Sunday, 22 June 2014

D-11

Alhamdulillah selamat sampai Kelate sebelum subuh tadi. Gonna have a self-short break for five days. Orang laen study week diam diam kat gv, kita balik. Hopefully jadi study week jugak lah duk rumah pun. Hmm. Semester depan dah start masuk klinik. Scary tahu tak? Tahap scary aku sampai kadang kadang terpikir kalau aku buat tak study pastu kena repeat bole lah gap setahun lagi sebelum klinik. Sebab rasa macam tak sedia lagi. Ilmu sikit. Praktikal lemah. Tapi Amalia, kau tahu tak Allah tak suka orang yang berputus asa awal awal? Belum cuba lagi tapi dah lembik. Gap pun gap tapi nanti kena jugak. Baek kena teruih awal awal pastu habes cepat. Tak de gunanya lari dari masalah. Dia datang jugak nanti. Okay stop with that negative thinking. InsyaAllah semua dapat grad hari yang sama nanti. InsyaAllah angka kita takkan berkurang lagi tahun ni. So just do our best, let Allah do the rest. Alone we go faster, together we go further. Go go 6th batch ! ^^

Btw, kita dah resign. Rasa macam sekejap je satu sem. Happy tapi ntah macam sedeh =.= Neverminddddd yang penting dah legaaaa. A big congratulation to our new representatives, Zuhair and Dalila :)

Kbye nak tidoq ngan umi. Bad dreams, please go away ~

Wednesday, 18 June 2014

?

Terimalah sahabat kita seadanya. Orang kata berkawan biar seribu. Kawan dengan semua orang. Setiap orang ada kelemahan dan kelebihan tersendiri. Tutuplah mata kita bila nampak keburukan dia. Lupakan kesilapan lalu dia. Dan cubalah ajak dia ke arah kebaikan setakat kita mampu. Sebaliknya pandanglah kelebihan dia. Ingat kebaikan dia. Kalau dia buat benda yang lagha, tariklah dia sebelum jadi lagi lagha. Bukan turut lagha sama. Bukan biarkan dia terus lagha sengsorang.

Ada kawan pernah kata, "Setakat ni ada dua orang yang aku tak pernah nampak diorang nanges, Yaya dan Yuyu."

Sebenarnya bukan kami tak pernah nanges, kami takde lah kental sangat pun haha, tapi maybe awak masih tak kenal kami. Macam mana nak cinta kalau tak kenal? Macam mana nak kenal kalau tak pernah dekat? :)

Monday, 16 June 2014

Pfffftttt

I can't focus.
I know.
My desire to return home this upcoming weekend is too high.
Damn.
I want to run away.
From this miserable life.
I hate exam mood very very much.
Everyone is like pressuring me with their behavior unconsciously.
But I know that is not their attention to do so.
You can't blame them Amalia -_-
They love studying.
Like 24 hours per day.
It's a normal thing.
Study is the priority right now.
When our second professional exam is just around the corner.
It's just.
I don't want to be at this situation.
Alone.
I haven't start anything yet.
Yes I'd opened Pathology book for three days.
But I didn't read it.
I want.
But I can't.
Today I just managed to read plus minus one over eighteen portion of a topic.
Pfftttt.
I want to go home !
Nangessssss
Two days ago me joining friends' liqa with their anak buah.
Adek adek first year juniors.
At dominos.
They asked for some advice for their first pro exam.
I did give them some randomly.
The peculiar thing here is my own friends' explanation about me -___-
Quite shocking duhhh.

"Kak Amalia macam nih. Dia study last minute. Tapi dia jenis bole masuk banyak banyak benda sekaligus. Non-stop. Dekat dekat exam dia sampai tahap tak tido sampai pagi sebab nak habeskan syllabus."

Am i like that?
Haha funny.
Actually i am procrastinator.
Do not be like me, adek adek.
Study just like the way you are.
Siksa tau nak cover banyak nihhhhh huwargghhhhh nak makan orangggg
I'm quite stressed and got a headache over nothing when seeing them studying hard.
But I know.
They also feel the same when seeing me with my korean stuff almost all the time kahkahkah
Fair and square.

