Wednesday, 23 December 2015

Lost .

hai. in ortho lecture right now. tapi takleh fokus. petang ni balik kelate yahooo. semalam terdetik nak update pasal beberapa hari ni ramai left grup kelas tapi busy malam tadi tak sempat nak update hikhik

i'm not in a place to give advice but still i just want to say something about it. straight to the point ya. aku tak suka cara sesetengah orang yang jenis left group kelas bila ada problem sikit. bukan bawak berbincang dengan kawan kawan tapi tetiba lepas gaduh sikit, terus left. macam budak-budak gaduh ja. ce terangkan sikit sebelum left tu takda la terpinga-pinga orang lain.

pastu duk post ayat sedapkan hati di media sosial. then makin ramai orang terasa dengan status yang tak dituju dekat dia pun. masalah pun jadi makin besaq dan tak selesai sampai ke sudah. masalah sebenarnya kecik ja. tapi ada orang suka sangat generalizekan orang. sorang dua ja yang sakitkan hati dia, tapi dia generalizekan sekelas tak puas hati dengan dia lol. ce try tanya orang lain "betul ke aku ni macam dia cakap?"

tak tuju kat sape2 sebab ramai sangat dah buat macam ni. tahu dak bila left group ni kalo ada announcement apa-apa jadi ketinggalan orang tu jadinya. admin grup pun kena masukkan dia balik dalam group heh

yang paling takleh terima nya ada jugak orang yang baru lepas dilantik pegang jawatan, pastu tetiba cakap kat grup "sorry for everything" then left group. serius tak faham awat lagu tu. tak jadi pape pun kalo jadi penolong kelas. aku yang tak berapa ada leadership skill pun pernah jadi. tak busy sangat pun. ketua kan ada. kita jadi penolong je. moga moga hati dia terbuka la sikit lepasni ameen

k dah habes membebel. maaf kalau ada terguris perasaan sesapa. peringatan untuk diri sendiri yang suka bad mood jugak ;)


2 comments:

Anonymous said...

sorry tau sebab pernah left grup rasanya sebab stress masa 3rd year yg byk sangat benda nak kejar takut xdapat masuk year 4 lagi2 result paling rendah berbanding geng kembara. tu yang stress menjadi-jadi sampai dapat penyakit sekarang. kte xde marah/sakit hati dgn korang pun cuma sbb stress sume grup kecuali grup kelas kte left huhu. skrg kte hrp da kurang da stress ni. pray 4 me tau hehe

nik amalia nasrulliana said...

eh baru perasan komen haha. ok takpo kitorang paham hehe. geng kembara tu ngarut jah banyok takpe left pun haha. jangan stres stressss sampai saket lagi :(