Wednesday, 14 January 2015

Doakan .

Dah dua hari final exam. 3 papers done. Another 9 papers more to go. Dua hari exam ni struggle dalam dewan exam sorang-sorang. Struggle tahan sakit. Sakit badan dari belakang sebelah kanan sampai abdomen sebelah kanan. Rasanya sebab angin. Seminggu study week rutin pemakanan tak stabil. Nasi goreng kosong sekali setiap hari. No veggies, no fruit for a week. Kuantiti dan frekuensi food intake tak macam biasa. Maka jadilah gastrik. Perut aku memang manja pfff. Memang dari kecik kena gastrik kalau ada triggering factor. Distended abdomen. Nampak la angin dia. Nausea. Nak burp tapi tak lepas. Kadang-kadang pening. Selain tak jaga makan, maybe jugak sebab sepanjang study week hampir 12 jam sehari meniarap. Position favourite study, meniarap hadap laptop atas katil. Hadap handphone pun meniarap. Masa tidur je baring. Maybe benda ni buat angin berkumpul kat bahagian abdomen. Harap-harap tu je lah sebabnya. Tak nak sebab lain, nauzubillah. Ujian. Selain struggle jawab exam, kena struggle tahan sakit. Nak jawab exam pun tak selesa. Satu tangan pegang pen tulis jawapan, satu tangan lagi urut perut. Ada masa terasa nak muntah tetiba. Rasa macam nak lari pi toilet jugak masa tu. Tapi bila fikir balik bazir masa, so pejam mata, tahan je. Penat. Allahu. Moga diberi kesihatan esok dan hari seterusnya.

So aku cerita ni sebab nak mintak sesiapa baca entri ni tolong doakan aku sihat. Terima kasih T.T