Sunday, 14 December 2014

Omnomnom

Tak suka tengok cermin dua tiga hari ni =.=

Lambatnya burn nak hilang =__________=

Bukti suka maen air. Rela burn muka asalkan boleh mandi swimming pool lama-lama lagi-lagi bebass sebab dia kolam tertutup. Ada kitorang je kat situ. Best sangaaaaddddd. Biasanya aku ni paling pantang duk tempat panas, mesti bawak payung, tak nak muka burn la konon. Sebab tu tak masuk sukan hahah. Sekali burn memang teruk aku kena. Kulit gelap kan banyak melanocytes. Sekali kena Vitamin D haaaa habeslah legam pastu lambat hilang. Tapi sebab boleh maen kolam, rela burn weh hebat takkk hahahaha. Suka berendam je senanya. Berenang tak reti. Hari tu Moni, Shima, Daddy, Khairine ngan Mikin duk ajar aku berenang. Bersungguh diorang ajar. Moni paling tak leh tahan dia tarik aku pi tempat dalam pastu ajar aku balancekan diri. Basic la sebelum belajar berenang kena tau mengapungkan diri. Betul ke term "mengapungkan"? zzzzz tapi yang tu pun aku tak leh buat haha. Rasa je Moni lepas aku, terus gelabah, nak lemas banyak kali kot naseb baek Moni tarik T______T Takut senanya. Nak belajar berenang tapi penakut, so memang takleh buat pape dahhh zzzzzzzzzzz

Anyway seronok sangat main air. Nak dekat 4 jam rasanya kahkahkah thanks Mira bawak kitorang mandi kolam. And opekos mekaseh Khairine bawak geng kembara as usually. Dah la minggu ni paling banyak habes duit jalan-jalan cari makan sana sini haha tapi makan sedap berbaloiiiii apaaa :)

Haaa aku dah treat first patient. Dah tampal gigi orang betul. Ya Allah macam tak percaya, alhamdulillah things went well. Tapi ni baru start-up, panas-panas badan dulu. Banyak lagi benda kena belajar. Takpe kita belajar slow-slow ye. Be strong Amalia, Allah kan ada ^^

---------------------------------

"Lelaki ni senang je. Jangan ada apa-apa relationship pun dengan lelaki. Bila dia nak serius, dia datang jumpa parents terus." 

Ingat tu. Jangan ikat apa-apa dengan mana-mana lelaki. Depa ni bukan boleh percaya sangat pun. Harap sangat kawan yang couple tak amek serius dengan so-called-boyfriend diorang tu hmmm. Semoga Allah bagi hidayah dekat kita semua insyaAllah.

Final dah dekat. Fokus Amalia fokus !

2 comments:

Anonymous said...

sape yg ada bf??

NikAmaliaNasrulliana said...

takkan nak bagitau nama diorang kat sini kot. haha. common la umur sebaya kita ada bf :)