Thursday, 4 December 2014

Asdfghjkl

Jap ea nak membebel jap.

Aku ni bukanlah pembersih sangat pun, bukan rajin sangat pun, tapi seriously aku tak leh duduk kat tempat yang messy dan kotoqqq T.T Nak nanges tau dak tak tahu nak tegur orang laen macam mana. Ingatkan semua dah besaq semua dah boleh pikiaq sendiri. Common sense je senanya. Tapi macam tak leh pikiaq je. Dah cakap kat whatsapp, and semua dah balas "oke :) terima kaseh bagi peringatan" bagai tu. Aku bukan tak appreciate tapi lagi appreciate kalau orang baiki apa yang kita tegur. Tapi anak orang ni, kita tak leh nak membebel depan2, kalau anak kita sendiri memang kena la kalau tak jaga kebersihan rumah. Rumah penting kot. Balik2 penat kelas semua pastu nampak rumah kemaen lagi bersepah, rasa nak baling je meja ke luar tingkap. Faham sibuk, faham sangattt tapi orang laen pun sibuk oke je buat tugas masing2 hmmm. Susah lah. Sabar itu sebahagian dari iman. Kebersihan pun sebahagian dari iman jugak. Jadi tak tahu nak sabar biar je orang tak jaga kebersihan rumah, ataupun jadi tak sabar pi tegur depan2 biar melekat dalam kepala semua orang jalankan tugas masing2 sampai rumah jadi sentiasa bersih. Haaaa dilema tau dakkk huwaaaaa. K dah tidoq esok ward round pastu lab pastu klinik. Thursday please be nice to me :3

No comments: