Saturday, 11 October 2014

Talent .

"Amalina. Emm. Ada orang tu memang dilahirkan dengan skill. Dia memang sekali buat, terus jadi. So kita yang tak dapat skill tu kena usaha sikit lah. Takpe. Re-do banyak kali sampai jadi. Kita belajar kan. Saya pun masa belajar dulu sama jugak. Jadi kita kena rajin sikit lah." Dr Zalina senyum.

Takpe. Saya tak kesah Dr panggil saya Amalina pun. Dah ramai orang panggil saya Amalina :)

Ayat tu. Menusuk kalbu tau. Nak jatuh ayaq mata dah masa tu. Naseb baek kat belakang dah tak de orang. Aku ni kalo duk dalam lab, dari dulu, asyik buat ikut suka je. Bila tengok orang cepat, kita nak buat cepat cepat jugak. Masalahnya skill kita tak sama dengan orang tu. So memang failure la hasilnya. Haha. Lagi satu yang aku perasan, aku suka sangat bagi peluang kat orang laen dulu. Walaupun Dr duk dekat cubicle aku sendiri, still, "Takpelah bagi diorang dulu la mintak sign Dr." Kekadang menyampah jugak dengan diri sendiri. Berani la sikit makcikkkk. Nak kata baek, aku ni jahat. Ntah tak paham. Sikap pentingkan diri perlu jugak dalam belajar :(

Rasa bersalah dekat partner. Dia terpaksa tunggu aku yang slow. Mintak maaf saja memang tak cukup. Nak belanja makan macam over pulak. Sorry ye partner. Tahun ni je ye bertahan dengan saya ea. Makacihhh hiks :3

K. Ada orang cakap kawen ni part terbesar dalam hidup seorang perempuan. Hahahahahahahahaha memang jauh lari tajuk ni tapi biaq la nak cakap jugak. Kadang kadang tengok kawan yang nak kawen ke dah kawen ke mesti terpikir, "Buruk sangat ke aku ni? Kenapa tak de laki approach aku? Kenapa tak de orang suka aku? blablablabla" Perempuan kan suka pikir. Meleret fikir benda itu la ini la. "Nanti kalau aku jadi andartu acano?" Haaaa sampai ke situ fikir tak tahan. Tapi ce pikiaq balik. Diri ni dah cukup bersedia ke? Orang laen tiga kali seminggu bangun malam tahajud. Dia bangun tahajud kita baru nak tido lepas habes tengok Running Man. Hmmm betul jugak. Tengok orang memang la "Sweetnyaaa. Jelesnyaaaaa. Nak jugakkkkk" tapi tak fikir Allah belum bagi kita jumpa orang tu sebab kita sendiri belum sedia. Baiki diri tu dulu. Weh Amalina apa kau buat niiii menyempat hapdate blog. Tadi internet problem kata nak buat esaimen macam mana ni internet tak dak pastu video pitching belum start lagi dah tu journal Dato' pun tak cari lagi haaa esaimen OPOM pun tak buat lagi pastu internet dah okai kau update blog pulak yeeeee eeeeiiiii kbye :)

7 comments:

Anonymous said...

xpe awakk..kte pn mcm tu jgk..i dun have dat talent..tp pk klu xde cbrn, kte xkn improve..n byk lg cbrn yg kte akn tmpuh..so stay strong!!
btw, bkn awk da ade ke? hua3

NikAmaliaNasrulliana said...

kita tak de lahhhhhhh =..=

Anonymous said...

Sy pun rasa mcm tu skrg ni. Rase nk nangis bace post ni.huhu T_T

NikAmaliaNasrulliana said...

Rasa yang mana satu? 1st paragraph or secondd? Hahahaha rilekrilek

Anonymous said...

Haha. Ke situ pulak.. =D

NikAmaliaNasrulliana said...

Hehehe terrrr ke situ >v<

...arissa... said...

bw here :)