Saturday, 27 February 2016

Chapter 10

"Kau tak kenal aku macam mana lagi. Aku tak sebaik yang kau sangka."

Nak kupas pasal ayat ni sikit :)

Manusia bukan malaikat. Manusia biasa bukan Nabi yang maksum. Semua orang ada dark side dia. Semua orang pernah buat salah. Semua orang pernah buat pilihan yang salah. Anggap saja pilihan yang salah itu satu persinggahan sebentar, not the final destination yet and deal with the consequences. It will make us stronger. It helps us to grow up.

Semua orang pun tak kenal kita macam mana. Aku ni jahat orangnya. Banyak dosa huhu. Tapi Allah kata jangan buka aib kita pada orang dan Allah pun jaga aib kita.

Bila kita tahu kita ni jahat, mesti kita ada niat nak berubah jadi baik ye dak? Bila kita tahu kita tak cukup bagus, mesti kita nak berubah sampai jadi bagus ye dak?

Umi pernah bagitahu kita masa tolong umi masak dekat dapur. "Rugi nyo kalau yuyu tak dapat orang hok baik dih." Kita mampu senyum ja huhu. Kita tak layak umi, kita tak sebaik umi sangka. But I still hope the prayer from umi will make me one, insyaAllah.

Takpa. I'm trying to be a good girl too. And I am still trying ;)

As partners, we must accept our partner whoever he/she will be. Do accept their darkness and try to make it bright together. Cewah

Everyone has their bright and dark side. In order for the light shines brightly, the darkness must be present. Let's embrace the past even it is dark and live the future.

Nak bright sangat guna lah qu puteh qu putehh baru lah putehhh kahkahkah k tak lawak

2 comments:

Anonymous said...

i interpret this post as that you are still hoping, right? ;)

nik amalia nasrulliana said...

nope at all. i'm not mad who is crazy for someone who is not worth for me to put my hope. i deserve better than who made me into a fool for a few years :)