Thursday, 17 September 2015

Saض

Hati kena sado. Tapi nak jadi sado tu banyak exercise dan perlu masa yang panjang baru lah jadi sado. Ingatkan boleh rehat sikit sejak masuk year 4. Rupanya sebaliknya. Klinik setiap hari dah macam rutin harian, dah macam doktor betul. Minggu ni semua klinik aku jadi operator. Penat jugak walaupun assistant lagi penat berlari amek instruments. Jadi operator ni kena kuat mental. Kena tiptop ilmu baru lah bole jawab soalan-soalan supervisor. Dr kata dah year 4 tak sama dah dengan year 3. Student year 4 ni sepatutnya tahap yang bole buat discussion dengan Dr, bukan hanya dapat arahan dari Dr, yang hanya ikut macam robot. Kena berubah ni. Kena beli reference book banyak-banyak. Bukan bergantung kepada lecture note ja. Google drive kelas rosak sikit, dah tak leh access lecture note kesayangan. Sikitnya usaha nak timba ilmu. Nanti graduate semua keputusan kat tangan kita. Mana ada Dr lagi nak supervise. Kita yang kena urus semua benda. Nak pakai material apa, nak guna teknik apa, prosedur apa T.T

Setiap hari mengeluh panjang. Banyak kali jugak nangis tak tentu pasal. Adoi. Dah year 4, sikit lagiiiii Amalia. Tak baik mengeluh, takda gunanya, belajar biasa la tu ada up and down, kena bersyukur Allah izinkan kita isi masa lapang kita dengan benda bermanfaat. Moga-moga boleh sumbang something kepada ummah kelak :) Rasa matured pulak :3

Btw, a piece of advice la nak bagi sikit, peringatan untuk diri sendiri jugak yang selalu bad mood tetiba kahkah. Bila kita rasa down or penat cemana pun, jangan layan kawan macam sampah please. Orang senyum kita senyum. Orang tanya jawab lah walaupun sepatah. Jangan buat orang rasa bersalah tak tentu pasal. Eh kasar sangat ke macam sampah hehe. Sebab dia buat tak heran bila orang tanya macam kita ni takde nilai hmm. Bukan sahaja tak jawab soalan, pandang pun tak. Nak kata suara perlahan dia tak dengar memang tipu la kan. Tahu ayu tapi takda la kita seayu tu hoho. Semua orang penat. Semua orang sakit kaki. Kot. Ni tak sure. Tapi aku sakit kaki la jugak. Sebab gemuk kot. Kaki kecik ja saiz 3.5, tapi kena tampung body weight yang beghaattt ni, opekoss lah kaki mudah lenguh. Nilai berat tak leh mention kat sini lol. Normal la penat. Semuaaa penaattt. Sape tak penat tu memang sado la tu nak buat cemana. Sampai rumah rehat, tido lah lama mana pun sampai pagi besok pun takpa, tak kesah. Bukan ke senyum itu sedekah, comey apa senyum. The most handsome and most beautiful face is when someone wears his/her smile :) Cair kita tau. Ikut la ikhlas ke tak, tak kesah jugakk. Sebab tu aku suka gelak, sebab rasa comey ja gelak, harhar terrr riak pulak kbye

Nak buat post ni drama air mata senanya tapi muka nangis buruk wey jangan imagine please

No comments: