Sunday, 30 October 2016

Chapter 30

Penat. Should I give up?

Whatever. Aku lupa call patient. Maka semua klinik minggu ni partner punya. Ok I just don't want to talk about clinics anymore.

Hari ni keluar kejap dengan kawan-kawan. After a hectic week with mock research presentation, research abstract which had to be edited for almost 10 times, assignments, after going through 'home alone' situation in my hostel yesterday lol maka hari ni keluar lah dari sarang.

:)

Hari ni bahagia tengok kawan bahagia. Tapi dalam masa yang sama sengsara jugak di pelosok hati haha. Takdelah gurau ja. Tadi teman sorang kawan beli baju tunang. *Please don't ask me who as I won't tell you, just wait for her invitation card after graduation. Do respect tuan empunya diri yang pasti bukan aku, T.T and she's also not one of my best friend so jangan duk teka orang yang rapat dengan aku lak. biasa lah da final year ramai lah ikat dulu sebab takut kena rampas melepas* So I walked with her today as Time Square is like my second home XD, I showed her my favourite shopping places. Yup majority of my blouses are from there kahkah. Kami jalan berdua je masa cari tu. Sebab lagi dua ketul duk cari blouse untuk diri sendiri sabau je la. Maka aku meroyan dalam hati je lah masa tu. Ye lah tahu2 je la cemana perasaan tengok orang da nak kawen, kita ni tak berganjak dari status single pun. Mengorat ngan sesape pun takdak =.= Ok so she looked for a dress. A pretty white dress. I know some good places for dress too. And finally I chose the dress for her! OMG nak nanges rasa. Tadi nampak dia try dress pun semua duk menjerit macam squidward dolphin dan sebagainya. Nak jugakkkkkkk mana jodoh niiiiiiiii kenapa awak lambat sangat niiiii

So after seeing her trying her dress, ada korek cerita dia sikit. Dia cerita pasal kuasa istikharah. She didn't know her future husband at all, just met a few times during eids, but he knows her. Ya Allah sweetnyaaa ada ke sedara kepada sedara aku macam tu? Errr macam takdak ja, balik kelate pun dua tiga kali ja dalam setahun, raya pun duk rumah ja haih. So it is all about family thingy. Family jumpa family, set date, kenal-kenal dan merisik. At first she doesn't know what to do as it is very sudden out of the time maigaddd kalau aku dah pengsan dah kot. So she did solat istikharah. Tawakkal to Allah one hundred percent. 

I asked her, "Rasa macam mana lepas istikharah tu?" "Rasa tenang sangat."

The day after that, she gained peace. Tak lagi rasa serabut, tak rasa teragak-agak dah. 360 degree changing from unsure to sure. So she accepted the proposal. Pointnya kat sini, kalau kita tengok dia rasa serabut semacam ja confirm lah bukan dia orangnya tu wahai si penulis ini sendiri arghhh amende lah hang duk meroyan sokmo Amalia. Lelaki ni nak tengok dia serius senang ja, dia datang rumah hang, betul lah tu dia suka hang, tak perlu duk confess bagai angin lalu ja nih. Ok takde lagi orang datang rumah hahahaha noob nyaa, ok awak kalau nak datang nanti mintak alamat ye. Kalau sesat takpe kalau dah jodoh tak ke manaaa ye dak? :)

Ok requirement. Ok klinik. Ok research. Ok realiti. Takdak masa nak pikir pasal jodoh. Bagi je lah orang kawen dulu. K k I get it.

No comments: