Ok. Thank you."
-----------------------------

Nangesssss. Kena ponteng dua-dua sesi lab. Dah la aku ni orang paling slow buat kerja. Merangkak. Complete denture pun belum siap apatah lagi partial denture :(

Patient asal akak tu tetiba outstation so tak sempat habeskan kes. Lagi 5 minggu nak habes sem ni. Kalau akak tu tak de patient, tak leh habeskan requirement so tak leh graduate.

Dilema.

Nak tolong orang tapi kita pun perlukan pertolongan. 

Imagine diri sendiri 3 tahun akan datang. Masa dah suntuk. Takde patient. Sudi bayarkan separuh harga treatment asalkan orang sudi jadi patient. Ya Allah. Sanggup ke diri ni?

2 comments:

Ky said...

nok patient untuk sakit gapo ni?

NikAmaliaNasrulliana said...

saket gigi laa =.=