Tapi tolong Amalia. Kau dah ketinggalan kot. Pharmaco. Microbe. Ko jangan maen maen T^T Please be rajin please. Pleaseeeeeee. Nanti anak anak perangai sejibik macam kau tak boleh salahkan orang laen. Inche suami, I hope you do complete me. Harapnya tak pemalas macam aku kalo tak habes hancusssss keturunan ><

Erk kaitan?
Kbye love u :3

Tuesday, 10 June 2014

Post title

Yeay alhamdulillah denture dah siap. My very first complete and partial dentures :)


Goodbye lab for a time being. I will miss you. Yeeee la tu hihi never evaaaa k

Baekkk. Ayuh fokus pro. Seram tengok semua kawan dah start dating dengan lecture notes, dah start study group. Our class was only till 10am today, but this hot weather made me having a non-stop headacheeee jadi mampu tidoq je dari tengahari tadi tak study pun :(

Sebelum nak start jadi introvert duk dalam bilik sorang sorang kononnya study ni pfftttt, from deep of my heart, nak mintak maaf banyak banyakkk kat semua orang yang kenal saya especially my classmates. Sejak jadi penolong kelas nih lagi banyak buat silap kat korang. I know that I am a bad person, have an ugly heart and did many mistakes. But do forgive me. Huhu. Abaikan mulut jahat saya, abaikan perangai childish saya, abaikan kegedikan saya, abaikan cerita mengarut saya, halalkan ilmu yang pernah awak bagi kat saya, halalkan makan minum saya. Please bear with me until a few more years. Hehe. Lepastu dah tak jumpa dah. Lepastu tak cerita dah pasal crush yang tak dicrush ni. Lepastu dah tak ganggu awak dah. Lepastu tak amek masa awak dah terpaksa dengar kita merapu apa ntah meleret leretttt


Good luck to all of you. Kawan kawan di usem ataupun bukan usemmm. You still have my du'a with you as long as you acknowledge me as your friend :)

I miss umi. I miss ayah. I miss nasi kerabu. Cewah

Haaa. Suha, kalu nok stalk blog i turn off volume laptop dulu deh nanti kantoi lagi hahahaha k tata :p

Saturday, 7 June 2014

No good .

Aku rasa minggu ni paling banyak tengking orang. Kelate panggil jerkoh. Setiap hari mesti ada je yang kena marah dengan aku. Dari Ahad lepas sampai hari ni. What happened to me? Nangessss

Tapi dalam banyak banyak hari, hari Isnin paling banyak. Maybe sebab hari tu tak berapa sehat. Maybe sebab hari tu buat kerja lab dari pagi sampai petang. Maybe sebab hari tu paling banyak kena cari Dr tanya ada kelas ke tak. Ditambah lagi kawan kawan sekelas pressure tanya pasal kelas. Ye tau memang tu kerja aku. Tak salahkan korang. Cuma sedeh la jugak. Masa tu aku duk sibuk buat denture yang jauh ketinggalan dari korang, tapi sorang demi sorang tanya kelas ada ke tak. Rasanya semua tahu, selagi tak de orang cakap kelas cancel, kelas still go on. Kat kelas dapat soalan tu, kat rumah pun sama. Mesej, whatsapp. Ada yang call. Bila aku cakap tak tahu, dia kata "Kenapa kau tak tahu? Kau penolong patut tahu." Menyirap. Then nah amek bom dari aku. Ntah berapa minit aku membebel dekat dia tanpa fullstop. Sampai housemates duk tingkat atas dengaq turun jenguk aku kat bawah tanya dah kenapa dengan aku.

Malam sebelum tu, tertinggi suara jugak dekat sorang kawan. Dia suruh aku bagi ucapan kat depan masa jamuan makan dengan ustaz Khalil. Sebab aku penolong katanya. Ketua takde, penolong la kena. And yes it is one of the things that I hate very much. Tapi pelik kenapa sampai aku tengking dia depan orang ramai :(

Bad temper is not good. Seriously.

Btw, just for a warning, please do not mock someone based on her/his physical look. You're not my siblings. Adek beradek je boleh gurau pasal ni. Aku paling tak suka orang gelakkan aku sebab appearance. I know I'm ugly. I know I'm weird. But please, kalau rasa orang tu tak suka dengan apa yang dia bakal dengar or tengok, jangan buat lawak dengan benda tu dan tolong buat benda laen ea.

Mood aku masih tak baek. Aku tahu kenapa tapi aku tak tahu bila dia nak stop. Being a woman is not easy, sebab kita tak boleh kawal mood kita pada masa tertentu. Macam Ustaz Adil cakap masa ziarah baby ustaz dua hari lepas, "Kena faham pompuan ni, ada masa dia tengah gelak sakan tu tetiba je nanges sengsorang. Kita pun tak tahu kenapa, so bole pujuk je la."

Kesimpulannya maaf bebanyak kalau awak adalah salah sorang yang terkena tempias mood swing saya :)

Gamba ni omey ngattt. Kbye