Saturday, 7 June 2014

No good .

Aku rasa minggu ni paling banyak tengking orang. Kelate panggil jerkoh. Setiap hari mesti ada je yang kena marah dengan aku. Dari Ahad lepas sampai hari ni. What happened to me? Nangessss

Tapi dalam banyak banyak hari, hari Isnin paling banyak. Maybe sebab hari tu tak berapa sehat. Maybe sebab hari tu buat kerja lab dari pagi sampai petang. Maybe sebab hari tu paling banyak kena cari Dr tanya ada kelas ke tak. Ditambah lagi kawan kawan sekelas pressure tanya pasal kelas. Ye tau memang tu kerja aku. Tak salahkan korang. Cuma sedeh la jugak. Masa tu aku duk sibuk buat denture yang jauh ketinggalan dari korang, tapi sorang demi sorang tanya kelas ada ke tak. Rasanya semua tahu, selagi tak de orang cakap kelas cancel, kelas still go on. Kat kelas dapat soalan tu, kat rumah pun sama. Mesej, whatsapp. Ada yang call. Bila aku cakap tak tahu, dia kata "Kenapa kau tak tahu? Kau penolong patut tahu." Menyirap. Then nah amek bom dari aku. Ntah berapa minit aku membebel dekat dia tanpa fullstop. Sampai housemates duk tingkat atas dengaq turun jenguk aku kat bawah tanya dah kenapa dengan aku.

Malam sebelum tu, tertinggi suara jugak dekat sorang kawan. Dia suruh aku bagi ucapan kat depan masa jamuan makan dengan ustaz Khalil. Sebab aku penolong katanya. Ketua takde, penolong la kena. And yes it is one of the things that I hate very much. Tapi pelik kenapa sampai aku tengking dia depan orang ramai :(

Bad temper is not good. Seriously.

Btw, just for a warning, please do not mock someone based on her/his physical look. You're not my siblings. Adek beradek je boleh gurau pasal ni. Aku paling tak suka orang gelakkan aku sebab appearance. I know I'm ugly. I know I'm weird. But please, kalau rasa orang tu tak suka dengan apa yang dia bakal dengar or tengok, jangan buat lawak dengan benda tu dan tolong buat benda laen ea.

Mood aku masih tak baek. Aku tahu kenapa tapi aku tak tahu bila dia nak stop. Being a woman is not easy, sebab kita tak boleh kawal mood kita pada masa tertentu. Macam Ustaz Adil cakap masa ziarah baby ustaz dua hari lepas, "Kena faham pompuan ni, ada masa dia tengah gelak sakan tu tetiba je nanges sengsorang. Kita pun tak tahu kenapa, so bole pujuk je la."

Kesimpulannya maaf bebanyak kalau awak adalah salah sorang yang terkena tempias mood swing saya :)

Gamba ni omey ngattt. Kbye


4 comments:

Anonymous said...

omeyyyyyy...hehewww

NikAmaliaNasrulliana said...

awak ni selalu komen kat blog saya. peminat kite ea? :3

Anonymous said...

Same goes to me..haha.jd pnolong mmg kne ade ksabaran yg tggi.chaiyok2 :)

NikAmaliaNasrulliana said...

sama la kitaaa. eh jap tapi sape ni? haha