Saturday, 6 June 2015

AAAAAAAAAAAA

I am not that strong. Bole imagine upcoming week ni cemana. Case presentation GM, presentation OPOM, bedside teaching GM GS, submit twin-block, issue denture, clinics, lab work, study sebab exam lagi seminggu, semuuuuaaaa minggu depan. Kadang-kadang sampai terfikir bestnya kalau ada tangan banyak bole buat banyak benda dalam satu masa. Macam mana nak jadi kuat :(

Balik kelas dah Maghrib. Then terus terjun atas katil. Tak sempat nak study. Apa nak jadi pro exam kali ni? Macam mana result yang bakal aku dapat? Short case long case pun aku belum practice betul-betul. Abdomen ja faham sikit. CVS dan respiratory examination aku dah ingat ingat lupa. I have to seek help from someone T.T Tak suka tau pergi hospital sentuh-sentuh orang. Belajar subjek medical sangat asdfghjkl bagi aku sebab memang dari dulu tak suka. Alhamdulillah tak amek medik. Lebih rela amek subjek medical untuk 3 tahun daripada seumur hidup. Thank you Allah for leading me to this path despite of medic T.T

Huuuuu taknak minggu depan please. Boleh tak skip bulan 6 ni? Masuk bulan 7 terus. Best cikeddd takyah exam cuti raya terus. There is no day passed without tears. Things are too hard. Aku rasa bukan aku sorang tapi semua kawan aku pun sama. Orang kelate kata "okss la senapas lagi tu" maksudnya "tahanlah senafas lagi tu". But this 'nafas' is too difficult to take. When things are too hard, and I don't know what should I do, I tend to do what I want. Maksud aku biasanya kalau dekat-dekat exam, emosi aku tak stabil, aku akan tengok korea, persetankan semua assignment and study. Tengok return of superman and running man. Boleh lagi la aku gelak walaupun gelak tak ikhlas. Tapi bila aku buat macam tu bukan ke bazir masa? Dah la masa limited. Susahnya. Time please go faster please. Walaupun memang dah cepat sangat masa berlalu. Kalau hari ni Isnin misalnya, tuptap kelas klinik kelas BT labwork kelas klinik tap tap dah Jumaat. Kejap ja. Lagi lah takde masa nak study. Ouh whyyyyyyyyy

Doakan aku tak jadi gila minggu depan. Level homesick dah kritikal tapi nak buat cemana takda masa nak balik. Dah dua tahun selalu balik setiap study week sebab nak release stress. Tahun ni takde study week. Doakan aku baik-baik aja, semoga Allah jauhi diri ini dari aneurysm yang dah jadi kes common skang ni bila tak cukup tido. Nauzubillah. Aku memang kena stay-up hari-hari dah kot start minggu ni. Kena pecut gear 5 terus. Kalau tak dah memang tak sempat nak pick up. Lagi seminggu nak exam, exam sebulan sampai 7/7.

Rabbiyassirwalatu'assir ya Allah yusahhil alaina jami'i tullabil tibbil asnan in sya Allah T_________________T

Btw thank you for the surprise cake. Macam mana awak tahu kita suka surprise sweet camtu ahaks k gedik maceh ea :)

No comments: