Friday, 8 January 2016

Chapter 2

May I write something despite of studying? I'm bored.

Dear readers, I am already 23 this year ! Kenapa cepat sangat :(

Happy new year btw. 2016. SPM 2010. Dah 5 tahun tinggal sekolah menengah. It is a strong evidence proving that I am that old. Tapi kenapa ilmu macam tak berapa banyak pun sejak 22 tahun hidup. Huhu

And there is umi who keeps pressuring me and kakak about jodoh. lol

"Umi, doa ko ore biar boleh grad dengan saem-saem, buleh habes requirement hok Dr nok deh."

"Umi doa sokmo doh. Biar dapat ngaji molep, dapat jodoh hok baik. Biar grad nanti memang jupo doh jodoh baru senang kijo umi. X sey lah habes ngaji doh tapi jodoh x jupo2 lagi. Tengok ramai saem kakyong sapa loni x nikoh lagi. Adam jupo sep dio panggil kakak buke mokcik."

Hahahahaha that's my umi. Umi orang lain tak macam umi kita. Doa lah umi. Kita ikut je Allah nak bagi bila. Sekarang ni bayang jodoh pun takda nampak. Terrrtry jodoh orang ada lah huhu. Umi tak nampak ke anak dia ni still like a spoiling immatured child. Buku sekolah pun malas baca apa lagi buku buku kehidupan. Hobi pun masih tengok korea macam hobi budak sekolah menengah hewhew

Nak jadi kanak-kanak balik. K merepek sebab nak exam. Apapun memang kena terima masa mana bole undur balik, umur kita pun makin lama makin pendek bukan makin panjang. Bila hang nak berubah ye Amalia? lol

3 comments:

Mars Laini said...

Doakan kita semo dapat graduate dengan jayanya :)
Ps: kita tunggu kad wongi amalia dulu hahaha

nik amalia nasrulliana said...

amiinn insyaAllah ^^ mas grad dulu dapat kad wongi mas dulu lah hahaha

Mars Laini said...

ehh mano tahu tok smestinya ore grad dulu kad ore dulu sapa. amalia dulu pon bulehhh hekhek